Articolul precedentPrima zi de scoală
  Articolul următorInspirație divină

  Fiecare credincios este un profet

  Du-te acum – zice Domnul – de scrie aceste lucruri înaintea lor pe o tăbliţă şi sapă-le într-o carte ca să rămână până în ziua de apoi, ca mărturie pe vecie şi în veci de veci. (Isaia 30:8)

  Ascultă ediția audio aici.

  Înainte de revelaţia scrisă, adevărurile religioase se transmiteau prin învăţare orală. Extraordinara longevitate a patriarhilor antediluvieni şi memoria lor prodigioasă înlăturau din acest sistem inconveniente care, mai târziu, au făcut necesară redactarea scrierilor canonice. La început, istoria lui Isus, relatată după mărturia ucenicilor, a fost şi ea orală.

  Marele miracol al istoriei lui Israel şi al bisericii este profeţia, orală şi scrisă. Dar de ce a ales Dumnezeu acest mijloc? Pentru că era perfect adaptat tuturor oamenilor din orice epocă. Prin profet, Dumnezeu Se coboară la nivelul omului, foloseşte limbajul lui şi, respectând personalitatea instrumentului ales, sigilează mesajul cu autoritatea Sa, printr-un «aşa zice Domnul».

  Profetismul are rolul de a pregăti poporul pentru prima şi a doua venire a lui Mesia. De asemenea, menirea lui este de a le aminti copiilor Săi că Dumnezeu are un reprezentant în mijlocul poporului Său, cineva care să îi ghideze, să îi orienteze, care să îi poarte Numele, să-i conducă în timp de criză şi să le transmită voia Sa. Aceasta este modalitatea prin care omul poate colabora la planul de mântuire, având în vedere că nu este doar receptorul unui mesaj, ci că îl trăieşte el însuşi şi îl transmite şi altora. Ca urmare, credinciosul autentic este un profet printre necredincioşi.

  Mesajele profetice nu au ca scop satisfacerea curiozităţii deşarte a oamenilor, ci acela de a-i îndemna să creadă în suveranitatea şi în Providenţa divină, odată ce evenimentele anunţate se împlinesc. Prin profetism, omul are acces la cunoaşterea lui Dumnezeu, a planurilor Sale, precum şi la speranţă. Aşa dispare teama de un viitor necunoscut, de inevitabilitatea morţii ca sfârşit absolut. Ele sunt înlocuite de încredere şi dragoste, ca reflectare a dragostei divine revelate.

  Dumnezeu a ales profetismul, cuvântul (oral sau scris), ca mijlocul de care era nevoie pentru a salva omenirea. Şi el va dăinui până atunci când va fi din nou posibilă comunicarea directă, odată cu reaşezarea tuturor lucrurilor.

  Astăzi suntem chemaţi să vestim unei lumi aflate în criză speranţa revenirii lui Isus. Asemenea profeţilor de altădată, nu trebuie să ne aşteptăm nici la recunoştinţă, nici la aplauze, ci mai degrabă la opoziţie, la dificultăţi şi la obstacole. Dar ce privilegiu este să primeşti, să trăieşti şi să transmiţi mesajul mântuirii! Nimic în viaţă nu se poate compara cu această binecuvântare!

  Fiecare credincios este un profet - 2020. Astăzi suntem chemaţi să vestim unei lumi aflate în criză speranţa revenirii lui Isus. Asemenea profeţilor de altădată, nu trebuie să ne aşteptăm nici la recunoştinţă, nici la aplauze, ci mai degrabă la opoziţie, la dificultăţi şi la obstacole. Dar ce privilegiu este să primeşti, să trăieşti şi să transmiţi mesajul mântuirii!
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...