O reflectare a lui Hristos

  Să vă îmbrăcați în omul cel nou, făcut după chipul lui Dumnezeu, de o neprihănire și sfințenie pe care le dă adevărul. (Efeseni 4:24)

  Urmărește ediția video aici.

  Dumnezeu așteaptă să vadă manifestându-se în poporul Său o credință care lucrează prin dragoste și curăță sufletul; căci numai aceasta îl face să corespundă pentru viața viitoare, veșnică. Cauza lui Dumnezeu are nevoie de oameni convertiți, devotați, care depind de Domnul lor. Prin astfel de lucrători, Domnul Își va descoperi puterea harului Său. (…)

  Frații mei și surorile mele, lăsați ca adevărul lui Dumnezeu să locuiască în inimile voastre printr-o credință vie, sfântă. Adevărul Bibliei trebuie înțeles înainte de a convinge conștiința și a converti viața. Rămășița poporului lui Dumnezeu trebuie să fie alcătuită din oameni convertiți. Prezentarea acestui mesaj trebuie să aibă ca rezultat convertirea și sfințirea sufletelor. Trebuie să simțim puterea Duhului lui Dumnezeu în această mișcare. Acesta este un mesaj minunat, clar; el înseamnă totul pentru cel ce îl primește și trebuie proclamat cu glas tare. Trebuie să avem credință adevărată, vie, că acest mesaj va merge mai departe, sporind în importanță până la încheierea timpului.

  Domnul Hristos dorește să vadă asemănarea cu Sine în fiecare suflet reînnoit. Pe cei care continuă să fie blânzi și smeriți cu inima, El îi va face împreună-lucrători cu Dumnezeu. Conflictele noastre spirituale ar putea fi numite adesea răzvrătirile noastre spirituale. Lipsa de supunere a inimii față de voia lui Dumnezeu este cea care ne pune în dificultate atât de des. Noi dorim să avem propria noastră cale, și acest lucru înseamnă de cele mai multe ori răzvrătire împotriva căii lui Dumnezeu. Trebuie să procedăm așa cum a făcut Domnul Hristos – să ne rugăm stăruitor Tatălui pentru tărie și pentru puterea de a-L face cunoscut prin cuvintele și faptele noastre. (…)

  Singurul scop al vieții noastre trebuie să fie acela de a împlini porunca Mântuitorului pe pământ. Atunci va avea loc o dezvoltare a vieții spirituale, iar Duhul Sfânt va lucra asupra inimii pentru a transforma caracterul. Un spirit generos se va da pe față prin bunătate și considerație față de semenii noștri. Eul va fi ascuns cu Hristos în Dumnezeu. Contemplând caracterul Domnului Hristos, vom fi transformați după asemănarea Sa.

  Să renunțăm la eul nostru și să-L acceptăm pe Domnul Isus, Calea, Adevărul și Viața. Credința în El este singura știință valoroasă. El este reprezentantul viu al ascultării desăvârșite de Cuvântul cel veșnic. – Review and Herald, 26 august 1909

  O reflectare a lui Hristos - 2019. Să renunțăm la eul nostru și să-L acceptăm pe Domnul Isus, Calea, Adevărul și Viața. Credința în El este singura știință valoroasă. El este reprezentantul viu al ascultării desăvârșite de Cuvântul cel veșnic.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Exemple mici, lecții mari

  Doamne, Te rog să mă ajuți să mă văd așa cum mă vezi Tu și să pot să văd lecțiile Tale și în cei mai mici! PROVOCARE: Caută astăzi să descoperi ce poți învăța de la un copil sau de la un tânăr!

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...