Articolul precedentDragă Tată,
  Articolul următorIstoria este în mâinile Lui

  Este timpul să înțelegem profețiile

  Tu însă, Daniele, ţine ascunse aceste cuvinte şi pecetluieşte cartea până la vremea sfârşitului. Atunci, mulţi o vor citi şi cunoştinţa va creşte. (Daniel 12:4)

  Cu câţiva ani în urmă, discuţiile despre sfârşitul lumii erau aproape în mod exclusiv legate de sfera religioasă. Predicile despre viitor ale conducătorilor spirituali aveau un ton care părea prea catastrofic, dezastruos sau negativist în comparaţie cu discursul progresist şi avangardist al sferelor ştiinţifice ale societăţii. Zilele acestea, mai degrabă cei preocupaţi de mediu, ecologiştii şi cercetătorii sunt în mod serios îngrijoraţi de schimbările climatice şi de încălzirea globală răspunzătoare de uraganele şi cutremurele din ce în ce mai dese şi agresive pe care le suportăm. Se mai adaugă crizele economice care asfixiază anumite părţi ale lumii, antrenând în mecanismul lor revolte sociale. Trăim timpuri de profundă instabilitate socială, un scenariu „de strâmtorare printre neamuri” prezis în Biblie şi care precedă întoarcerea lui Isus în lumea aceasta (Luca 21:25).

  Expresia „timpul sfârşitului”, precum şi alte formulări cu sens asemănător, apare de nouă ori în cartea profetului Daniel. Pe de altă parte, toate ciclurile profetice cu care are legătură se desfăşoară de-a lungul unor evenimente care au loc la sfârşitul istoriei. Până în secolul al XVIII-lea, partea din această carte care avea legătură cu evenimentele finale era considerată ca fiind ocultă, secretă, de neînţeles. Dar în secolul al XIX-lea, împlinirea profeţiei fiind aproape, cartea trebuia studiată pentru a-i descoperi secretele atât de bine păzite. Astfel au înţeles şi au acţionat pionierii bisericii noastre. Ellen White scria: „Pe măsură ce ne apropiem de încheierea istoriei lumii, proorociile lui Daniel cer o atenţie deosebită, deoarece se referă chiar la timpul în care trăim” (Profeţi şi regi, p. 350).

  Mesajul cărţii lui Daniel, această providenţă descoperită special pentru poporul lui Dumnezeu din timpul sfârşitului, ne arată drumul pe care trebuie să mergem şi mesajul judecăţii pe care trebuie să îl predicăm. Naşte în noi credinţa şi încrederea în conducerea profetică a lui Dumnezeu. Ne vesteşte marea întâlnire cu Mântuitorul nostru şi ne pregăteşte pentru ea. Ne aminteşte că există în ceruri un Dumnezeu, invitându-ne să fim atenţi la orologiul profetic, care ne anunţă că a sosit timpul să studiem profeţiile ce vestesc soarta omenirii.

  Astăzi este momentul ideal pentru a ne ridica privirile şi a observa cu atenţie cum se împlinesc profeţiile care anunţă întoarcerea lui Isus în lumea noastră.

  Este timpul să înțelegem profețiile - 2020. Astăzi este momentul ideal pentru a ne ridica privirile şi a observa cu atenţie cum se împlinesc profeţiile care anunţă întoarcerea lui Isus în lumea noastră.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...