Articolul precedentScaunul galben
  Articolul următorFără acoperiș deasupra capului

  Hohote de plâns ca hrană

  Suspinele îmi sunt hrana de toate zilele şi jalea mi se varsă ca apa. De ce mă tem, aceea mi se întâmplă; de ce mi-e frică, de aceea am parte! (Iov 3:24-25)

  Ascultă ediția audio aici.

  Aţi suferit vreodată de o stare depresivă? Aţi fost nevoiţi să luaţi anxiolitice sub supraveghere medicală? Ştiaţi că în Elveţia Germanică depresia este endemică? Am auzit despre lucrul acesta ascultând o predică foarte interesantă despre depresie a colegului meu german Karl Stambach. În slujirea mea a trebuit să intervin în două cazuri de suicid cauzate de depresie. Unul a fost o tentativă eşuată, celălalt era, în mod cumplit, un caz consumat. Îmi amintesc şi de un drag coleg, pastor al unei biserici mari, care mi-a mărturisit într-o zi: „Carlos, uneori îmi doresc să mor…” Adevărul este că o stare depresivă care ne încătuşează curajul şi ne macină voinţa este teribilă, incontrolabilă, complet negativă, fără perspectivă, iraţională şi, cum spunea Iov: „Suspinele îmi sunt hrana de toate zilele şi jalea mi se varsă ca apa. De ce mă tem, aceea mi se întâmplă; de ce mi-e frică, de aceea am parte!” Când sunt acaparat de circumstanţele vieţii şi mă simt incapabil să avansez, când mă simt descurajat, când nu zăresc nicio luminiţă la capătul tunelului, când viaţa mi se pare prea dificilă, când aş vrea să mor, când doctorii îmi spun că sufăr de depresie, când mă simt bolnav şi nu văd cale de ieşire, şi atunci există un Dumnezeu în ceruri. Din păcate, depresia este boala la modă a zilelor noastre. Milioane de oameni suferă, mai ales în societăţile dezvoltate şi, surpriză, chiar şi în biserică.

  Să nu uităm niciodată că mulţi oameni ai lui Dumnezeu au suferit de această boală a sufletului care este descurajarea: Iov, în încercarea sa atât de dură; Avraam, după victoria împotriva regilor din câmpie; Iosif, când a fost vândut de fraţii săi; Iosua, când i-a urmat lui Moise şi a început cucerirea; Saul, când şi-a dat seama că Dumnezeu l-a înlocuit; David, când fugea de persecuţia regelui care intenţiona să îl ucidă; Ilie, când a fost ameninţat de regina Izabela şi a vrut să moară; Ieremia, Ioan Botezătorul, Petru şi încă mulţi alţii. Da, este adevărat, depresia îi loveşte şi pe copiii credincioşi lui Dumnezeu într-un moment sau altul din viaţa lor.

  Dumnezeu cunoaşte fragilitatea fiecăruia dintre ei şi ştie până când pot suporta crizele emoţionale. În orice situaţie ne-am putea vedea vreodată, cu toţii să ne amintim că putem „să ne apropiem cu deplină încredere de scaunul harului, ca să căpătăm îndurare şi să găsim har, ca să fim ajutaţi la vreme de nevoie” (Evrei 4:16).

  Hohote de plâns ca hrană - 2020. Dumnezeu cunoaşte fragilitatea fiecăruia dintre ei şi ştie până când pot suporta crizele emoţionale. În orice situaţie ne-am putea vedea vreodată, cu toţii să ne amintim că putem „să ne apropiem cu deplină încredere de scaunul harului, ca să căpătăm îndurare şi să găsim har, ca să fim ajutaţi la vreme de nevoie”
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Te rog, salvează-mă!

  Doamne, Îți mulțumesc pentru binecuvântările pe care mi le-ai oferit prin copiii mei! Te rog, ajută-mă să fac tot posibilul să îi îndrum prin exemplu și învățătură spre mântuire! PROVOCARE: Caută să descoperi astăzi „bombele” cu care se joacă copiii tăi sau cei din jurul tău și fă tot ce poți ca să îi salvezi!

  Timiditatea spirituală

  Doamne, dă-ne curajul să permitem „focului” Cuvântului Tău și lucrării Duhului Tău să curețe viața noastră și a copiilor noștri pentru a fi în siguranța oferită de făgăduința Ta de mântuire! PROVOCARE: Mai știi făgăduința primită la începutul anului? Dar textul de memorat de la Școala de Sabat? Ce-ar fi să îți faci un plan de a memora cât mai mult din Biblie și de a-i ajuta și pe copii să o facă?

  Cea mai valoroasă moştenire

  Lucrează, Doamne, în noi dorința de a Te cunoaște, de a ne lăsa cunoscuți de Tine și de a le lăsa copiilor noștri o moștenire trainică! PROVOCARE: Roagă-te astăzi în mod special pentru tații și mamele din biserica ta! Roagă-L pe Dumnezeu să le dea putere să le lase copiilor lor moștenirea credinței autentice!

  Privind, suntem schimbaţi

  Doamne, ajută-ne să privim la Tine în fiecare zi pentru a fi cu adevărat fericiți și a reflecta frumusețea Ta cât mai complet! PROVOCARE: Roagă-L pe Dumnezeu să te ajute să descoperi care sunt lucrurile din viața ta care te împiedică să fii un exemplu bun, apoi cere-I puterea de a le depăși!

  Publicate astăzi

  Sămânța pe cale – partea 2

  Dragostea L-a determinat să Se arunce în mijlocul păcatului meu și să moară, ca eu să trăiesc! Te iubesc, Isuse!

  Adevărul

  Cu cât este noaptea mai întunecoasă, cu atât este mai strălucitoare şi clară lumina adevărului. Cel care a promis că ne ajută să rezistăm la fiecare ispită ne-a promis şi că adevărul va fi scutul nostru.

  Te rog, salvează-mă!

  Doamne, Îți mulțumesc pentru binecuvântările pe care mi le-ai oferit prin copiii mei! Te rog, ajută-mă să fac tot posibilul să îi îndrum prin exemplu și învățătură spre mântuire! PROVOCARE: Caută să descoperi astăzi „bombele” cu care se joacă copiii tăi sau cei din jurul tău și fă tot ce poți ca să îi salvezi!

  Mások megmentéséért élni

  „Mondta pedig mindenkinek: Ha valaki énutánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye fel a keresztjét...

  Frații mei

  Căci Ezra își pusese inima să adîncească și să împlinească Legea Domnului, și să învețe...