Articolul precedentDragă Tată,
  Articolul următorIstoria este în mâinile Lui

  Este timpul să înțelegem profețiile

  Tu însă, Daniele, ţine ascunse aceste cuvinte şi pecetluieşte cartea până la vremea sfârşitului. Atunci, mulţi o vor citi şi cunoştinţa va creşte. (Daniel 12:4)

  Cu câţiva ani în urmă, discuţiile despre sfârşitul lumii erau aproape în mod exclusiv legate de sfera religioasă. Predicile despre viitor ale conducătorilor spirituali aveau un ton care părea prea catastrofic, dezastruos sau negativist în comparaţie cu discursul progresist şi avangardist al sferelor ştiinţifice ale societăţii. Zilele acestea, mai degrabă cei preocupaţi de mediu, ecologiştii şi cercetătorii sunt în mod serios îngrijoraţi de schimbările climatice şi de încălzirea globală răspunzătoare de uraganele şi cutremurele din ce în ce mai dese şi agresive pe care le suportăm. Se mai adaugă crizele economice care asfixiază anumite părţi ale lumii, antrenând în mecanismul lor revolte sociale. Trăim timpuri de profundă instabilitate socială, un scenariu „de strâmtorare printre neamuri” prezis în Biblie şi care precedă întoarcerea lui Isus în lumea aceasta (Luca 21:25).

  Expresia „timpul sfârşitului”, precum şi alte formulări cu sens asemănător, apare de nouă ori în cartea profetului Daniel. Pe de altă parte, toate ciclurile profetice cu care are legătură se desfăşoară de-a lungul unor evenimente care au loc la sfârşitul istoriei. Până în secolul al XVIII-lea, partea din această carte care avea legătură cu evenimentele finale era considerată ca fiind ocultă, secretă, de neînţeles. Dar în secolul al XIX-lea, împlinirea profeţiei fiind aproape, cartea trebuia studiată pentru a-i descoperi secretele atât de bine păzite. Astfel au înţeles şi au acţionat pionierii bisericii noastre. Ellen White scria: „Pe măsură ce ne apropiem de încheierea istoriei lumii, proorociile lui Daniel cer o atenţie deosebită, deoarece se referă chiar la timpul în care trăim” (Profeţi şi regi, p. 350).

  Mesajul cărţii lui Daniel, această providenţă descoperită special pentru poporul lui Dumnezeu din timpul sfârşitului, ne arată drumul pe care trebuie să mergem şi mesajul judecăţii pe care trebuie să îl predicăm. Naşte în noi credinţa şi încrederea în conducerea profetică a lui Dumnezeu. Ne vesteşte marea întâlnire cu Mântuitorul nostru şi ne pregăteşte pentru ea. Ne aminteşte că există în ceruri un Dumnezeu, invitându-ne să fim atenţi la orologiul profetic, care ne anunţă că a sosit timpul să studiem profeţiile ce vestesc soarta omenirii.

  Astăzi este momentul ideal pentru a ne ridica privirile şi a observa cu atenţie cum se împlinesc profeţiile care anunţă întoarcerea lui Isus în lumea noastră.

  Este timpul să înțelegem profețiile - 2020. Astăzi este momentul ideal pentru a ne ridica privirile şi a observa cu atenţie cum se împlinesc profeţiile care anunţă întoarcerea lui Isus în lumea noastră.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Publicate astăzi

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  A békességet kiáltók

  „Mert amikor ezt mondják: »Békesség és biztonság«, akkor hirtelen veszedelem jön rájuk, mint a szülési...