Articolul precedentDragoste deplină
  Articolul următorUnde va sta îngerul?

  De ce am nevoie pentru a crede că El există?

  Şi fără credinţă este cu neputinţă să fim plăcuţi Lui! Căci cine se apropie de Dumnezeu trebuie să creadă că El este şi că răsplăteşte pe cei ce-L caută. (Evrei I 1:6)

  În timpul anilor de după război, studenţii Seminarului Adventist din Madrid se aprovizionau cu Biblii şi literatură religioasă prin librăria clandestină a unei biserici evanghelice. Pastorul era german şi îşi împărţea timpul între slujire şi consulatul ţării sale la Madrid. Într-o zi, mi-a vorbit despre o carte foarte interesantă numită Spre Dumnezeu prin ştiinţă. Am cumpărat-o, sperând să găsesc în ea dovezi ştiinţifice ale existenţei lui Dumnezeu. Însă am fost cu adevărat dezamăgit. Nu conţinea niciuna, cercetătorii creştini nu reuşiseră să demonstreze nimic, deşi există mii de dovezi! De fapt, cincizeci de ani mai târziu, indiciile ştiinţei au dus la concluzia că macrouniversul (cel infinit de mare) şi microuniversul (cel infinit de mic) sunt rezultatul unui proiect. În cartea sa Ştiinţa Îl descoperă pe Dumnezeu, Ariel A. Roth adresează cercetătorilor întrebarea: „Cum este posibil ca această proiectare inteligentă a naturii să fie rezultatul întâmplării şi nu opera unui mare Artist, Dumnezeul creator al Bibliei?”

  Căldura şi lumina care ne vin de la soare, formarea carbonului în moleculele organice ale fiinţelor vii, aerul pe care îl respirăm, toate puse în concordanţă pentru ca viaţa să fie posibilă pe planeta noastră sunt probe indiscutabile că universul a fost creat pentru binele nostru, pentru om, aşa cum învaţă Geneza. Da, există un Dumnezeu în ceruri!

  Până când, însă, vom avea nevoie de dovezi pentru a crede în prezenţa Tatălui ceresc? De ce fel de mărturie avem nevoie pentru a crede că există în ceruri un Dumnezeu? Cu siguranţă că tânărul Daniel a fost confruntat cu astfel de întrebări pe parcursul anilor de studii în şcolile caldeene. A fost nevoit să îi asculte mai mult decât o dată pe profesori şi savanţi negând principiile biblice pe care le învăţase încă din copilărie. Cu toate acestea, ştia în cine crede. Nu avea nicio îndoială că există un Dumnezeu în cer care veghează asupra căii lui în aceste ţinuturi îndepărtate. Loialitatea faţă de Dumnezeu şi studiul consacrat l-au pregătit pentru a deveni unul dintre cei mai importanţi profeţi ai Vechiului Testament.

  Astăzi, Tatăl ceresc doreşte să vă descopere un aspect al dragostei Lui. Puneţi-vă inima la dispoziţie pentru a-l descoperi şi pentru a recunoaşte că există un Dumnezeu în ceruri! Şi EL vă va răsplăti.

  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Tăria capului limpede

  Vezi ce te supără la cei mai tineri! Cu siguranță, vei putea găsi o rezolvare dacă vei gândi curat și limpede. PROVOCARE: Arată-i simpatie unui tânăr care a făcut alegeri greșite! Ajută-l să înțeleagă că, deși nu ești de acord cu ce a făcut, îl iubești și ești gata să îl ajuți cu ce poți!

  O singură variantă

  Când te vei ruga, pune în balanță moștenirea pregătită de tine pentru cei din generația tânără! PROVOCARE: Ia-ți un angajament în fața Cerului că nu vei lăsa să treacă nicio zi fără să le vorbești celor tineri despre Calea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...