Românul cu Biblia

  Orânduirile Tale sunt prilejul cântărilor mele în casa pribegiei mele. (Psalmii 119:54)

  Ascultă ediția audio aici.

  În perioada în care am fost pastor la biserica centrală din Madrid, începuse să se formeze un grup foarte numeros de imigranți români. Se întâlneau după-amiaza. Și mă ocupam de ei ajutat de interpreți care îmi traduceau predicile. Într-o zi, unul dintre bătrâni mi-a spus că un frate sosit recent, numit Ilie Ancu, în vârstă de vreo 58 de ani, avusese un grav accident de muncă și fusese internat într-un spital din Madrid. Situația era foarte delicată, deoarece Ilie era internat de mai mult de o lună, nu avea permis de ședere sau de muncă, îi lipseau resursele financiare și, ca să fie și mai rău, nu vorbea spaniola. Am plecat la spital să îl vizitez cât de repede am putut, dar niciun interpret nu a putut veni cu mine. Cum era să mă înțeleg cu acest om? Pe de altă parte, cum să îi plătim facturile de la spital? Uimit și îngrijorat, m-am dus la spital implorând ajutorul providențial al Celui Atotputernic.

  Când am ajuns, mi-am dat seama că toată lumea îl cunoștea pe „Românul cu Biblia”, cum îl numiseră oamenii de la etajul din spitalul enorm unde se afla. Mi-am dat seama că Secția de nefrologie și echipa de chirurgi căutaseră o doamnă doctor româncă să le fie interpret. Medicul șef de secție, infirmierele, cei mai umili membri ai echipei, toți îmi spuneau că Ilie Ancu este un om fermecător. Mereu zâmbitor, amabil, recunoscător, optimist, nedespărțit de Biblia pe care o citea ori de câte ori putea. După ce m-au pus la curent cu situația lui, am știut că starea lui este foarte delicată și că trebuie să rămână sub supraveghere medicală încă o lună sau două în plus.

  Când m-am apropiat de căpătâiul patului lui, primul nostru contact a fost un schimb de semne de simpatie, de recunoștință față de Dumnezeu. Apoi i-am arătat un text din Biblia mea, pe care l-a căutat în Biblia lui. Astfel că, indicându-i aici câteva cuvinte, dincolo câteva fraze, am avut un dialog timp de mai bine de o oră, prin intermediul Cuvântului lui Dumnezeu. Românul cu Biblia a ieșit din spital lăsând în urmă o atmosferă de încredere în Biblie, ca fiind Cuvântul lui Dumnezeu, și în Providența divină. Și, ghiciți: spitalul nu a dorit vreodată să încaseze factura aceea colosală!

  Când suntem departe de casă și nici măcar nu putem vorbi cu ceilalți din cauză că nu cunoaștem limba lor, totuși este un Dumnezeu în ceruri. El nu ne abandonează. Dumnezeu îl protejează pe fiecare dintre copiii Lui.

  Românul cu Biblia - 2020. Când suntem departe de casă și nici măcar nu putem vorbi cu ceilalți din cauză că nu cunoaștem limba lor, totuși este un Dumnezeu în ceruri. El nu ne abandonează. Dumnezeu îl protejează pe fiecare dintre copiii Lui.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...