Un popor sfânt

  Cel neprihănit se bucură în Domnul și în El își caută scăparea; toți cei cu inima fără prihană se laudă că sunt fericiți. (Psalmii 64:10)

  Urmărește ediția video aici.

  Scriptura se va împlini în mod literar. Tot ce poate fi zguduit va fi zguduit, iar acele lucruri care nu pot fi zguduite vor rămâne. Sunt uimită când privesc asupra trecutului, prezentului și viitorului poporului lui Dumnezeu. Domnul va avea un popor curat și sfânt – un popor care va rezista încercării. Toți credincioșii trebuie să-și cerceteze acum inimile ca și cum ar face-o cu o candelă aprinsă. (…)

  Înaintea noastră stă posibilitatea minunată de a fi asemenea Domnului Hristos – ascultători față de toate principiile Legii lui Dumnezeu. Prin noi înșine, nu putem însă ajunge la această stare. Tot ce este bun în noi se datorează Domnului Hristos. Sfințenia pe care Cuvântul lui Dumnezeu spune că trebuie s-o avem înainte de a putea fi mântuiți este rezultatul harului divin ce lucrează în noi pe măsură ce ne plecăm în supunere față de disciplina și influența Duhului adevărului. (…)

  Lucrarea de transformare a caracterului este o lucrare continuă. Zi de zi Dumnezeu lucrează pentru sfințirea noastră, iar noi trebuie să cooperăm cu El, depunând eforturi stăruitoare în cultivarea obiceiurilor corecte. Modul în care trebuie să conlucrăm la propria noastră mântuire este clar prezentat în capitolul întâi din a doua epistolă a lui Petru. În mod constant, noi trebuie să adăugăm har după har și, pe măsură ce facem acest lucru, Dumnezeu va lucra pentru noi în conformitate cu planul înmulțirii. El este întotdeauna gata să asculte și să răspundă la rugăciunile celui cu inima smerită, iar harul și pacea vor fi înmulțite pentru cei ce Îi sunt credincioși. El le acordă cu bucurie binecuvântările de care au nevoie în lupta împotriva relelor care îi asaltează. Cei care ascultă de sfaturile din Cuvântul Său nu vor duce lipsă de niciun lucru bun. (…)

  Dumnezeu va face mai mult decât doar să împlinească așteptările celor care își pun încrederea în El. El dorește să nu uităm că, atunci când suntem umili și smeriți, ne situăm în acea poziție în care El poate și va interveni în favoarea noastră. El este foarte bucuros când noi apelăm la îndurările și binecuvântările din trecut ca motiv pentru care El ne va acorda în continuare binecuvântări mai mari, mai multe. El este onorat când Îl iubim și dăm mărturie privind autenticitatea iubirii noastre prin păzirea poruncilor Sale. El este onorat când noi punem deoparte ziua a șaptea ca o zi sfântă. Pentru cei care fac acest lucru, Sabatul este un semn, „ca ei să știe”, spune Dumnezeu, „că Eu sunt Domnul care îi sfințesc”. Sfințirea înseamnă comuniune continuă cu Dumnezeu. Nu există nimic atât de mare și puternic precum dragostea lui Dumnezeu pentru copiii Săi. – Review and Herald, 15 martie 1906

  Un popor sfânt - 2019. Sfințenia pe care Cuvântul lui Dumnezeu spune că trebuie s-o avem înainte de a putea fi mântuiți este rezultatul harului divin ce lucrează în noi pe măsură ce ne plecăm în supunere față de disciplina și influența Duhului adevărului.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...