Biblia a avut dreptate

  Sfinţeşte-i prin adevărul Tău: Cuvântul Tău este adevărul. (Ioan 17:17)

  Ascultă ediția audio aici.

  Titlul devoționalului de astăzi este cel al unei cărți interesante scrise de Werner Keller în 1981. Biblia a avut dreptate (The Bible was right) are ca scop să demonstreze prin descoperiri arheologice că Biblia ne vorbește despre evenimente și personaje veridice și că, pentru anumite perioade ale istoriei antice, ea a fost, timp de secole, singurul document disponibil. Săpăturile arheologice au făcut „pietrele să vorbească”, scoțând dintre dărâmături o mulțime de mărturii fără glas ale relatărilor biblice, răspunzând astfel într-o manieră satisfăcătoare unei serii de întrebări prin care mulți se opuneau până atunci conținutului istoric al cărților sfinte.

  În 1980, Seminarul Adventist din Collonges publica o lucrare colectivă numită Daniel. Întrebări dezbătute, care aborda unele dintre enigmele cărții lui Daniel, considerate a fi erori istorice. De exemplu, Nebucadnețar este menționat ca fiind constructorul noului Babilon (Daniel 4:30). Or, niciunul dintre istoricii clasici – Herodot, Strabon sau Pliniu – nu amintește de lucrul acesta. Cu toate acestea, descoperirile arheologice au coroborat afirmațiile Bibliei cu expresii akkadiene similare celor folosite de profetul Daniel. Nebunia de care a suferit Nebucadnețar timp de șapte ani nu a fost nici ea dovedită de surse extrabiblice și comentatorii cărții lui Daniel au semnalat că autorul ar fi confundat boala lui Nebucadnețar cu cea a unui alt rege caldeean, Nabonid, boală menționată pe un cilindru de argilă numit Rugăciunea lui Nabonid. Dar analiza unei tăblițe cuneiforme păstrată la British Museum a confirmat că Nebucadnețar a suferit de tulburări mentale care l-au împiedicat să se ocupe de treburile curții. În același fel se poate discuta și despre subiectul „regelui-fantomă Belșațar”, pe care Daniel îl prezintă ca fiind ultimul rege al Babilonului și care nu era atestat de niciun document antic. Or, o altă descoperire datând din epoca lui Nabonid demonstrează fără urmă de îndoială că Belșațar a existat și că a fost fiul lui. Documentul mai spune că regele i-a încredințat regatul odată ce el s-a îmbolnăvit și s-a retras la Teima, unde și-a petrecut zece ani pentru a se îngriji. Ce bucurie că veridicitatea Bibliei a fost confirmată! „Cuvântul Tău este adevărul” (Ioan 17:17).

  Și filosoful Dietrich von Hildebrand adaugă: „Nu va fi niciodată posibil să existe contradicție între adevărul revelat și știință. Interpretările filozofice eronate pot fi incompatibile cu adevărul revelat, nu descoperirile științifice însele. Toate contradicțiile între descoperirile științifice și adevărul revelat nu sunt nimic altceva decât aparente contradicții” (The Trojan horse in the City of God, pp. 46, 47).

  Să trăiți având liniștitoarea încredințare că Biblia este adevărul lui Dumnezeu.

  Biblia a avut dreptate - 2020. Nu va fi niciodată posibil să existe contradicție între adevărul revelat și știință. Interpretările filozofice eronate pot fi incompatibile cu adevărul revelat, nu descoperirile științifice însele. Toate contradicțiile între descoperirile științifice și adevărul revelat nu sunt nimic altceva decât aparente contradicții.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Ștefan

  PROVOCARE: Găsește-l pe Ștefan în jurul tău și oferă-i ce ți-ai dori tu să primești!

  Scrie o listă!

  PROVOCARE: Fă astăzi o listă cu persoanele pe care le poți susține în momentele mai puțin plăcute și actualizeaz-o constant! Responsabilitatea noastră este de a continua exercițiul de la Golgota pentru ca, în final, să ne regăsim numele în Cartea Vieții.

  Regele tuturor

  PROVOCARE: Fii smerit și estompează bariera dintre egoul tău și ceilalți! Modelul Regelui Isus Hristos să fie certificatul tău de creștin autentic în relațiile cu cei din jur!

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...