Articolul precedentFrumoşi în ochii Lui
  Articolul următorDumnezeu este dragoste

  Perii din cap, toți ne sunt numărați

  Voi duce pe orbi pe un drum necunoscut de ei, îi voi povăţui pe cărări neştiute de ei; voi preface întunericul în lumină înaintea lor, şi locurile strâmbe, în locuri netede; iată ce voi face şi nu-i voi părăsi. (Isaia 42:16)

  Ascultă ediția audio aici.

  Dumnezeu nu este responsabil pentru tot ce se întâmplă pe acest pământ. Cu toate acestea, intervine adesea pentru a contrabalansa, anula sau împiedica urmările relei conduite a oamenilor: iată Providenţa. Sunt măsurile pe care Dumnezeu le ia atunci când faptul este consumat, pentru a repara sau remedia răul care se poate produce. Sunt grija şi prevederea înţeleaptă cu care Se poartă Dumnezeu faţă de creaţia Sa într-o lume a probabilităţilor suferinţei. Providenţa divină este antidotul răului în lume, Dumnezeu oferind soluţii şi alternative, schimbând circumstanţele, scriind drept pe liniile strâmbe pe care i le oferim noi, oamenii. Providenţa divină depăşeşte aşteptările omeneşti. Când ne lăsăm ocrotiţi şi conduşi de El, putem avea perspective pe care nu le întrezăriserăm.

  „Aduceţi toate planurile voastre înaintea lui Dumnezeu, pentru ca El să le aprobe sau să le respingă, conform planului Providenţei. Acceptaţi planurile divine în locul propriilor dorinţe, chiar dacă această acceptare presupune renunţarea la proiecte la care ţineţi. În acest fel, viaţa vă va fi modelată din ce în ce mai mult după Modelul divin şi «pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile şi gândurile în Hristos Isus» (Filipeni 4:7)” (Fiecare zi cu Dumnezeu, p. 37; Mărturii pentru comunitate, vol. 3, p. 107).

  Puterea Providenţei divine, implicită în afirmaţia profetului Daniel „dar este în ceruri un Dumnezeu”, este expusă de Isus însuşi în Predica de pe Munte: „Şi chiar perii din cap, toţi vă sunt număraţi. […] Să nu căutaţi ce veţi mânca sau ce veţi bea şi nu vă frământaţi mintea. Căci toate aceste lucruri neamurile lumii le caută. Tatăl vostru ştie că aveţi trebuinţă de ele” (Luca 12:7,29-30). Cele mai propice soluţii, rezolvările cele mai nebănuite, cele mai mari schimbări sunt cele pe care Providenţa le păstrează adesea de rezervă pentru noi în cartea sa extraordinară. „În cartea providenţei dumnezeieşti, în volumul vieţii, avem fiecare câte o pagină. Pagina aceasta cuprinde amănuntele istoriei noastre; până şi perii capului ne sunt număraţi. Copiii lui Dumnezeu nu sunt niciodată uitaţi de El” (Hristos, Lumina lumii, p. 260).

  Pentru grija plină de afecţiune pe care o are faţă de noi, să îi mulţumim astăzi lui Dumnezeu. El ne cunoaşte mai bine decât oricine altcineva.

  Perii din cap, toți ne sunt numărați - 2020. „În cartea providenţei dumnezeieşti, în volumul vieţii, avem fiecare câte o pagină. Pagina aceasta cuprinde amănuntele istoriei noastre; până şi perii capului ne sunt număraţi. Copiii lui Dumnezeu nu sunt niciodată uitaţi de El” (Hristos, Lumina lumii, p. 260).
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Rugă pentru părinți

  Părinte ceresc, Îți predau azi părinții omenești pentru a-i acoperi cu mâna Ta ocrotitoare, pentru a-i întări cu puterea Ta fără margini și pentru a le da credința neclintită! PROVOCARE: Află care sunt anumite probleme și încercări cu care se confruntă părinții tăi și roagă-te pentru acestea în mod special!

  Mulțumesc, Tată!

  Tată, sunt foarte recunoscătoare pentru lucrurile bune pe care le-ai așezat în viața mea! Sunt recunoscătoare pentru prieteni și familie (uneori chiar și pentru străini!) – oameni prin care Îmi vorbești și prin intermediul cărora mă ridici. Orice aș avea de înfruntat, oricum m-aș simți, găsesc mereu lucruri pentru care să fiu mulțumitoare: viața mea, sănătatea mea, faptul că Te cunosc pe Tine. Îți mulțumesc pentru cine ești Tu și pentru persoana care m-ai creat să fiu! PROVOCARE: Te provoc ca fiecare moment de părtășie cu Tatăl tău să îl începi prin a-I mulțumi. Găsește de fiecare dată un lucru pentru care să Îi mulțumești, și vei fi mai fericit(ă)!

  Din nou și din nou

  Părinte, umple-ne inima și viața cu bunătățile harului Tău! Dă-ne din plin îndurarea Ta și fă să răsară peste noi fața Ta! PROVOCARE: Începe astăzi un jurnal de rugăciune, iar dacă ai deja unul, ia-ți timp să revezi tot ce ai scris în el!

  De vorbă cu prietenul meu

  Doamne, ajută-ne să descoperim frumusețea caracterului Tău prin intermediul naturii! Dă-ne putere să învățăm ordinea și disciplina din preajma noastră! PROVOCARE: Te invit astăzi să îți iei un timp special în care să stai în tăcere în mijlocul naturii în prezența lui Dumnezeu. Invită-L la o plimbare pe Cel care a creat natura pentru tine și pentru mine și deschide-ți inima să înveți despre caracterul lui Dumnezeu din ordinea, frumusețea și diversitatea naturii!

  Publicate astăzi

  Primul război mondial

  Astăzi, dacă nu suntem atenți, putem aprinde un război sau, cu mai multă atenție, putem stinge un conflict. Ce vom face? Soluția lui Dumnezeu este întotdeauna împăcarea. Deși pare la îndemână, soluția războiului este cea mai costisitoare variantă. Abia după ce realizăm cât de mari sunt pierderile, regretăm, dar tardiv, că nu am făcut tot ce era posibil pentru a rezolva pașnic un conflict.

  Iubindu-i pe cei care nu merită iubirea

  Scump Isus, Îți suntem pentru totdeauna recunoscători pentru harul Tău minunat! Mulțumesc că ne iubești chiar și în momentele noastre cele mai întunecate! Ajută-ne să manifestăm prin cuvinte și fapte dragostea Ta către aproapele.

  Cununa de glorie şi coroana regala stima de sine

  Nu acorda prea mare importanţă prestigiului oferit de mâna omului! Acest fel de prestigiu este imperfect, deoarece este oferit şi acceptat de simpli muritori. Acordă valoare supremă demnităţii care vine de la Dumnezeu, care ne face desăvârşiţi atunci când o primim.

  Rugă pentru părinți

  Părinte ceresc, Îți predau azi părinții omenești pentru a-i acoperi cu mâna Ta ocrotitoare, pentru a-i întări cu puterea Ta fără margini și pentru a le da credința neclintită! PROVOCARE: Află care sunt anumite probleme și încercări cu care se confruntă părinții tăi și roagă-te pentru acestea în mod special!

  El kell nyernünk a mennyet

  „Vigyázzatok azért minden időben, kérvén, hogy méltókká tétessetek arra, hogy elkerüljétek mindezeket, amik bekövetkeznek, és...