Articolul precedentHarul florilor
  Articolul următorSola Scriptura

  Inspirație divină

  Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire. (2 Timotei 3:16)

  Ascultă ediția audio aici.

  Inspiraţia este o influenţă supranaturală care se manifestă asupra persoanei care primeşte o revelaţie, făcând-o capabilă să primească şi să transmită fără erori descoperirile lui Dumnezeu. Ea se manifestă în trei etape. La momentul revelaţiei, omul care primeşte descoperirea este în întregime sub influenţa Duhului Sfânt (Ezechiel 8:3; 37:1). În faza de transmitere a mesajului, acest om este ghidat de Duhul Sfânt aşa încât să comunice verbal sau în scris adevărul revelat (2 Petru 1:21). În momentul iluminării, credincioşii sunt îndrumaţi de Duhul Sfânt în interpretarea scrierilor sfinte (Evrei 6:4-5).

  Există sute de mărturii implicite ale faptului că autorii biblici au fost inspiraţi: în mai mult de o mie de ocazii, profeţii asimilează Cuvântului lui Dumnezeu mesajul pe care îl transmit, prin expresii ca „aşa spune Domnul” sau „Cuvântul lui Dumnezeu mi-a vorbit astfel”. Există şi mărturii explicite: „Duhul Domnului vorbeşte prin mine şi cuvântul Lui este pe limba mea” (2 Samuel 23:2). „Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu” (2 Timotei 3.16) şi „oamenii au vorbit de la Dumnezeu, mânaţi de Duhul Sfânt” (2 Petru 1:21). Mărturia lui Ellen White este foarte clară cu privire la acest aspect: „Considerând că este bine să comunice către lume adevărul Său prin intermediul oamenilor, Dumnezeu i-a acoperit cu Duhul Său pe cei pe care i-a ales pentru acest scop. I-a coordonat în alegerea subiectelor şi în felul în care au fost prezentate.” „Nu cuvintele Bibliei sunt cele care au fost inspirate; oamenii sunt cei care au fost inspiraţi. Inspiraţia nu acţionează asupra cuvintelor sau exprimării, ci asupra autorului însuşi, căruia Duhul Sfânt îi comunică gânduri. […] Spiritul divin se uneşte cu spiritul omului până acolo încât ceea ce rosteşte omul este Cuvântul lui Dumnezeu.” „Sfânta Scriptură, în care adevărul este exprimat în limbaj omenesc, ne oferă o strânsă legătură între divinitate şi umanitate. Aceeaşi unire se regăseşte în natura lui Hristos, care a fost totodată Fiul lui Dumnezeu şi Fiul omului. Despre Scriptură, ca şi despre Isus Hristos, se poate afirma, aşadar, că este «Cuvântul întrupat» şi că «a locuit printre noi»” (Solii alese, voi. 3).

  Crede că Biblia este Cuvântul lui Dumnezeu, revelat şi inspirat, scris într-un limbaj simplu pentru ca tu să poţi înţelege voinţa divină.

  Inspirație divină - 2020. Crede că Biblia este Cuvântul lui Dumnezeu, revelat şi inspirat, scris într-un limbaj simplu pentru ca tu să poţi înţelege voinţa divină.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...