Articolul precedentCopilul meu de ispăşire
  Articolul următorHohote de plâns ca hrană

  Legături de dragoste rupte

  I-am tras cu legături omeneşti, cu funii de dragoste, am fost pentru ei ca cel ce le ridică jugul de lângă gură. M-am plecat spre ei şi le-am dat de mâncare. Nu se vor mai întoarce în ţara Egiptului, dar asirianul va fi împăratul lor, pentru că n-au voit să se întoarcă la Mine. (Osea 11:4-5)

  Ascultă ediția audio aici

  Scripturile compară dragostea lui Dumnezeu pentru copiii Săi cu dragostea conjugală. Această relaţie prinde culori dramatice în cartea profetului Osea, pentru că Domnul îi porunceşte în mod surprinzător profetului: „Du-te şi ia-ţi o nevastă curvă şi copii din curvie, căci ţara a săvârşit o mare curvie, părăsind pe Domnul!” (Osea 1:2). Căsătoria lui Osea urma să ilustreze misterul planurilor lui Dumnezeu pentru Israel. Profetul o ia în căsătorie pe Gomera, cu care are trei copii. Dar ea nu îi este credincioasă. Îl părăseşte pentru a trăi cu amanţii ei. Cu sufletul tulburat şi agitat, Osea continuă totuşi să o iubească şi să spere că se va întoarce acasă. În acelaşi fel, dragostea lui Dumnezeu pentru poporul Său, afecţiunea paternă pentru copiii Săi, elemente care se regăsesc în tragica experienţă personală a profetului, au devenit mesajul de convertire şi speranţă transmise lui Israel.

  Într-adevăr, cele mai intime trăiri ale fiinţei se exprimă în căsătorie şi în viaţa de familie. Însă, odată cu divorţul, legăturile de afecţiune şi funiile de dragoste se rup. De ce anume eliberează divorţul şi cu ce preţ? Se poate vorbi cu adevărat de divorţ dacă există şi copii în urma căsătoriei? Cum poate Cuvântul lui Dumnezeu să contribuie la stabilizarea relaţiilor conjugale sau să prevină ruptura? Ce ajutor ne oferă Domnul?

  Un preafrumos proiect de viaţă pe pământ, transformat în catastrofă! Să păstrăm în minte faptul că divorţul ilustrează, în Biblie, suferinţa provocată de despărţirea de Dumnezeu. Că Dumnezeu nu vrea ca omul să separe ceea ce El a unit. Că o binecuvântare şi o fericire divină sunt promise căsătoriei creştine. Că putem invoca darul harului sfinţitor pentru a o păstra şi a o consolida. Că dragostea (conjugală) este „îndelung răbdătoare, este plină de bunătate; dragostea nu pizmuieşte; dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie, nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său, nu se mânie, nu se gândeşte la rău, nu se bucură de nelegiuire, ci se bucură de adevăr, acoperă totul, crede totul, nădăjduieşte totul, suferă totul. Dragostea nu va pieri niciodată” (1 Corinteni 13:4-8).

  Când ruptura conjugală pare inevitabilă, când legăturile de dragoste par să fi dispărut, când, după divorţ, apar sentimente de frustrare, singurătate şi eşec personal, când nostalgia, sentimentul de vinovăţie sau mânia aduc trecutul înapoi, nu uitaţi că există un Dumnezeu în ceruri…

  Legături de dragoste rupte - 2020. Când ruptura conjugală pare inevitabilă, când legăturile de dragoste par să fi dispărut, când, după divorţ, apar sentimente de frustrare, singurătate şi eşec personal, când nostalgia, sentimentul de vinovăţie sau mânia aduc trecutul înapoi, nu uitaţi că există un Dumnezeu în ceruri...
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...