Articolul precedentCântă-le copiilor!
  Articolul următorNu vă credeți înțelepți

  Domnul este Judecătorul meu

  Cât despre mine, prea puţin îmi pasă dacă sunt judecat de voi sau de un scaun omenesc de judecată. Ba încă nici eu însumi nu mă mai judec pe mine. Căci n-am nimic împotriva mea, totuşi nu pentru aceasta sunt socotit neprihănit: Cel ce mă judecă este Domnul. (1 Corinteni 4:3-4)

  Ascultă ediția audio aici.

  Anumite biserici din secolul întâi s-au dedat la practica tradiţională de a-i compara pe slujitorii Domnului între ei şi de a emite judecăţi la adresa lor. În biserica din Corint, credincioşii erau divizaţi în patru facţiuni rivale, conform preferinţelor lor. Existau partizani ai lui Pavel, fondatorul bisericii, ai lui Apolo, strălucit predicator din Alexandria, ai lui Petru, unul din cei doisprezece, care a făcut parte din cercul de apropiaţi ai lui Isus, şi, în cele din urmă, ai lui Hristos, care refuzau orice afiliere, dar care nu erau, din acest motiv, mai puţin agresivi decât ceilalţi, din moment ce erau dezbinaţi de invidie, discuţii şi neînţelegeri (1 Corinteni 3:3; 1:10), în care cei mai aprigi dintre ei erau slujitorii înşişi, când criticaţi de cei care îi judecau implacabil, când aplaudaţi de cei care îi lăudau excesiv. În acest context, afirmă Pavel: „Cât despre mine, prea puţin îmi pasă dacă sunt judecat de voi sau de un scaun omenesc de judecată. Ba încă nici eu însumi nu mă mai judec pe mine. Căci n-am nimic împotriva mea, totuşi nu pentru aceasta sunt socotit neprihănit: Cel ce mă judecă este Domnul” (1 Corinteni 4:3-4).

  Care dintre noi nu a fost judecat greşit măcar o dată, sau acuzat pe nedrept? Aţi fost victima geloziei, perfidiei sau a vorbirii de rău? V-aţi regăsit în postura de calomniat, devalorizat, strivit, denigrat sau marginalizat de gurile rele, fără să ştiţi cum să vă apăraţi şi nici cum să dovediţi adevărul?

  Dacă încă nu vi s-a întâmplat, poate oricând să vi se întâmple. Şi atunci când va veni momentul, amintiţi-vă că o conştiinţă liniştită este esenţială, că Dumnezeu cunoaşte adevărul, că El este sfânt şi drept. Şi că, mai mult decât atât, El vă cunoaşte inima şi vă este atât judecător, cât şi apărător. Daniel şi Pavel au fost acuzaţi pe nedrept şi denunţaţi fără motiv de duşmanii, respectiv rivalii lor. Unii erau perfizi, alţii pur şi simplu rătăciţi. Dar Dumnezeu i-a revendicat pe aceşti doi oameni, le-a dovedit nevinovăţia şi i-a eliberat pentru că, la fel ca Isus, şi-au încredinţat cauza dreptului Judecător (1 Petru 2:23).

  Dacă veţi fi victimele unor neînţelegeri sau a unor acuzaţii false, amintiţi-vă că este un Dumnezeu în ceruri… care, la momentul potrivit, va da fiecăruia ce i se cuvine.

  Domnul este Judecătorul meu - 2020. Dacă veţi fi victimele unor neînţelegeri sau a unor acuzaţii false, amintiţi-vă că este un Dumnezeu în ceruri... care, la momentul potrivit, va da fiecăruia ce i se cuvine.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  Minciuna are multe seminţe

  Să ne rugăm astăzi lui Dumnezeu ca cei mici să învețe de la noi ce înseamnă să spună adevărul, indiferent de consecințe! Dumnezeul adevărului să ne ajute! PROVOCARE: Să fim cât mai atenți la ce pot „fura” urmașii de la noi!

  Care este misiunea mea?

  Uneori, cele mai neînsemnate lucruri pe care le facem au cel mai mare impact. Doamne ajuta-ma sa fiu atent la acest aspect! PROVOCARE: Susține-i pe tineri și acordă-le sprijinul tău!

  Publicate astăzi

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  „Íme az Isten Báránya”

  „Ímé az Istennek ama báránya, aki elveszi a világ bűneit!” (Ján1,29)„Jánosnak természettől fogva ugyanolyan hibái...