Articolul precedentSavurează momentele
  Articolul următorTrăiește clipa

  La răscruce


  Ascultă ediția audio aici.

  Nu sta de mine să te las şi să mă întorc de la tine! încotro vei merge tu, voi merge şi eu, unde vei locui tu, voi locui şi eu; poporul tău va fi poporul meu, şi Dumnezeul tău va fi Dumnezeul meu. (Rut 1:16)

  Ce relatare magnifică şi ce exemplu educativ ne oferă tânăra moabită Rut, care a ştiut să aleagă, la răscruce, drumul care avea să o ducă la Betleem alături de soacra sa! În acest fel, ea a devenit o israelită şi o închinătoare la Dumnezeul adevărat şi, graţie Providenţei divine, din culegătoare de spice a ajuns soţia unui om respectat, şi din străină, străbunica regelui David şi apoi a lui Isus însuşi, Mesia. Spre deosebire de cumnata sa, Orpa, care a decis să se întoarcă în ţara ei, Rut a ales bine, la fel ca regina Estera, atunci când viaţa poporului ei era în joc, la fel ca ucenicii când au lăsat totul pentru a-L urma pe Isus, la fel ca Pavel pe drumul spre Damasc.

  Nu este niciodată uşor să iei decizia să părăseşti locurile natale şi să pleci într-un loc străin şi ostil. E nevoie de curaj, putere şi încredere în Dumnezeu. Aşa că Rut, care avea aceste calităţi, a fost pregătită să îşi urmeze soacra.

  Există, totuşi, în ceruri un Dumnezeu şi atunci când suntem la răscruce. Când îndoiala sau perplexitatea ne împiedică să vedem mai departe. Când trebuie să alegem o carieră sau o profesie. Când ne stă înainte o schimbare de reşedinţă sau provocarea de a răspunde unei chemări, alegerea unei relaţii sau întemeierea unei familii. Când Dumnezeu bate la uşa inimii noastre şi ne invită la o schimbare a direcţiei, pentru a călca pe urmele Sale şi a-I duce crucea. Când loialitatea şi credinţa în Dumnezeu ne sunt puse la încercare şi trebuie să luăm o decizie eroică, la fel ca Iosif în Egipt sau Daniel în Babilon.

  Să avem mereu în minte că planurile lui Dumnezeu pot fi diferite de ale noastre. Că unele cărări care par drepte duc în cele din urmă la moarte. Că avem nevoie să ne consacrăm lui Dumnezeu ţinând cont de cărările dreptăţii, credinţei, relaţiei cu Dumnezeu. Şi că atunci se vor împlini făgăduinţele Sale: „Te voi învăţa şi-ţi voi arăta calea pe care trebuie să o urmezi; te voi sfătui şi voi avea privirea îndreptată asupra ta” (Psalmii 32:8). „Urechile tale vor auzi după tine glasul care va zice: «Iată drumul, mergeţi pe El!»” (Isaia 30:21). Şi vom putea să rostim la fel ca Rut: „Îmi vei arăta cărarea vieţii; înaintea Feţei Tale sunt bucurii nespuse şi desfătări veşnice, în dreapta Ta” (Psalmii 16:11).

  Astăzi, luaţi decizia de a-L urma pe Isus. Fie ca nimic să nu vă clintească!

  La răscruce - 2020. Să avem mereu în minte că planurile lui Dumnezeu pot fi diferite de ale noastre. Că unele cărări care par drepte duc în cele din urmă la moarte. Că avem nevoie să ne consacrăm lui Dumnezeu ţinând cont de cărările dreptăţii, credinţei, relaţiei cu Dumnezeu. Astăzi, luaţi decizia de a-L urma pe Isus. Fie ca nimic să nu vă clintească!
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Publicate astăzi

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!