Articolul precedentCopiii şi merii
  Articolul următorPerii din cap, toți ne sunt numărați

  Dumnezeu domnește!

  Domnul împărăţeşte îmbrăcat cu măreţie; Domnul este îmbrăcat şi încins cu putere, de aceea lumea este tare şi nu se clatină. (Psalmii 93:1)

  Ascultă ediția audio aici.
  După un crud război civil şi patruzeci de ani de dictatură, Spania se bucură astăzi de un sistem democratic de guvernare, cu o monarhie constituţională restabilită. În monarhii precum cea a Spaniei, regele domneşte, dar nu guvernează. Acest rol revine puterii executive, adică preşedintelui guvernului, miniştrilor şi instituţiilor. Deşi legile promulgate de parlament sunt semnate de rege, nu el este cel care ia deciziile, ci puterea legislativă, adică parlamentul format din reprezentanţi ai poporului. Monarhul este garantul respectării şi aducerii la îndeplinire a Constituţiei. Şi poate acţiona atunci când cineva alterează ordinea constituţională.

  La 23 februarie 1981, democraţia spaniolă a suferit unul dintre cele mai importante atacuri din istoria sa recentă. O grupare militară a luat cu asalt Camera deputaţilor şi a sechestrat parlamentarii, sub ameninţarea armei. Foarte repede au pus mâna pe posturile de radio şi televiziune. La Valencia, pe străzi patrulau tancurile şi armata. Criza părea fără ieşire. Ţara trecea prin momente de spaimă profundă. Într-o atare situaţie, regele Carlos I şi-a asumat toate prerogativele democratice, a restabilit pacea şi ordinea constituţională cu autoritate şi cu ajutorul forţelor armate.

  Ceva asemănător se petrece în vasta republică a lumii: Dumnezeu domneşte, dar nu guvernează. Suveranitatea Sa domină acest du-te-vino al istoriei, în ciuda faptului că prinţul acestei lumi reclamă putere şi autoritate asupra unui teritoriu care nu îi aparţine. Dominaţia divină este mai puternică decât conducerea guvernelor dirijate de Satana. Dumnezeu prezent, creator, suveran la începutul tuturor lucrurilor şi Dumnezeu prezent, suveran, judecător la sfârşitul tuturor lucrurilor: iată învăţătura Sfintelor Scripturi.

  Satana a dorit să ia lumea cu asalt, la fel ca şi vieţile fiecăruia dintre locuitorii ei. Însă nimeni nu este obligat să trăiască în supunere faţă de acest nelegiuit. Alergaţi la Regele regilor! Daţi-I voie să-şi asume toate prerogativele în viaţa voastră şi aşteptaţi ca El să restabilească pacea şi ordinea în existenţa voastră umană!

  Dat fiind că astăzi Satana deţine o autoritate uzurpată, foarte curând această lume va fi din nou guvernată de adevăratul suveran. Şi atunci va sosi timpul eliberării noastre mult aşteptate.

  Dumnezeu domnește! - 2020. Dat fiind că astăzi Satana deţine o autoritate uzurpată, foarte curând această lume va fi din nou guvernată de adevăratul suveran. Şi atunci va sosi timpul eliberării noastre mult aşteptate.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Strângeţi-vă comori în cer!

  Te rog, dragă părinte, să nu lași nimic și pe nimeni să te abată de la misiunea vieții tale! Copleșit uneori de propria-mi neputință și de propriile eșecuri și limitări, aleg astăzi, Părinte, să-mi pun încrederea mea în credincioșia Ta, știind că atunci se vor petrece lucruri cu adevărat frumoase în căminul meu. PROVOCARE: Studiază astăzi împreună cu copiii sau nepoții tăi, dacă este posibil, studiile lor de Școala de Sabat!

  Formează-i pe copii pentru cer!

  Doamne, ajută-ne să lucrăm pentru copiii noștri și să facem o prioritate din convertirea lor! PROVOCARE: Ce programe se organizează în biserica ta pentru copii și tineri? Gândește-te cum i-ai putea susține și oferă-ți ajutorul!

  Oferă-le timp copiilor! Vei învăţa cea mai preţioasă lecţie

  Doamne, fă-mă dispus să învăț de la copiii mei ce înseamnă în mod autentic smerenia! PROVOCARE: Lasă deoparte telefonul și petrece timp cu copilul tău!

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...