Acțiune hotărâtă

  Puneți-i în negoț până mă voi întoarce. (Luca 19:13)

  Urmărește ediția video aici.

  Ca adventiști de ziua a șaptea, avem de făcut o lucrare, și anume aceea de a da mărturie pentru Hristos… Dacă Domnul vine în curând, începeți să acționați cu hotărâre și seriozitate, cu interes sporit, pentru a face să crească resursele [instituționale], astfel ca o mare lucrare să poată fi făcută în scurt timp.

  Cei care au fost aliați cu lumea trebuie să dea atenție invitației Domnului. El spune: „Ieșiți din mijlocul lor și despărțiți-vă de ei, zice Domnul. Nu vă atingeți de ce este necurat.” Razele strălucitoare ale Soarelui Neprihănirii trebuie să strălucească asupra voastră, ca să puteți fi împodobiți cu sfințenie.

  Ar trebui acum să considerăm că nu avem nevoie de clădiri și că, dacă avem cre­dință, avem tot ce ne trebuie? Credința autentică este un principiu activ, iar faptele vor fi o dovadă a existenței acestui principiu în suflet. Trebuie să vă redublați eforturile!
  O mare lucrare trebuie făcută pretutindeni în lume și nimeni să nu se măgulească cu gândul că, deoarece sfârșitul este aproape, nu este nevoie să depunem eforturi speciale spre a ridica clădiri pentru instituții de care cauza are nevoie. Toți trebuie să se implice în aceste lucrări, însă răspunderea cea mai mare o au cei cărora li s-au încredințat cele mai mari talente și cele mai multe resurse. Noi vom fi îndreptățiți prin credință și judecați prin faptele pe care le facem.

  Când Domnul ne va porunci să ne dăm jos armura și să nu mai facem eforturi pentru a construi școli, să nu mai înființăm instituții pentru îngrijirea bolnavilor, pentru adăpostirea orfanilor și a celor fără cămin și pentru pastorii istoviți în lucrare, atunci va fi timpul să ne încrucișăm brațele și să-L lăsăm pe Domnul să-Şi încheie lucrarea, însă acum este ocazia noastră de a ne arăta zelul pentru Dumnezeu. (…)

  Dumnezeu face apel pentru misionari locali. Fiecare suflet să se lepede de sine, să-și ia crucea și să cheltuiască mai puține mijloace pentru satisfacerea eului, ca să existe lucrători activi în toate bisericile. O credință care presupune mai puțin tăgăduiește caracterul creștin. Credința Evangheliei este una ale cărei putere și har sunt de origine divină. Atunci să facem evident că Domnul Hristos locuiește în noi, încetând să mai cheltuim bani pe îmbrăcăminte și lucruri inutile atunci când cauza lui Hristos are nevoie de resurse, când datoriile nu au din ce să fie plătite în adunările noastre și când vistieria este goală. „După roadele lor îi veți cunoaște.” Să nu urmăm noi oare exemplul Aceluia care a devenit sărac pentru noi, pentru ca, prin sărăcia Lui, noi să putem deveni bogați?” – General Conference Bulletin, trimestrul al IV-lea, 1896, pp. 765–768.

  Acțiune hotărâtă - 2019. O credință care presupune mai puțin tăgăduiește caracterul creștin. Credința Evangheliei este una ale cărei putere și har sunt de origine divină. Atunci să facem evident că Domnul Hristos locuiește în noi.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...