O pagină albă

  Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, încrede-te în El, şi El va lucra! (Psalmii 37:5)

  Ce să aibă de spus o pagină albă din moment ce pe ea nu s-a scris nimic? Ar putea sugera sau insinua o grămadă de lucruri, totuşi… O pagină albă este imaculată, curată, fără ştersături şi pete. Este simbolul noului. Spaţiul unde pot lua naştere proiecte, se pot trasa itinerare, se pot determina acţiuni viitoare. În opera sa Lecţia unui poet, Rabindranath Tagore scria: „Multe pagini sunt deja scrise în cartea ta. Unele sunt triste, altele vesele, unele sunt ordonate şi clare, altele sunt ciorne murdare. Totuşi, o pagină este albă, cea pe care o vei scrie azi. Nu îţi rămâne decât să o umpli. Gândeşte-te şi fa în aşa fel încât această pagină să fie cea mai frumoasă, cea mai sinceră, cea mai înţeleaptă. În fiecare dimineaţă, când te trezeşti, aminteşte-ţi că ai de umplut cea mai bună dintre pagini, cea care va exprima cel mai bine mesajul cărţii pe care o laşi în urma ta, căci eşti pe cale să îţi scrii propria viaţă. Gândeşte-te că cea mai frumoasă pagină abia acum urmează să fie scrisă.”

  La începutul unui nou an, o pagină albă oferă ocazia unui nou început, ocazia de a depăşi eşecurile. Pentru unii, este momentul resuscitării, aidoma fiului văduvei din Nain, căruia Isus îi porunceşte: „Tinere, scoală-te, îţi spun!” (Luca 7:14). Şi nouă, creştinilor, Anul Nou ne lansează o provocare. Suntem chemaţi să trasăm direcţia bisericii, într-o mare de confuzie şi de vânturi puternice. Astăzi, când trebuie să înfruntăm farmecele unei lumi care devorează conştiinţe, când nu avem timp suficient ca să ne îndeplinim misiunea, Dumnezeu ne dă ocazia providenţială de a scrie cea mai frumoasă, cea mai bună dintre paginile existenţei noastre.

  Pagina albă vine şi cu tentaţia de a accepta compromisuri. La sosirea în Babilon, Daniel, deportat, separat de părinţi, ales să rămână la curtea Babilonului şi cunoscând pericolul la care era expus în acel mediu corupt, ia o decizie importantă pe care o scrie pe noua pagină din viaţa lui: „Daniel s-a hotărât să nu se spurce” (Daniel 1:8).

  Hotărăşte-te să nu te laşi contaminat de influenţe rele pe parcursul acestui an. Permite Cerului să te folosească în calitate de martor al faptului că este în ceruri un Dumnezeu…

  O pagină albă - 2020. Astăzi, când trebuie să înfruntăm farmecele unei lumi care devorează conştiinţe, când nu avem timp suficient ca să ne îndeplinim misiunea, Dumnezeu ne dă ocazia providenţială de a scrie cea mai frumoasă, cea mai bună dintre paginile existenţei noastre.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...