Articolul precedentSavurează momentele
  Articolul următorTrăiește clipa

  La răscruce


  Ascultă ediția audio aici.

  Nu sta de mine să te las şi să mă întorc de la tine! încotro vei merge tu, voi merge şi eu, unde vei locui tu, voi locui şi eu; poporul tău va fi poporul meu, şi Dumnezeul tău va fi Dumnezeul meu. (Rut 1:16)

  Ce relatare magnifică şi ce exemplu educativ ne oferă tânăra moabită Rut, care a ştiut să aleagă, la răscruce, drumul care avea să o ducă la Betleem alături de soacra sa! În acest fel, ea a devenit o israelită şi o închinătoare la Dumnezeul adevărat şi, graţie Providenţei divine, din culegătoare de spice a ajuns soţia unui om respectat, şi din străină, străbunica regelui David şi apoi a lui Isus însuşi, Mesia. Spre deosebire de cumnata sa, Orpa, care a decis să se întoarcă în ţara ei, Rut a ales bine, la fel ca regina Estera, atunci când viaţa poporului ei era în joc, la fel ca ucenicii când au lăsat totul pentru a-L urma pe Isus, la fel ca Pavel pe drumul spre Damasc.

  Nu este niciodată uşor să iei decizia să părăseşti locurile natale şi să pleci într-un loc străin şi ostil. E nevoie de curaj, putere şi încredere în Dumnezeu. Aşa că Rut, care avea aceste calităţi, a fost pregătită să îşi urmeze soacra.

  Există, totuşi, în ceruri un Dumnezeu şi atunci când suntem la răscruce. Când îndoiala sau perplexitatea ne împiedică să vedem mai departe. Când trebuie să alegem o carieră sau o profesie. Când ne stă înainte o schimbare de reşedinţă sau provocarea de a răspunde unei chemări, alegerea unei relaţii sau întemeierea unei familii. Când Dumnezeu bate la uşa inimii noastre şi ne invită la o schimbare a direcţiei, pentru a călca pe urmele Sale şi a-I duce crucea. Când loialitatea şi credinţa în Dumnezeu ne sunt puse la încercare şi trebuie să luăm o decizie eroică, la fel ca Iosif în Egipt sau Daniel în Babilon.

  Să avem mereu în minte că planurile lui Dumnezeu pot fi diferite de ale noastre. Că unele cărări care par drepte duc în cele din urmă la moarte. Că avem nevoie să ne consacrăm lui Dumnezeu ţinând cont de cărările dreptăţii, credinţei, relaţiei cu Dumnezeu. Şi că atunci se vor împlini făgăduinţele Sale: „Te voi învăţa şi-ţi voi arăta calea pe care trebuie să o urmezi; te voi sfătui şi voi avea privirea îndreptată asupra ta” (Psalmii 32:8). „Urechile tale vor auzi după tine glasul care va zice: «Iată drumul, mergeţi pe El!»” (Isaia 30:21). Şi vom putea să rostim la fel ca Rut: „Îmi vei arăta cărarea vieţii; înaintea Feţei Tale sunt bucurii nespuse şi desfătări veşnice, în dreapta Ta” (Psalmii 16:11).

  Astăzi, luaţi decizia de a-L urma pe Isus. Fie ca nimic să nu vă clintească!

  La răscruce - 2020. Să avem mereu în minte că planurile lui Dumnezeu pot fi diferite de ale noastre. Că unele cărări care par drepte duc în cele din urmă la moarte. Că avem nevoie să ne consacrăm lui Dumnezeu ţinând cont de cărările dreptăţii, credinţei, relaţiei cu Dumnezeu. Astăzi, luaţi decizia de a-L urma pe Isus. Fie ca nimic să nu vă clintească!
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Publicate astăzi

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  A békességet kiáltók

  „Mert amikor ezt mondják: »Békesség és biztonság«, akkor hirtelen veszedelem jön rájuk, mint a szülési...