Acțiune hotărâtă

  Puneți-i în negoț până mă voi întoarce. (Luca 19:13)

  Urmărește ediția video aici.

  Ca adventiști de ziua a șaptea, avem de făcut o lucrare, și anume aceea de a da mărturie pentru Hristos… Dacă Domnul vine în curând, începeți să acționați cu hotărâre și seriozitate, cu interes sporit, pentru a face să crească resursele [instituționale], astfel ca o mare lucrare să poată fi făcută în scurt timp.

  Cei care au fost aliați cu lumea trebuie să dea atenție invitației Domnului. El spune: „Ieșiți din mijlocul lor și despărțiți-vă de ei, zice Domnul. Nu vă atingeți de ce este necurat.” Razele strălucitoare ale Soarelui Neprihănirii trebuie să strălucească asupra voastră, ca să puteți fi împodobiți cu sfințenie.

  Ar trebui acum să considerăm că nu avem nevoie de clădiri și că, dacă avem cre­dință, avem tot ce ne trebuie? Credința autentică este un principiu activ, iar faptele vor fi o dovadă a existenței acestui principiu în suflet. Trebuie să vă redublați eforturile!
  O mare lucrare trebuie făcută pretutindeni în lume și nimeni să nu se măgulească cu gândul că, deoarece sfârșitul este aproape, nu este nevoie să depunem eforturi speciale spre a ridica clădiri pentru instituții de care cauza are nevoie. Toți trebuie să se implice în aceste lucrări, însă răspunderea cea mai mare o au cei cărora li s-au încredințat cele mai mari talente și cele mai multe resurse. Noi vom fi îndreptățiți prin credință și judecați prin faptele pe care le facem.

  Când Domnul ne va porunci să ne dăm jos armura și să nu mai facem eforturi pentru a construi școli, să nu mai înființăm instituții pentru îngrijirea bolnavilor, pentru adăpostirea orfanilor și a celor fără cămin și pentru pastorii istoviți în lucrare, atunci va fi timpul să ne încrucișăm brațele și să-L lăsăm pe Domnul să-Şi încheie lucrarea, însă acum este ocazia noastră de a ne arăta zelul pentru Dumnezeu. (…)

  Dumnezeu face apel pentru misionari locali. Fiecare suflet să se lepede de sine, să-și ia crucea și să cheltuiască mai puține mijloace pentru satisfacerea eului, ca să existe lucrători activi în toate bisericile. O credință care presupune mai puțin tăgăduiește caracterul creștin. Credința Evangheliei este una ale cărei putere și har sunt de origine divină. Atunci să facem evident că Domnul Hristos locuiește în noi, încetând să mai cheltuim bani pe îmbrăcăminte și lucruri inutile atunci când cauza lui Hristos are nevoie de resurse, când datoriile nu au din ce să fie plătite în adunările noastre și când vistieria este goală. „După roadele lor îi veți cunoaște.” Să nu urmăm noi oare exemplul Aceluia care a devenit sărac pentru noi, pentru ca, prin sărăcia Lui, noi să putem deveni bogați?” – General Conference Bulletin, trimestrul al IV-lea, 1896, pp. 765–768.

  Acțiune hotărâtă - 2019. O credință care presupune mai puțin tăgăduiește caracterul creștin. Credința Evangheliei este una ale cărei putere și har sunt de origine divină. Atunci să facem evident că Domnul Hristos locuiește în noi.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  Fața Lui și fața mea

  PROVOCARE: Cu siguranță că printre rudele tale sunt și persoane care încă nu Îl cunosc pe Dumnezeu. Ia-ți timp astăzi să te rogi pentru ele! Dacă ai ocazia, spune-le că Dumnezeu abia așteaptă să le vadă acasă!

  Două vieți și o istorie

  PROVOCARE: Fă un plan ca luna aceasta să ai o zi specială de post și rugăciune pentru a te apropia mai mult de Dumnezeu și pentru a mijloci pentru cei din familia ta!

  Publicate astăzi

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...