Duhul Sfânt și Rămășița

  După aceea, am văzut pogorându-se din cer un alt înger care avea o mare putere; și pământul s-a luminat de slava lui. (Apocalipsa 18:1)

  Urmărește ediția video aici.

  Avem în fața noastră o lucrare specială pe care trebuie să o facem. Trebuie să ne rugăm acum mai mult ca niciodată înainte pentru călăuzirea Duhului Sfânt. Să căutăm pe Domnul cu toată inima, ca să-L putem găsi. Am primit lumina soliilor celor trei îngeri, iar acum trebuie să ieșim în față și să luăm poziție hotărât de partea adevărului…

  Cunoașterea salvatoare de Dumnezeu își va îndeplini lucrarea de curățire în mintea și în inimile credincioșilor. Cuvântul spune: „Vă voi stropi cu apă curată, și veți fi curați…” Aceasta este lucrarea Duhului Sfânt, trimis de Dumnezeu. Casa lui Israel trebuie să se umple cu Duhul Sfânt și să fie botezată cu harul mântuirii.

  În mijlocul strigătelor confuze: „Iată, Hristosul este aici!” va fi adusă o mărturie specială a adevărului potrivit pentru acest timp, solie care trebuie primită, crezută și pusă în practică… Adevărul cel veșnic din Cuvânt va rămâne în picioare, neafectat de niciun fel de erori seducătoare și interpretări spiritiste, liber de orice imagini fanteziste, ademenitoare. Tot felul de amăgiri vor atrage atenția poporului lui Dumnezeu, însă adevărul trebuie să stea în picioare îmbrăcat în veșmintele sale frumoase, curate. Cuvântul, prețios prin influența sa sfântă, înălțătoare, nu trebuie degradat prin aducerea lui la același nivel cu lucrurile comune, obișnuite. El trebuie să rămână întotdeauna necontaminat de argumentele false cu care Satana încearcă să înșele, dacă este cu putință, chiar pe cei aleși.

  Proclamarea Evangheliei este singurul mijloc prin care Dumnezeu poate folosi ființele omenești ca instrumente pentru salvarea de suflete. Pe măsură ce bărbații, femeile și copiii proclamă Evanghelia, Domnul va deschide ochii celor orbi pentru a descoperi legile Sale și va scrie în inimile celor cu adevărat pocăiți Legea Sa. Duhul însuflețitor al lui Dumnezeu, care lucrează prin uneltele omenești, îi conduce pe cei credincioși să fie un singur cuget, un singur suflet, uniți în iubirea pentru Dumnezeu și în păzirea poruncilor Sale – pregătindu-se aici jos pentru mutarea în ceruri…

  Fie ca lucrarea de proclamare a Evangheliei lui Hristos să fie făcută eficientă prin intermediul Duhului Sfânt. Fie ca niciun credincios, în ziua încercării și a judecăţii care a început deja, să nu dea ascultare născocirilor vrăjmașului. Cuvântul cel viu este sabia Duhului. Îndurările și judecățile vor fi trimise din ceruri. Lucrarea Providenței se va manifesta atât prin milă, cât și prin judecată. – Review and Herald, 13 octombrie 1904

  Duhul Sfânt și Rămășița - 2019. Cuvântul, prețios prin influența sa sfântă, înălțătoare, nu trebuie degradat prin aducerea lui la același nivel cu lucrurile comune, obișnuite. El trebuie să rămână întotdeauna necontaminat de argumentele false cu care Satana încearcă să înșele, dacă este cu putință, chiar pe cei aleși.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...