Ca la început

  Bunătăţile Domnului nu s-au sfârşit, îndurările Lui nu sunt la capăt, ci se înnoiesc în fiecare dimineaţă. Şi credincioşia Ta este atât de mare! (Plângerile lui leremia 3:22-23)

  Ascultă ediția audio aici.

  Ce este obişnuit şi cotidian, obicei sau rutină, ceea ce noi considerăm ca fiind normal, lucrurile care sunt exact aceleaşi şi la fel în fiecare dimineaţă sunt, în general, pline de bunătăţi, frumuseţi şi binecuvântări care trec neobservate: libertatea de care ne bucurăm, paleta de opţiuni care ni se oferă, pâinea cea de toate zilele, sănătatea, munca, afecţiunea spontană şi sigură a familiei etc. Ce multe binecuvântări! Am putea aminti şi tabloul de care ne-am îndrăgostit într-o zi şi care atârnă acum în sufragerie, impulsul ritmic al muzicii, bucuria sau bunăstarea de care ne bucurăm atunci când lucrăm sau când ne odihnim, soarele care ne luminează şi ne încălzeşte, aerul pe care îl respirăm, apa care ne stinge setea, natura îmbrăcată toată în ruginiu toamna, marea şi cerul, stelele strălucitoare care luminează firmamentul. Şi ar trebui să adăugăm încă o mie şi unul de lucruri care nu ni se par evidente din cauză că am uitat admiraţia şi uimirea care ne-au inundat când le-am văzut sau când le-am simţit pentru prima dată.

  Trăiesc de mai mulţi ani la Madrid şi, din motive profesionale, am vizitat Barcelona de mai multe ori. Cele două oraşe posedă admirabile frumuseţi urbane. Dar am luat eu vreodată un aparat foto ca să ies să admir şi să fotografiez minunile necunoscute ale oraşului meu? Îmi amintesc de ziua în care m-am întors în locul unde am crescut, acolo unde mi-am petrecut primii optsprezece ani din viaţă. În acea zi, m-am apucat pur şi simplu să descopăr cotloanele, monumentele şi locurile spectaculoase pe care nu apucasem să le văd din moment ce crescusem înconjurat de ele.

  Putem să enumerăm atâtea binecuvântări ale lui Dumnezeu pentru noi. Binecuvântările Sale care se reînnoiesc în fiecare dimineaţă au devenit ceva obişnuit în viaţa noastră. Caracterul lor excepţional a ajuns să fie eclipsat de viaţa de zi cu zi. Realitatea este că suntem pe cale să pierdem multe din bucuriile credinţei şi vieţii cotidiene, pur şi simplu pentru că rutina ne împiedică să experimentăm măreţia dragostei divine. Dacă am fi capabili, ca Adam şi Eva în Eden, să ne oprim pentru a privi şi a descoperi tot ce ia fiinţă din mâna generoasă a Dumnezeului nostru! Dacă am putea regăsi admiraţia, recunoştinţa exultantă a acelei prime dăţi şi dacă am trăi ca nou-născuţi, permanent uimiţi de îndurările divine!

  Aţi dori să reînnoiţi speranţa lui Dumnezeu, în viaţa voastră? Trăiţi astfel încât acest lucru să se poată întâmpla.

  Ca la început - 2020. Putem să enumerăm atâtea binecuvântări ale lui Dumnezeu pentru noi. Binecuvântările Sale care se reînnoiesc în fiecare dimineaţă au devenit ceva obişnuit în viaţa noastră. Caracterul lor excepţional a ajuns să fie eclipsat de viaţa de zi cu zi.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...