Lucrând împreună cu Hristos

  Căci Dumnezeu nu este nedrept ca să uite osteneala voastră și dragostea pe care ați arătat-o pentru Numele Lui, voi, care ați ajutorat și ajutorați pe sfinți. (Evrei 6:10)

  Domnul Hristos Şi-a identificat interesul cu omenirea în suferință și, în timp ce El este neglijat în persoana alor Săi care sunt în nevoie, toate adunările noastre, toate întâlnirile noastre în diferite scopuri, toată mașinăria care este pusă în funcțiune pentru înaintarea cauzei lui Dumnezeu va fi de puțin folos.

  Toți cei care vor să fie sfinți în ceruri trebuie mai întâi să fie sfinți pe pământ. Ei nu vor umbla în lumina propriului lor foc, ei nu vor lucra ca să fie lăudați, nu vor rosti cuvinte ca să-i ridice în slăvi și nici nu vor ridica degetul ca să condamne și să oprime; ci vor urma lumina vieții, vor răspândi lumină, mângâiere, speranță și curaj chiar către aceia care au nevoie de ajutor, nu de critică sau ocară. (…)

  Lumina bogată și clară care a strălucit pe cărarea noastră ne-a conferit avantaje, și noi trebuie să folosim orice ocazie pentru a face binele. Domnul Hristos a venit din curțile regale din ceruri să caute și să salveze pe cei pierduți, și aceasta trebuie să fie lucrarea noastră. Zelul pe care îl manifestăm în direcția aceasta va arăta măsura dragostei noastre pentru Domnul Isus și semenii noștri, măsură a eficienței noastre și a spiritului nostru misionar.

  Fiecărui membru al bisericii îi este încredințată o lucrare, iar sfințirea lor se va vedea în eficiența, altruismul, zelul, curăția și chibzuința cu care își îndeplinesc lucrarea. Cauza lucrului pentru oameni și religia nu trebuie să dea înapoi. Din partea acelora care au primit multă lumină și au multe avantaje se așteaptă ca ei să progreseze.

  Biserica trebuie să fie o biserică lucrătoare dacă vrea să fie o biserică vie. Nu trebuie să se mulțumească doar să țină ce îi aparține împotriva forțelor întunericului și păcatului, să nu se mulțumească doar cu pași lenți, ci trebuie să poarte jugul lui Hristos și să țină pasul cu Conducătorul, câștigând noi adepți pe cale.

  Când suntem cu adevărat ai lui Hristos, inimile noastre vor fi pline de blândețe, bunătate, amabilitate, deoarece Domnul Hristos ne-a iertat păcatele. Ca niște copii ascultători, noi vom primi și asimila preceptele pe care El ni le-a dat și vom participa la rânduielile pe care El le-a instituit. Vom căuta continuu să obținem o cunoaștere a Lui. – Review and Herald, 1 mai 1913

  Lucrând împreună cu Hristos - 2019. Toți cei care vor să fie sfinți în ceruri trebuie mai întâi să fie sfinți pe pământ. Ei nu vor umbla în lumina propriului lor foc, ei nu vor lucra ca să fie lăudați, nu vor rosti cuvinte ca să-i ridice în slăvi și nici nu vor ridica degetul ca să condamne și să oprime; ci vor urma lumina vieții, vor răspândi lumină și mângâiere.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Strângeţi-vă comori în cer!

  Te rog, dragă părinte, să nu lași nimic și pe nimeni să te abată de la misiunea vieții tale! Copleșit uneori de propria-mi neputință și de propriile eșecuri și limitări, aleg astăzi, Părinte, să-mi pun încrederea mea în credincioșia Ta, știind că atunci se vor petrece lucruri cu adevărat frumoase în căminul meu. PROVOCARE: Studiază astăzi împreună cu copiii sau nepoții tăi, dacă este posibil, studiile lor de Școala de Sabat!

  Formează-i pe copii pentru cer!

  Doamne, ajută-ne să lucrăm pentru copiii noștri și să facem o prioritate din convertirea lor! PROVOCARE: Ce programe se organizează în biserica ta pentru copii și tineri? Gândește-te cum i-ai putea susține și oferă-ți ajutorul!

  Oferă-le timp copiilor! Vei învăţa cea mai preţioasă lecţie

  Doamne, fă-mă dispus să învăț de la copiii mei ce înseamnă în mod autentic smerenia! PROVOCARE: Lasă deoparte telefonul și petrece timp cu copilul tău!

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...