Unde va sta îngerul?

  Unde mă voi duce departe de Duhul Tău şi unde voi fugi departe de Faţa Ta? Dacă mă voi sui în cer, Tu eşti acolo; dacă mă voi culca în Locuinţa morţilor, iată-Te şi acolo. Dacă voi lua aripile zorilor şi mă voi duce să locuiesc la marginea mării, şi acolo mâna Ta mă va călăuzi şi dreapta Ta mă va apuca. (Psalmii 139:7-10)

  Ascultă ediția audio aici.

  Charles, tatăl pastorului Pierre Winandi, a fost un evanghelist care a lucrat cu succes în Paris. Cu ocazia absolvirii mele, în 1964, el a fost invitat să ne vorbească. S-a întâlnit cu absolvenţii de mai multe ori şi ne-a povestit o istorisire interesantă. Când el şi soţia lui plecau de acasă pentru a ţine conferinţe, prevăzând că întâlnirile vor dura până târziu, îl lăsau pe băieţelul lor dormind. Îl asigurau că îngerul Domnului rămâne alături de el pentru a-l păzi cât timp ei lipsesc. Copilul se obişnuise şi, de obicei, adormea repede. Dar într-o zi, văzând că mama lui îi lăsase hăinuţele pe singurul scaun din dormitor, i-a cerut foarte serios: „Mamă, ia hainele de pe scaun, că îngerul unde o să stea?” Pentru Pierre, prezenţa Domnului în camera lui era cât se poate de reală.

  Pastorul Stanley Folkenberg mi-a povestit că un pastor foarte în vârstă, la pensie, un prieten de familie, dormea uneori noaptea acasă la el. Înainte de a se culca, acest frate avea obiceiul de a se aşeza pe marginea patului şi de a petrece un timp considerabil stând de vorbă cu Dumnezeu. Îi povestea, aşa cum i-ar fi povestit soţiei lui, cele petrecute în timpul zilei şi îi cerea ajutorul pentru persoanele cu care se întâlnise în ziua respectivă. Astfel, Dumnezeu devenise foarte real în viaţa lui. Aţi simţit vreodată prezenţa lui Dumnezeu atât de aproape de voi încât să puteţi percepe căldura braţelor Sale iubitoare şi şoapta blândă a cuvintelor Lui?

  David mărturiseşte despre divina omniscienţă şi omniprezenţă în minunatul Psalm 139. Aici, el recunoaşte că Dumnezeu a fost de partea lui încă de când era la sânul mamei sale, că este încă alături de el atunci când se trezeşte (v. 18), că este pretutindeni (v. 8), că în orice loc, oricât de îndepărtat sau ascuns ar fi, „şi acolo mâna Ta mă va călăuzi şi dreapta Ta mă va apuca” (v. 10).

  El vă rămâne alături, aţi uitat? Nu vă temeţi de nimic, prezenţa Lui vă va ocroti. Există în ceruri un Dumnezeu!

  Unde va sta îngerul? - 2020. În minunatul Psalm 139, David recunoaşte că Dumnezeu a fost de partea lui încă de când era la sânul mamei sale, că este încă alături de el atunci când se trezeşte, că este pretutindeni, că în orice loc, oricât de îndepărtat sau ascuns ar fi, „şi acolo mâna Ta mă va călăuzi şi dreapta Ta mă va apuca”.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...