Articolul precedentDragoste deplină
  Articolul următorUnde va sta îngerul?

  De ce am nevoie pentru a crede că El există?

  Şi fără credinţă este cu neputinţă să fim plăcuţi Lui! Căci cine se apropie de Dumnezeu trebuie să creadă că El este şi că răsplăteşte pe cei ce-L caută. (Evrei I 1:6)

  În timpul anilor de după război, studenţii Seminarului Adventist din Madrid se aprovizionau cu Biblii şi literatură religioasă prin librăria clandestină a unei biserici evanghelice. Pastorul era german şi îşi împărţea timpul între slujire şi consulatul ţării sale la Madrid. Într-o zi, mi-a vorbit despre o carte foarte interesantă numită Spre Dumnezeu prin ştiinţă. Am cumpărat-o, sperând să găsesc în ea dovezi ştiinţifice ale existenţei lui Dumnezeu. Însă am fost cu adevărat dezamăgit. Nu conţinea niciuna, cercetătorii creştini nu reuşiseră să demonstreze nimic, deşi există mii de dovezi! De fapt, cincizeci de ani mai târziu, indiciile ştiinţei au dus la concluzia că macrouniversul (cel infinit de mare) şi microuniversul (cel infinit de mic) sunt rezultatul unui proiect. În cartea sa Ştiinţa Îl descoperă pe Dumnezeu, Ariel A. Roth adresează cercetătorilor întrebarea: „Cum este posibil ca această proiectare inteligentă a naturii să fie rezultatul întâmplării şi nu opera unui mare Artist, Dumnezeul creator al Bibliei?”

  Căldura şi lumina care ne vin de la soare, formarea carbonului în moleculele organice ale fiinţelor vii, aerul pe care îl respirăm, toate puse în concordanţă pentru ca viaţa să fie posibilă pe planeta noastră sunt probe indiscutabile că universul a fost creat pentru binele nostru, pentru om, aşa cum învaţă Geneza. Da, există un Dumnezeu în ceruri!

  Până când, însă, vom avea nevoie de dovezi pentru a crede în prezenţa Tatălui ceresc? De ce fel de mărturie avem nevoie pentru a crede că există în ceruri un Dumnezeu? Cu siguranţă că tânărul Daniel a fost confruntat cu astfel de întrebări pe parcursul anilor de studii în şcolile caldeene. A fost nevoit să îi asculte mai mult decât o dată pe profesori şi savanţi negând principiile biblice pe care le învăţase încă din copilărie. Cu toate acestea, ştia în cine crede. Nu avea nicio îndoială că există un Dumnezeu în cer care veghează asupra căii lui în aceste ţinuturi îndepărtate. Loialitatea faţă de Dumnezeu şi studiul consacrat l-au pregătit pentru a deveni unul dintre cei mai importanţi profeţi ai Vechiului Testament.

  Astăzi, Tatăl ceresc doreşte să vă descopere un aspect al dragostei Lui. Puneţi-vă inima la dispoziţie pentru a-l descoperi şi pentru a recunoaşte că există un Dumnezeu în ceruri! Şi EL vă va răsplăti.

  De ce am nevoie pentru a crede că El există? - 2020. Astăzi, Tatăl ceresc doreşte să vă descopere un aspect al dragostei Lui. Puneţi-vă inima la dispoziţie pentru a-l descoperi şi pentru a recunoaşte că există un Dumnezeu în ceruri! Şi EL vă va răsplăti.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Rugă pentru părinți

  Părinte ceresc, Îți predau azi părinții omenești pentru a-i acoperi cu mâna Ta ocrotitoare, pentru a-i întări cu puterea Ta fără margini și pentru a le da credința neclintită! PROVOCARE: Află care sunt anumite probleme și încercări cu care se confruntă părinții tăi și roagă-te pentru acestea în mod special!

  Mulțumesc, Tată!

  Tată, sunt foarte recunoscătoare pentru lucrurile bune pe care le-ai așezat în viața mea! Sunt recunoscătoare pentru prieteni și familie (uneori chiar și pentru străini!) – oameni prin care Îmi vorbești și prin intermediul cărora mă ridici. Orice aș avea de înfruntat, oricum m-aș simți, găsesc mereu lucruri pentru care să fiu mulțumitoare: viața mea, sănătatea mea, faptul că Te cunosc pe Tine. Îți mulțumesc pentru cine ești Tu și pentru persoana care m-ai creat să fiu! PROVOCARE: Te provoc ca fiecare moment de părtășie cu Tatăl tău să îl începi prin a-I mulțumi. Găsește de fiecare dată un lucru pentru care să Îi mulțumești, și vei fi mai fericit(ă)!

  Din nou și din nou

  Părinte, umple-ne inima și viața cu bunătățile harului Tău! Dă-ne din plin îndurarea Ta și fă să răsară peste noi fața Ta! PROVOCARE: Începe astăzi un jurnal de rugăciune, iar dacă ai deja unul, ia-ți timp să revezi tot ce ai scris în el!

  De vorbă cu prietenul meu

  Doamne, ajută-ne să descoperim frumusețea caracterului Tău prin intermediul naturii! Dă-ne putere să învățăm ordinea și disciplina din preajma noastră! PROVOCARE: Te invit astăzi să îți iei un timp special în care să stai în tăcere în mijlocul naturii în prezența lui Dumnezeu. Invită-L la o plimbare pe Cel care a creat natura pentru tine și pentru mine și deschide-ți inima să înveți despre caracterul lui Dumnezeu din ordinea, frumusețea și diversitatea naturii!

  Publicate astăzi

  Primul război mondial

  Astăzi, dacă nu suntem atenți, putem aprinde un război sau, cu mai multă atenție, putem stinge un conflict. Ce vom face? Soluția lui Dumnezeu este întotdeauna împăcarea. Deși pare la îndemână, soluția războiului este cea mai costisitoare variantă. Abia după ce realizăm cât de mari sunt pierderile, regretăm, dar tardiv, că nu am făcut tot ce era posibil pentru a rezolva pașnic un conflict.

  Iubindu-i pe cei care nu merită iubirea

  Scump Isus, Îți suntem pentru totdeauna recunoscători pentru harul Tău minunat! Mulțumesc că ne iubești chiar și în momentele noastre cele mai întunecate! Ajută-ne să manifestăm prin cuvinte și fapte dragostea Ta către aproapele.

  Cununa de glorie şi coroana regala stima de sine

  Nu acorda prea mare importanţă prestigiului oferit de mâna omului! Acest fel de prestigiu este imperfect, deoarece este oferit şi acceptat de simpli muritori. Acordă valoare supremă demnităţii care vine de la Dumnezeu, care ne face desăvârşiţi atunci când o primim.

  Rugă pentru părinți

  Părinte ceresc, Îți predau azi părinții omenești pentru a-i acoperi cu mâna Ta ocrotitoare, pentru a-i întări cu puterea Ta fără margini și pentru a le da credința neclintită! PROVOCARE: Află care sunt anumite probleme și încercări cu care se confruntă părinții tăi și roagă-te pentru acestea în mod special!

  El kell nyernünk a mennyet

  „Vigyázzatok azért minden időben, kérvén, hogy méltókká tétessetek arra, hogy elkerüljétek mindezeket, amik bekövetkeznek, és...