Articolul precedentIubirea de mamă
  Articolul următorPrin puterea bogăției mele

  Locuința cerească a lui Dumnezeu

  Domnul este în Templul Lui cel sfânt, Domnul îşi are scaunul de domnie în ceruri. Ochii Lui privesc şi pleoapele Lui cercetează pe fiii oamenilor. (Psalmii 11:4)

  Ascultă ediția audio aici.
  Este în ceruri un Dumnezeu. Realitatea prezenţei lui Dumnezeu în această lume este un adevăr indiscutabil confirmat de Cuvântul Său (Fapte 17:27-28; Matei 1:23). Dincolo de asta, Biblia situează locuinţa lui Dumnezeu în ceruri: „Domnul este în Templul Lui cel sfânt.” (Psalmii 11:4); „La Tine îmi ridic ochii, la Tine, care locuieşti în ceruri.” (Psalmii 123:1); „[puterea] pe care a desfaşurat-o în Hristos, prin faptul că L-a înviat din morţi şi L-a pus să şadă la dreapta Sa, în locurile cereşti” (Efeseni 1:20). Asta nu înseamnă nicidecum că Dumnezeu este departe de problemele şi destinele noastre. Din înălţimea cerurilor, El cercetează lumea, priveşte oamenii, se interesează de mersul acestei planete şi o dirijează.

  Lumile terestre şi celeste, deşi uneori se confruntă una cu cealaltă din cauza păcatului, nu sunt opuse. Dimensiunile verticală şi orizontală ale vieţii omului se întâlnesc şi se întrepătrund. Relaţia noastră cu Dumnezeu, care stă pe tronul Său din ceruri, consolidează şi îmbogăţeşte viaţa noastră aici jos, pe pământ. Hristos a venit în această lume pentru a uni definitiv cerul şi pământul.

  „În Hristos ajungem mult mai strâns uniţi cu Dumnezeu decât dacă n-am fi căzut niciodată în păcat. Luând natura noastră. Mântuitorul S-a legat de omenire cu o legătură ce nu se va rupe niciodată. El este legat de noi pentru veşnicie” (Hristos, Lumina lumii, p. 13).

  Înălţarea la cer a lui Hristos, lângă Tatăl, ne-a transportat, figurat vorbind, în locurile cereşti odată cu El. Expresia „locurile cereşti” apare numai în Epistola către efeseni (1:3,20; 2:6; 3:10; 6:12), unde scoate în evidenţă avantajele obţinute de victoria lui Hristos prin întrupare. Fără să înţelegem bine lucrurile cereşti, nu putem să ne asumăm circumstanţele dificile prin care trecem pe pământ şi nici să înţelegem felul în care Dumnezeu lucrează cu noi.

  Visul pe care l-a avut Iacov la Betel, cu scara care uneşte cerul cu pământul, nu a fost numai o promisiune de binecuvântare care să îl însoţească pe patriarh de-a lungul vieţii. Această scară rămâne la dispoziţia tuturor celor care vor să îşi unească experienţele, fie ele dureroase, tulburătoare, pline de bucurie, bogate în speranţă sau promiţătoare, cu providenţa divină a unui Dumnezeu care, din ceruri, continuă să se ocupe de noi.

  Nu crezi că ar trebui să consolidezi legăturile tale cu Tatăl ceresc? El te aşteaptă şi este gata să locuiască în inima ta.

  Locuința cerească a lui Dumnezeu - 2020. Nu crezi că ar trebui să consolidezi legăturile tale cu Tatăl ceresc? El te aşteaptă şi este gata să locuiască în inima ta.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...