Articolul precedentGăsirea echilibrului
  Articolul următorDomnul este Judecătorul meu

  Criza scoate la iveală caracterul

  De ce n-am murit în pântecele mamei mele? De ce nu mi-am dat sufletul la ieşirea din pântecele ei? (Iov 3:11)

  Ascultă ediția audio aici.

  Bietul Iov! Strigătul lui este cel al unui om disperat care se simte abandonat de Dumnezeu. În decurs de câteva zile, a pierdut tot: proprietăţi, copii, sănătate, soţie… Însă, ne întrebăm, a pierdut şi ceea ce ar fi mult mai teribil: încrederea că va depăşi problemele? Prietenii lui au ţinut să îi arate că tot ce i se întâmplă este din cauza nedreptăţii lui: „Tu zici: «Felul meu de a vedea este drept şi sunt curat în ochii Tăi.» Ah! de ar vrea Dumnezeu să vorbească, de Şi-ar deschide buzele să-ţi răspundă şi de ţi-ar descoperi tainele înţelepciunii Lui, ale înţelepciunii Lui nemărginite, ai vedea atunci că nu-ţi răsplăteşte totuşi după fărădelegea ta” (Iov 11:4-6). Există însă un lucru esenţial pe care patriarhul nu l-a pierdut, chiar şi atunci când îşi doreşte moartea: credinţa şi speranţa în Salvatorul său: „Dar ştiu că Răscumpărătorul meu este viu şi că Se va ridica la urmă pe pământ. Chiar dacă mi se va nimici pielea şi chiar dacă nu voi mai avea carne, voi vedea totuşi pe Dumnezeu. Îl voi vedea şi-mi va fi binevoitor; ochii mei Îl vor vedea, şi nu ai altuia. Sufletul meu tânjeşte de dorul acesta înăuntrul meu” (Iov 19:25-27).

  Există, totuşi, un Dumnezeu în ceruri… Chiar şi atunci când toate ne merg rău, când neşansa, dizgraţia, suferinţa se agaţă de noi, când problemele nu încetează să tot apară, când nu mai vedem mâna lui Dumnezeu acţionând în viaţa noastră, când cerul devine surd, insensibil la implorările noastre, când pare că Dumnezeu ne-a abandonat, când nu înţelegem de ce ni se întâmplă una sau alta: o boală gravă, pierderea serviciului, decesul cuiva drag. De ce ni se întâmplă aşa ceva tocmai nouă, tocmai mie? De ce?

  Să păstrăm totdeauna în minte că Dumnezeu este un Dumnezeu al providenţei, care ne iubeşte şi ne ocroteşte, care ţine viaţa noastră în mâinile Lui, care poate şi ştie cum să întoarcă vântul, care ştie unde vrea să ne conducă. Un Dumnezeu care a răspuns credinţei şi încrederii lui Iov într-un mod nebănuit. Patriarhul, care pierduse iluzia vieţii, nu doar că s-a căit de lamentările lui, dar a şi mărturisit: „Da, am vorbit fără să le înţeleg de minuni care sunt mai presus de mine şi pe care nu le pricep” (Iov 42:3).

  Să vă amintiţi astăzi că în criză iese la iveală caracterul. Orice suferinţă este temporară. Nu cedaţi în faţa ei. Ci, la fel ca Iov, mai degrabă credeţi că veţi vedea cu ochii voştri revenirea lui Isus pe acest pământ.

  Criza scoate la iveală caracterul - 2020. Să vă amintiţi astăzi că în criză iese la iveală caracterul. Orice suferinţă este temporară. Nu cedaţi în faţa ei. Ci, la fel ca Iov, mai degrabă credeţi că veţi vedea cu ochii voştri revenirea lui Isus pe acest pământ.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Strângeţi-vă comori în cer!

  Te rog, dragă părinte, să nu lași nimic și pe nimeni să te abată de la misiunea vieții tale! Copleșit uneori de propria-mi neputință și de propriile eșecuri și limitări, aleg astăzi, Părinte, să-mi pun încrederea mea în credincioșia Ta, știind că atunci se vor petrece lucruri cu adevărat frumoase în căminul meu. PROVOCARE: Studiază astăzi împreună cu copiii sau nepoții tăi, dacă este posibil, studiile lor de Școala de Sabat!

  Formează-i pe copii pentru cer!

  Doamne, ajută-ne să lucrăm pentru copiii noștri și să facem o prioritate din convertirea lor! PROVOCARE: Ce programe se organizează în biserica ta pentru copii și tineri? Gândește-te cum i-ai putea susține și oferă-ți ajutorul!

  Oferă-le timp copiilor! Vei învăţa cea mai preţioasă lecţie

  Doamne, fă-mă dispus să învăț de la copiii mei ce înseamnă în mod autentic smerenia! PROVOCARE: Lasă deoparte telefonul și petrece timp cu copilul tău!

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...