Articolul precedentIubirea de mamă
  Articolul următorPrin puterea bogăției mele

  Locuința cerească a lui Dumnezeu

  Domnul este în Templul Lui cel sfânt, Domnul îşi are scaunul de domnie în ceruri. Ochii Lui privesc şi pleoapele Lui cercetează pe fiii oamenilor. (Psalmii 11:4)

  Ascultă ediția audio aici.
  Este în ceruri un Dumnezeu. Realitatea prezenţei lui Dumnezeu în această lume este un adevăr indiscutabil confirmat de Cuvântul Său (Fapte 17:27-28; Matei 1:23). Dincolo de asta, Biblia situează locuinţa lui Dumnezeu în ceruri: „Domnul este în Templul Lui cel sfânt.” (Psalmii 11:4); „La Tine îmi ridic ochii, la Tine, care locuieşti în ceruri.” (Psalmii 123:1); „[puterea] pe care a desfaşurat-o în Hristos, prin faptul că L-a înviat din morţi şi L-a pus să şadă la dreapta Sa, în locurile cereşti” (Efeseni 1:20). Asta nu înseamnă nicidecum că Dumnezeu este departe de problemele şi destinele noastre. Din înălţimea cerurilor, El cercetează lumea, priveşte oamenii, se interesează de mersul acestei planete şi o dirijează.

  Lumile terestre şi celeste, deşi uneori se confruntă una cu cealaltă din cauza păcatului, nu sunt opuse. Dimensiunile verticală şi orizontală ale vieţii omului se întâlnesc şi se întrepătrund. Relaţia noastră cu Dumnezeu, care stă pe tronul Său din ceruri, consolidează şi îmbogăţeşte viaţa noastră aici jos, pe pământ. Hristos a venit în această lume pentru a uni definitiv cerul şi pământul.

  „În Hristos ajungem mult mai strâns uniţi cu Dumnezeu decât dacă n-am fi căzut niciodată în păcat. Luând natura noastră. Mântuitorul S-a legat de omenire cu o legătură ce nu se va rupe niciodată. El este legat de noi pentru veşnicie” (Hristos, Lumina lumii, p. 13).

  Înălţarea la cer a lui Hristos, lângă Tatăl, ne-a transportat, figurat vorbind, în locurile cereşti odată cu El. Expresia „locurile cereşti” apare numai în Epistola către efeseni (1:3,20; 2:6; 3:10; 6:12), unde scoate în evidenţă avantajele obţinute de victoria lui Hristos prin întrupare. Fără să înţelegem bine lucrurile cereşti, nu putem să ne asumăm circumstanţele dificile prin care trecem pe pământ şi nici să înţelegem felul în care Dumnezeu lucrează cu noi.

  Visul pe care l-a avut Iacov la Betel, cu scara care uneşte cerul cu pământul, nu a fost numai o promisiune de binecuvântare care să îl însoţească pe patriarh de-a lungul vieţii. Această scară rămâne la dispoziţia tuturor celor care vor să îşi unească experienţele, fie ele dureroase, tulburătoare, pline de bucurie, bogate în speranţă sau promiţătoare, cu providenţa divină a unui Dumnezeu care, din ceruri, continuă să se ocupe de noi.

  Nu crezi că ar trebui să consolidezi legăturile tale cu Tatăl ceresc? El te aşteaptă şi este gata să locuiască în inima ta.

  Locuința cerească a lui Dumnezeu - 2020. Nu crezi că ar trebui să consolidezi legăturile tale cu Tatăl ceresc? El te aşteaptă şi este gata să locuiască în inima ta.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  Fața Lui și fața mea

  PROVOCARE: Cu siguranță că printre rudele tale sunt și persoane care încă nu Îl cunosc pe Dumnezeu. Ia-ți timp astăzi să te rogi pentru ele! Dacă ai ocazia, spune-le că Dumnezeu abia așteaptă să le vadă acasă!

  Două vieți și o istorie

  PROVOCARE: Fă un plan ca luna aceasta să ai o zi specială de post și rugăciune pentru a te apropia mai mult de Dumnezeu și pentru a mijloci pentru cei din familia ta!

  Publicate astăzi

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...