Articolul precedentDragoste dolofană
  Articolul următorCutia Pandorei

  Dumnezeu este dragoste

  Şi noi am cunoscut şi am crezut dragostea pe care o are Dumnezeu faţă de noi. Dumnezeu este dragoste şi cine rămâne în dragoste rămâne în Dumnezeu, şi Dumnezeu rămâne în el. (1 Ioan 4:16)

  Ascultă ediția audio aici.
  Îmi amintesc de incendiul de la Biblioteca Naţională din Sarajevo (Bosnia-Herţegovina), care s-a petrecut la finele lunii august 1992. Edificiul era simbolul identităţii unui popor. Două mii de cărţi şi mii de documente şi manuscrise de mare valoare erau găzduite aici. Focul de artilerie al armatei sârbo-bosniace a atins clădirea şi fondul editorial al bibliotecii s-a aprins.

  Să facem acum un mic efort de imaginaţie şi să presupunem că unul dintre aceste codexuri din Sarajevo ar fi fost copia unică a primei Epistole a lui Ioan şi că cea mai mare parte a capitolului patru ar fi ars. La versetul opt, aproape în întregime carbonizat şi înnegrit de fum, s-ar fi putut încă citi cu mare dificultate: „Dumnezeu este…”, restul rămânând indescifrabil. Ce păcat! Dacă nu ar fi ars, am fi putut conta pe o definire a naturii lui Dumnezeu. Tot imaginându-ne, să presupunem că misterul ar fi fost la un moment dat descoperit, fraza din manuscris completată, experţii ar fi reuşit să descifreze în cele din urmă fragmentul ars din capitolul patru şi să completeze cuvântul care lipsea din versetul opt, cu cel din versetul şaisprezece: dragoste.

  Da, Dumnezeu este dragoste. Dragostea constituie fiinţa, substanţa, viaţa Sa. Dragostea rezumă toate faptele Sale şi explică toate căile Sale. Dragostea a învins păcatul pentru a ne da viaţa veşnică. Dragostea face obiectul admiraţiei îngerilor şi la fel va fi şi pentru noi de-a lungul veşniciei. Gândurile lui Dumnezeu sunt dragoste, voinţa Sa este dragoste, totul în El este dragoste. Dumnezeu este dragoste! Cuvintele Sale sunt dragoste! Gelozia Lui este dragoste! Bucuriile Sale sunt dragoste! Lacrimile Sale sunt dragoste! Reproşurile Sale sunt dragoste! Judecăţile Sale sunt dragoste!

  Or, tocmai lumea noastră mică este teatrul de operaţiuni al dragostei divine. Iată de ce tocmai ea serveşte ca Scriptură universului. Atât îngerii, cât şi locuitorii lumilor necăzute studiază misterele dragostei mântuitoare manifestată prin moartea lui Hristos pe cruce. Şi vor continua să le studieze de-a lungul veşniciei, împreună cu cei mântuiţi. Între timp, lumina Calvarului este sursa şi inspiraţia oricărui act de iubire înfăptuit de omenire.

  Dumnezeu vă iubeşte. Nu uitaţi acest lucru. Nu contează cine sunteţi. Aşa că hotărâţi-vă să duceţi minunatul mesaj al dragostei lui Dumnezeu oriunde veţi merge.

  Dumnezeu este dragoste - 2020. Dumnezeu vă iubeşte. Nu uitaţi acest lucru. Nu contează cine sunteţi. Aşa că hotărâţi-vă să duceţi minunatul mesaj al dragostei lui Dumnezeu oriunde veţi merge.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  Fața Lui și fața mea

  PROVOCARE: Cu siguranță că printre rudele tale sunt și persoane care încă nu Îl cunosc pe Dumnezeu. Ia-ți timp astăzi să te rogi pentru ele! Dacă ai ocazia, spune-le că Dumnezeu abia așteaptă să le vadă acasă!

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...