O hotărâre

  Nu Te voi lăsa să pleci până nu mă vei binecuvânta. (Geneza 32:26)

  Este nevoie de eforturi serioase ca să putem primi tărie de la Dumnezeu pentru a ne împotrivi vrăjmașului atunci când el se va năpusti asupra lumii ca un potop. Trebuie să facem tot ce putem, până la agonie, pentru a ne supune eul, căci mulțumirea de sine și îngăduința de sine constituie cele mai amăgitoare păcate, care adorm conștiința și orbesc înțelegerea… Avem nevoie de dorința arzătoare a văduvei insistente și a femeii siro-feniciene – o hotărâre care nu va fi respinsă.

  Mulți, foarte mulți fac greșeala fatală neluând în seamă această lecție a providenței lui Dumnezeu. Pacea și odihna pot fi asigurate doar prin luptă. Puterile luminii și ale întunericului își desfășoară forțele în fața noastră, iar noi trebuie individual să luăm parte în această luptă. Iacov s-a luptat toată noaptea cu Dumnezeu înainte de a obține biruința. Pe când își înălța cererile lui Dumnezeu în rugăciune, el a simțit o mână puternică atingându-l și, crezând că este mâna unui dușman, s-a folosit de toată puterea pe care o avea pentru a i se împotrivi. S-a luptat timp de multe ore, însă nu l-a putut birui pe împotrivitorul său, dar nu și-a permis să se relaxeze nicio clipă, ca să nu fie înfrânt și să-și piardă viața… Atunci Străinul a încheiat lupta. A atins coapsa lui Iacov, iar puterea luptătorului a fost paralizată. Până atunci, Iacov nu știuse cine era cu adevărat Cel cu care se luptase, iar acum, șchiopătând și plângând, implora să-i fie cruțată viața.

  Un Înger cu siguranță că se putea desprinde ușor din strânsoarea lui Iacov, însă El nu a făcut acest lucru. „Lasă-Mă să plec”, a spus El, „căci se revarsă zorile”. Însă de la suferindul, dar hotărâtul Iacov a venit răspunsul: „Nu te las să pleci până nu mă vei binecuvânta.” Lacrimile și rugămințile lui au obținut ceea ce prin luptă nu reușise. „Care îți este numele?” a întrebat Îngerul. „Şi el a spus: „Iacov.” Apoi a zis: „Numele tău nu va mai fi Iacov, ci te vei chema Israel, căci ai luptat cu Dumnezeu și cu oameni și ai fost biruitor…” Şi l-a binecuvântat acolo.

  În lucrarea de pregătire este nevoie de hotărâre, abnegație și eforturi consacrate… Doar prin efort serios, hotărât și credință în meritele Domnului Hristos putem birui și câștiga Împărăția cerurilor. Timpul nostru pentru lucrare este scurt. Domnul Hristos va veni curând a doua oară. – Youth’s Instructor, 24 mai 1900

  O hotărâre - 2019. În lucrarea de pregătire este nevoie de hotărâre, abnegație și eforturi consacrate… Doar prin efort serios, hotărât și credință în meritele Domnului Hristos putem birui și câștiga Împărăția cerurilor. Timpul nostru pentru lucrare este scurt. Domnul Hristos va veni curând a doua oară.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Strângeţi-vă comori în cer!

  Te rog, dragă părinte, să nu lași nimic și pe nimeni să te abată de la misiunea vieții tale! Copleșit uneori de propria-mi neputință și de propriile eșecuri și limitări, aleg astăzi, Părinte, să-mi pun încrederea mea în credincioșia Ta, știind că atunci se vor petrece lucruri cu adevărat frumoase în căminul meu. PROVOCARE: Studiază astăzi împreună cu copiii sau nepoții tăi, dacă este posibil, studiile lor de Școala de Sabat!

  Formează-i pe copii pentru cer!

  Doamne, ajută-ne să lucrăm pentru copiii noștri și să facem o prioritate din convertirea lor! PROVOCARE: Ce programe se organizează în biserica ta pentru copii și tineri? Gândește-te cum i-ai putea susține și oferă-ți ajutorul!

  Oferă-le timp copiilor! Vei învăţa cea mai preţioasă lecţie

  Doamne, fă-mă dispus să învăț de la copiii mei ce înseamnă în mod autentic smerenia! PROVOCARE: Lasă deoparte telefonul și petrece timp cu copilul tău!

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...