Dumnezeu este dragoste

Şi noi am cunoscut şi am crezut dragostea pe care o are Dumnezeu faţă de noi. Dumnezeu este dragoste şi cine rămâne în dragoste rămâne în Dumnezeu, şi Dumnezeu rămâne în el. (1 Ioan 4:16)

Ascultă ediția audio aici.
Îmi amintesc de incendiul de la Biblioteca Naţională din Sarajevo (Bosnia-Herţegovina), care s-a petrecut la finele lunii august 1992. Edificiul era simbolul identităţii unui popor. Două mii de cărţi şi mii de documente şi manuscrise de mare valoare erau găzduite aici. Focul de artilerie al armatei sârbo-bosniace a atins clădirea şi fondul editorial al bibliotecii s-a aprins.

Să facem acum un mic efort de imaginaţie şi să presupunem că unul dintre aceste codexuri din Sarajevo ar fi fost copia unică a primei Epistole a lui Ioan şi că cea mai mare parte a capitolului patru ar fi ars. La versetul opt, aproape în întregime carbonizat şi înnegrit de fum, s-ar fi putut încă citi cu mare dificultate: „Dumnezeu este…”, restul rămânând indescifrabil. Ce păcat! Dacă nu ar fi ars, am fi putut conta pe o definire a naturii lui Dumnezeu. Tot imaginându-ne, să presupunem că misterul ar fi fost la un moment dat descoperit, fraza din manuscris completată, experţii ar fi reuşit să descifreze în cele din urmă fragmentul ars din capitolul patru şi să completeze cuvântul care lipsea din versetul opt, cu cel din versetul şaisprezece: dragoste.

Da, Dumnezeu este dragoste. Dragostea constituie fiinţa, substanţa, viaţa Sa. Dragostea rezumă toate faptele Sale şi explică toate căile Sale. Dragostea a învins păcatul pentru a ne da viaţa veşnică. Dragostea face obiectul admiraţiei îngerilor şi la fel va fi şi pentru noi de-a lungul veşniciei. Gândurile lui Dumnezeu sunt dragoste, voinţa Sa este dragoste, totul în El este dragoste. Dumnezeu este dragoste! Cuvintele Sale sunt dragoste! Gelozia Lui este dragoste! Bucuriile Sale sunt dragoste! Lacrimile Sale sunt dragoste! Reproşurile Sale sunt dragoste! Judecăţile Sale sunt dragoste!

Or, tocmai lumea noastră mică este teatrul de operaţiuni al dragostei divine. Iată de ce tocmai ea serveşte ca Scriptură universului. Atât îngerii, cât şi locuitorii lumilor necăzute studiază misterele dragostei mântuitoare manifestată prin moartea lui Hristos pe cruce. Şi vor continua să le studieze de-a lungul veşniciei, împreună cu cei mântuiţi. Între timp, lumina Calvarului este sursa şi inspiraţia oricărui act de iubire înfăptuit de omenire.

Dumnezeu vă iubeşte. Nu uitaţi acest lucru. Nu contează cine sunteţi. Aşa că hotărâţi-vă să duceţi minunatul mesaj al dragostei lui Dumnezeu oriunde veţi merge.

Carlos Puyol Buil
Carlos Puyol Buil
Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor