Articolul precedentFiecare copil este unic
  Articolul următorDumnezeu este judecătorul meu

  Istoria este în mâinile Lui

  În anul întâi al lui Belşaţar, împăratul Babilonului, Daniel a visat un vis şi a avut vedenii în mintea lui pe când era în pat. In urmă a scris visul şi a istorisit lucrurile de căpetenie. (Daniel 7:1)

  Studiul cărţilor Daniel şi Apocalipsa este foarte atrăgător pentru cititorul dornic să le descopere conţinutul. Relatările pline de culoare locală, revelând contextul cultural în care au fost scrise, împlinirea istorică a impresionantelor imagini profetice şi a cronogramelor lor, simbolismul unic al viziunilor Apocalipsei, semnificaţia criptografică a numerelor, a fiarelor, descrierea amănunţită a evenimentelor finale, toate au o logică şi se succed în mod fascinant.

  Unul din domeniile în care înţelegerea şi interpretarea literaturii apocaliptice a progresat cel mai mult este analiza literară. Descoperirea structurii literare a acestor două cărţi, mai ales a cărţii lui Daniel, al cărei plan este elaborat cu minuţiozitate, a dezvăluit secretele autorului ei şi ceea ce a dorit să transmită atunci când le-a scris. Mai exact, în schema literară repetitivă, aplicată atât relatărilor din primele şase capitole, cât şi celor patru viziuni profetice pe care le prezintă, se poate descoperi o cheie fundamentală a interpretării.

  Care e mesajul? Că Dumnezeu cunoaşte finalitatea lumii noastre. Trecând prin toate luptele pentru putere care au marcat omenirea, istoria şi-a urmat cursul care îi fusese revelat profetului Daniel. Nu o singură dată, un suveran, sau un comandant sau un guvernator a avut pretenţia de a schimba scenariul profetic prin acţiuni nesăbuite, cum ar fi declanşarea unui război. Şi cu toate acestea, odată cu trecerea timpului, s-a păstrat tendinţa de a urmări traiectoria stabilită de profeţia biblică.

  Ideea principală a fiecărei relatări sau viziuni este victoria finală a adevărului şi a copiilor lui Dumnezeu. Există totuşi un Dumnezeu în cer… care acţionează în spatele cortinei. Nu există nimeni care să fie deasupra autorităţii Sale. Părintele domnitor, în providenţa Sa, are ultimul cuvânt: face judecata şi rosteşte sentinţa. Nimic din această carte nu e la voia întâmplării. Dumnezeu domneşte. Istoria se află în mâinile Sale divine.

  Amintiţi-vă, pe parcursul vieţii voastre, acest adevăr. Nu permiteţi problemelor lumii josnice să vă umbrească înţelegerea şi nici să vă împiedice să meditaţi la marele adevăr al mesajului profetic al Bibliei: Dumnezeu ştie încotro se îndreaptă lumea, încredeţi-vă în El. Triumful dragostei Lui vă aşteaptă.

  Istoria este în mâinile Lui - 2020. Nu permiteţi problemelor lumii josnice să vă umbrească înţelegerea şi nici să vă împiedice să meditaţi la marele adevăr al mesajului profetic al Bibliei: Dumnezeu ştie încotro se îndreaptă lumea, încredeţi-vă în El. Triumful dragostei Lui vă aşteaptă.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...