Românul cu Biblia

  Orânduirile Tale sunt prilejul cântărilor mele în casa pribegiei mele. (Psalmii 119:54)

  Ascultă ediția audio aici.

  În perioada în care am fost pastor la biserica centrală din Madrid, începuse să se formeze un grup foarte numeros de imigranți români. Se întâlneau după-amiaza. Și mă ocupam de ei ajutat de interpreți care îmi traduceau predicile. Într-o zi, unul dintre bătrâni mi-a spus că un frate sosit recent, numit Ilie Ancu, în vârstă de vreo 58 de ani, avusese un grav accident de muncă și fusese internat într-un spital din Madrid. Situația era foarte delicată, deoarece Ilie era internat de mai mult de o lună, nu avea permis de ședere sau de muncă, îi lipseau resursele financiare și, ca să fie și mai rău, nu vorbea spaniola. Am plecat la spital să îl vizitez cât de repede am putut, dar niciun interpret nu a putut veni cu mine. Cum era să mă înțeleg cu acest om? Pe de altă parte, cum să îi plătim facturile de la spital? Uimit și îngrijorat, m-am dus la spital implorând ajutorul providențial al Celui Atotputernic.

  Când am ajuns, mi-am dat seama că toată lumea îl cunoștea pe „Românul cu Biblia”, cum îl numiseră oamenii de la etajul din spitalul enorm unde se afla. Mi-am dat seama că Secția de nefrologie și echipa de chirurgi căutaseră o doamnă doctor româncă să le fie interpret. Medicul șef de secție, infirmierele, cei mai umili membri ai echipei, toți îmi spuneau că Ilie Ancu este un om fermecător. Mereu zâmbitor, amabil, recunoscător, optimist, nedespărțit de Biblia pe care o citea ori de câte ori putea. După ce m-au pus la curent cu situația lui, am știut că starea lui este foarte delicată și că trebuie să rămână sub supraveghere medicală încă o lună sau două în plus.

  Când m-am apropiat de căpătâiul patului lui, primul nostru contact a fost un schimb de semne de simpatie, de recunoștință față de Dumnezeu. Apoi i-am arătat un text din Biblia mea, pe care l-a căutat în Biblia lui. Astfel că, indicându-i aici câteva cuvinte, dincolo câteva fraze, am avut un dialog timp de mai bine de o oră, prin intermediul Cuvântului lui Dumnezeu. Românul cu Biblia a ieșit din spital lăsând în urmă o atmosferă de încredere în Biblie, ca fiind Cuvântul lui Dumnezeu, și în Providența divină. Și, ghiciți: spitalul nu a dorit vreodată să încaseze factura aceea colosală!

  Când suntem departe de casă și nici măcar nu putem vorbi cu ceilalți din cauză că nu cunoaștem limba lor, totuși este un Dumnezeu în ceruri. El nu ne abandonează. Dumnezeu îl protejează pe fiecare dintre copiii Lui.

  Românul cu Biblia - 2020. Când suntem departe de casă și nici măcar nu putem vorbi cu ceilalți din cauză că nu cunoaștem limba lor, totuși este un Dumnezeu în ceruri. El nu ne abandonează. Dumnezeu îl protejează pe fiecare dintre copiii Lui.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  Fața Lui și fața mea

  PROVOCARE: Cu siguranță că printre rudele tale sunt și persoane care încă nu Îl cunosc pe Dumnezeu. Ia-ți timp astăzi să te rogi pentru ele! Dacă ai ocazia, spune-le că Dumnezeu abia așteaptă să le vadă acasă!

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...