Articolul precedentA teljes alázat
  Articolul următorRomânul cu Biblia

  Lista verde

  Dar Domnul nu v-a dat minte să pricepeţi, nici ochi să vedeţi, nici urechi să auziţi, până în ziua de azi. […] Lucrurile ascunse sunt ale Domnului, Dumnezeului nostru, iar lucrurile descoperite sunt ale noastre şi ale copiilor noştri, pe vecie, ca să împlinim toate cuvintele legii acesteia. (Deuteronomul 29:4,29)

  Ascultă ediția audio aici.

  Atunci când eram student la Seminarul Adventist din Spania, nu aveam nici săli de clasă, nici bibliotecă, nici dormitoare, nici sală de mese. Profesorii ne predau cursurile la ei acasă și noi îi însoțeam în munca de pastorație pe care o făceau. Era o epocă eroică și fericită. În această școală peripatetică, așezați ca și Pavel, „la picioarele lui Gamaliel” – în cazul nostru pastorul Isidro Aguilar – am învățat să descoperim și să explicăm Sfintele Scripturi. Se întâmpla ca necontenitele întrebări ale tinerilor avizi de cunoaștere, cum eram pe atunci, să îi ridice reale dificultăți profesorului Aguilar. Dacă nu avea la dispoziție un răspuns, ne spunea: „Notați asta pe lista verde. Când vom fi cu Hristos în Împărăția cerurilor, ne va explica.” Și această curioasă listă verde se lungea zi de zi, plină de întrebări fără răspuns.

  Nu ne-au fost descoperite toate misterele științei mântuirii. În textul din această dimineață, Moise admite că poporul Israel avea probleme în a înțelege planul divin în timpul exodului, situație pe care apostolul Pavel o formulează astfel, cincisprezece secole mai târziu: „Acum vedem ca într-o oglindă, în chip întunecos, dar atunci vom vedea faţă în faţă. Acum cunosc în parte, dar atunci voi cunoaşte deplin, aşa cum am fost şi eu cunoscut pe deplin” (1 Corinteni 13:12). Apostolul, deşi atât de erudit, avea el însuși lista lui verde de întrebări fără răspuns. Drept dovadă, exclamația sa: „O, adâncul bogăţiei, înţelepciunii şi ştiinţei lui Dumnezeu! Cât de nepătrunse sunt judecăţile Lui şi cât de neînţelese sunt căile Lui! Şi, în adevăr, „cine a cunoscut gândul Domnului? Sau cine a fost sfetnicul Lui?” (Romani 11:33-34).

  Totuși, în fața tăcerii cerului în privința adevărurilor pe care nu reușim să le înțelegem în această viață, în veșnicie, la școala cerului, nu vom termina niciodată de descoperit și de sondat celebrele răspunsuri la întrebările noastre de pe lista verde. Ellen White ne spune despre școala de dincolo: „Înaintea studentului se va deschide o istorie cu un orizont nesfârșit și de o bogăție de nedescris. […] Toate lucrurile neclare ale experienței vieții vor fi atunci clarificate. Acolo unde pentru noi nu exista decât încurcătură și dezamăgire, țeluri spulberate și planuri zădărnicite, se va vedea un scop grandios, de neoprit, victorios, o armonie divină” (Educație, pp. 238, 239).

  Într-o zi, toate îndoielile și neclaritățile care vă tulbură își vor găsi un răspuns. Pregătiți-vă astăzi pentru acea zi.

  Lista verde - 2020. În fața tăcerii cerului în privința adevărurilor pe care nu reușim să le înțelegem în această viață, în veșnicie, la școala cerului, nu vom termina niciodată de descoperit și de sondat celebrele răspunsuri la întrebările noastre de pe lista verde.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  Publicate astăzi

  Patru stele ale generalului

  Erau câteva lucruri pe care ucenicii le-au pierdut din vedere. Din moment ce El, Învățătorul, Își punea viața în mâinile Tatălui ceresc dimineața când Se ruga, încă înaintea apariției zorilor, avea totală încredere în ocrotirea divină. Iar al doilea lucru era acela că, dacă ajungea într-o situație complicată, El știa că poate să ceară ajutor chiar și împotriva furiei naturii. Când te încredințezi lui Dumnezeu, El poate să te scape.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Őrizzük meg az isteni világosságot!

  „Kérlek azért titeket, atyámfiai, az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent...