Apus de soare în Colorado

  Dar doreau o patrie mai bună, adică o patrie cerească. De aceea lui Dumnezeu nu-I este rușine să Se numească Dumnezeul lor, căci le-a pregătit o cetate. (Evrei 11:16)

  Urmărește ediția video aici.

  În timp ce vagoanele trenului transportau grupul nostru spre orașul Denver, am fost încântați să privim un minunat apus de soare în Colorado. Soarele trecea dincolo de munții acoperiți de zăpadă, lăsându-și razele blânde de lumină aurie să coloreze în diverse nuanțe cerul. În timp ce culorile ce se întrepătrundeau deveneau tot mai intense și se extindeau de-a curmezișul cerului într-o frumusețe de nedescris, părea că porțile cerurilor s-au deschis și lăsau să răzbată prin ele licăriri de slavă. Tentele aurii erau din ce în ce mai încântătoare, ca și când ar fi invitat imaginația noastră să creioneze slava și mai mare ce se afla dincolo de ele… Dacă acest lucru ne încântă atât de mult simțurile, cum trebuie să fie plinătatea slavei cerului însuși! (…)

  Cerul părea foarte aproape… Când din fața ochilor noștri au dispărut acele priveliști strălucitoare ale zilei ce se încheia, am reflectat la faptul că, dacă noi am privi cerul prin ochii credinței, pe calea vieții noastre ar fi mai multă lumină și mai multă pace și bucurie… Dacă ochii credinței ar fi înălțați pentru a vedea dincolo de vălul viitorului și ar discerne semnele iubirii și slavei lui Dumnezeu din viața de dincolo, am fi mai spirituali, iar frumusețile și bucuriile cerului ar fi prezente în viața noastră de fiecare zi. Noi trebuie să fim gata pentru a ne îndeplini cu credincioșie lucrarea pentru această viață, dar și pentru viața viitoare. (…)

  Tatăl nostru ceresc a pus pe firmament slava cerului pentru ca noi să avem o expresie a iubirii Sale prin descoperirea lucrărilor Sale minunate. Dumnezeu dorește ca noi să nu fim indiferenți față de simbolurile slavei infinitei Sale puteri din ceruri. David se delecta contemplând această slavă. El a compus psalmi pe care cântăreții evrei îi intonau pentru a-L lăuda pe Dumnezeu. „Cerurile spun slava lui Dumnezeu și întinderea lor vestește lucrarea mâinilor Lui… În ceruri, El a întins un cort soarelui. Şi soarele, ca un mire care iese din odaia lui de nuntă, se aruncă în drumul lui cu bucuria unui viteaz.”

  Toate puterile ființei noastre, mijloacele pentru existența și fericirea noastră, toate binecuvântările razelor calde de soare și ploile răcoritoare care fac ca vegetația să înflorească, toate beneficiile și binecuvântările de care avem parte în viața aceasta, toate vin de la Dumnezeu. El trimite ploaia și peste cei drepți, și peste cei nedrepți. Comorile cerurilor sunt revărsate asupra tuturor. – Signs of the Times, 12 decembrie 1878

  Apus de soare în Colorado - 2019. Dacă ochii credinței ar fi înălțați pentru a vedea dincolo de vălul viitorului și ar discerne semnele iubirii și slavei lui Dumnezeu din viața de dincolo, am fi mai spirituali, iar frumusețile și bucuriile cerului ar fi prezente în viața noastră de fiecare zi.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Strângeţi-vă comori în cer!

  Te rog, dragă părinte, să nu lași nimic și pe nimeni să te abată de la misiunea vieții tale! Copleșit uneori de propria-mi neputință și de propriile eșecuri și limitări, aleg astăzi, Părinte, să-mi pun încrederea mea în credincioșia Ta, știind că atunci se vor petrece lucruri cu adevărat frumoase în căminul meu. PROVOCARE: Studiază astăzi împreună cu copiii sau nepoții tăi, dacă este posibil, studiile lor de Școala de Sabat!

  Formează-i pe copii pentru cer!

  Doamne, ajută-ne să lucrăm pentru copiii noștri și să facem o prioritate din convertirea lor! PROVOCARE: Ce programe se organizează în biserica ta pentru copii și tineri? Gândește-te cum i-ai putea susține și oferă-ți ajutorul!

  Oferă-le timp copiilor! Vei învăţa cea mai preţioasă lecţie

  Doamne, fă-mă dispus să învăț de la copiii mei ce înseamnă în mod autentic smerenia! PROVOCARE: Lasă deoparte telefonul și petrece timp cu copilul tău!

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...