Articolul precedentUnic şi preţios
  Articolul următorDumnezeu țese ițele istoriei

  Dumnezeu este judecătorul meu

  Mă uitam la aceste lucruri, până când s-au aşezat nişte scaune de domnie. Şi un îmbătrânit de zile a şezut jos. (…) Un râu de foc curgea şi ieşea dinaintea Lui. Mii de mii de slujitori îi slujeau şi de zece mii de ori zece mii stăteau înaintea Lui. S-a ţinut judecata şi s-au deschis cărţile. (Daniel 7:9-10)

  V-a fost vreodată frică atunci când v-aţi gândit la judecata lui Dumnezeu? Realitatea este că nu e uşor de înţeles conceptul biblic de judecată. De obicei ne gândim la el ca la un lucru negativ, deşi acest element nu ar trebui să corespundă unui lucru negativ din moment ce este legat de acţiunile Tatălui ceresc. Dimpotrivă, trebuie susţinut de scopuri sfinte, drepte şi bune, aidoma caracterului lui Dumnezeu revelat în Sfintele Scripturi.

  Pe tot parcursul cărţii lui Daniel reapare tema judecăţii. Numele autorului, Daniel, înseamnă „Judecătorul meu este Dumnezeu”. Dumnezeu intervine în rezolvarea finală a fiecărei crize prin care trec protagonistul cărţii şi prietenii lui şi la fel se întâmplă în evenimentele finale din fiecare viziune profetică, printr-un act care îi absolvă pe copiii Săi şi prin care dă o sentinţă împotriva duşmanilor lor. Fiecare capitol din cartea lui Daniel conţine cel puţin o trimitere la tema judecăţii. Printre diversele scene în care apare o judecată, se numără, de exemplu, şi cea a falsei şi adevăratei filosofii a educaţiei, care îi diferenţiază pe studenţii evrei de restul tinerilor. Ce îi face pe ei mai inteligenţi, remarcabili printre atâţia alţii din aceeaşi şcoală? Apare aici ideea că este vorba despre un regim alimentar sănătos faţă de unul nesănătos. Caldeenii credeau că alimentaţia lor este cea mai bună. Însă Daniel şi prietenii lui decid să aibă un alt stil de viaţă, care să le permită să profite de educaţia care le este oferită. Tema judecăţii reiese şi din evaluarea împărăţiilor acestei lumi trecătoare şi fragile, faţă de împărăţia lui Dumnezeu, solidă şi veşnică, sau din respectul faţă de falsa ori adevărata închinare, din comportamentul plin de pretenţii şi orgolii al împăratului Nebucadneţar, ca şi, printre altele, din relatarea sacrilegiului făcut de împăratul Belşaţar.

  Deznodământul istoriei omenirii şi al copiilor lui Dumnezeu este determinat de Providenţa divină: printr-o judecată, voinţa suverană pronunţă ultimul cuvânt şi pune capăt istoriei.

  Totuşi există un Dumnezeu în cer… şi El este adevăratul Judecător al faptelor noastre. Nu avem motive să ne temem de judecată odată ce, prin natura Lui, El este îndurător.

  Dumnezeu este judecătorul meu - 2020. Deznodământul istoriei omenirii şi al copiilor lui Dumnezeu este determinat de Providenţa divină: printr-o judecată, voinţa suverană pronunţă ultimul cuvânt şi pune capăt istoriei. Totuşi există un Dumnezeu în cer... şi El este adevăratul Judecător al faptelor noastre. Nu avem motive să ne temem de judecată odată ce, prin natura Lui, El este îndurător.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Rugă pentru părinți

  Părinte ceresc, Îți predau azi părinții omenești pentru a-i acoperi cu mâna Ta ocrotitoare, pentru a-i întări cu puterea Ta fără margini și pentru a le da credința neclintită! PROVOCARE: Află care sunt anumite probleme și încercări cu care se confruntă părinții tăi și roagă-te pentru acestea în mod special!

  Mulțumesc, Tată!

  Tată, sunt foarte recunoscătoare pentru lucrurile bune pe care le-ai așezat în viața mea! Sunt recunoscătoare pentru prieteni și familie (uneori chiar și pentru străini!) – oameni prin care Îmi vorbești și prin intermediul cărora mă ridici. Orice aș avea de înfruntat, oricum m-aș simți, găsesc mereu lucruri pentru care să fiu mulțumitoare: viața mea, sănătatea mea, faptul că Te cunosc pe Tine. Îți mulțumesc pentru cine ești Tu și pentru persoana care m-ai creat să fiu! PROVOCARE: Te provoc ca fiecare moment de părtășie cu Tatăl tău să îl începi prin a-I mulțumi. Găsește de fiecare dată un lucru pentru care să Îi mulțumești, și vei fi mai fericit(ă)!

  Din nou și din nou

  Părinte, umple-ne inima și viața cu bunătățile harului Tău! Dă-ne din plin îndurarea Ta și fă să răsară peste noi fața Ta! PROVOCARE: Începe astăzi un jurnal de rugăciune, iar dacă ai deja unul, ia-ți timp să revezi tot ce ai scris în el!

  De vorbă cu prietenul meu

  Doamne, ajută-ne să descoperim frumusețea caracterului Tău prin intermediul naturii! Dă-ne putere să învățăm ordinea și disciplina din preajma noastră! PROVOCARE: Te invit astăzi să îți iei un timp special în care să stai în tăcere în mijlocul naturii în prezența lui Dumnezeu. Invită-L la o plimbare pe Cel care a creat natura pentru tine și pentru mine și deschide-ți inima să înveți despre caracterul lui Dumnezeu din ordinea, frumusețea și diversitatea naturii!

  Publicate astăzi

  Primul război mondial

  Astăzi, dacă nu suntem atenți, putem aprinde un război sau, cu mai multă atenție, putem stinge un conflict. Ce vom face? Soluția lui Dumnezeu este întotdeauna împăcarea. Deși pare la îndemână, soluția războiului este cea mai costisitoare variantă. Abia după ce realizăm cât de mari sunt pierderile, regretăm, dar tardiv, că nu am făcut tot ce era posibil pentru a rezolva pașnic un conflict.

  Iubindu-i pe cei care nu merită iubirea

  Scump Isus, Îți suntem pentru totdeauna recunoscători pentru harul Tău minunat! Mulțumesc că ne iubești chiar și în momentele noastre cele mai întunecate! Ajută-ne să manifestăm prin cuvinte și fapte dragostea Ta către aproapele.

  Cununa de glorie şi coroana regala stima de sine

  Nu acorda prea mare importanţă prestigiului oferit de mâna omului! Acest fel de prestigiu este imperfect, deoarece este oferit şi acceptat de simpli muritori. Acordă valoare supremă demnităţii care vine de la Dumnezeu, care ne face desăvârşiţi atunci când o primim.

  Rugă pentru părinți

  Părinte ceresc, Îți predau azi părinții omenești pentru a-i acoperi cu mâna Ta ocrotitoare, pentru a-i întări cu puterea Ta fără margini și pentru a le da credința neclintită! PROVOCARE: Află care sunt anumite probleme și încercări cu care se confruntă părinții tăi și roagă-te pentru acestea în mod special!

  El kell nyernünk a mennyet

  „Vigyázzatok azért minden időben, kérvén, hogy méltókká tétessetek arra, hogy elkerüljétek mindezeket, amik bekövetkeznek, és...