Biblia a avut dreptate

  Sfinţeşte-i prin adevărul Tău: Cuvântul Tău este adevărul. (Ioan 17:17)

  Ascultă ediția audio aici.

  Titlul devoționalului de astăzi este cel al unei cărți interesante scrise de Werner Keller în 1981. Biblia a avut dreptate (The Bible was right) are ca scop să demonstreze prin descoperiri arheologice că Biblia ne vorbește despre evenimente și personaje veridice și că, pentru anumite perioade ale istoriei antice, ea a fost, timp de secole, singurul document disponibil. Săpăturile arheologice au făcut „pietrele să vorbească”, scoțând dintre dărâmături o mulțime de mărturii fără glas ale relatărilor biblice, răspunzând astfel într-o manieră satisfăcătoare unei serii de întrebări prin care mulți se opuneau până atunci conținutului istoric al cărților sfinte.

  În 1980, Seminarul Adventist din Collonges publica o lucrare colectivă numită Daniel. Întrebări dezbătute, care aborda unele dintre enigmele cărții lui Daniel, considerate a fi erori istorice. De exemplu, Nebucadnețar este menționat ca fiind constructorul noului Babilon (Daniel 4:30). Or, niciunul dintre istoricii clasici – Herodot, Strabon sau Pliniu – nu amintește de lucrul acesta. Cu toate acestea, descoperirile arheologice au coroborat afirmațiile Bibliei cu expresii akkadiene similare celor folosite de profetul Daniel. Nebunia de care a suferit Nebucadnețar timp de șapte ani nu a fost nici ea dovedită de surse extrabiblice și comentatorii cărții lui Daniel au semnalat că autorul ar fi confundat boala lui Nebucadnețar cu cea a unui alt rege caldeean, Nabonid, boală menționată pe un cilindru de argilă numit Rugăciunea lui Nabonid. Dar analiza unei tăblițe cuneiforme păstrată la British Museum a confirmat că Nebucadnețar a suferit de tulburări mentale care l-au împiedicat să se ocupe de treburile curții. În același fel se poate discuta și despre subiectul „regelui-fantomă Belșațar”, pe care Daniel îl prezintă ca fiind ultimul rege al Babilonului și care nu era atestat de niciun document antic. Or, o altă descoperire datând din epoca lui Nabonid demonstrează fără urmă de îndoială că Belșațar a existat și că a fost fiul lui. Documentul mai spune că regele i-a încredințat regatul odată ce el s-a îmbolnăvit și s-a retras la Teima, unde și-a petrecut zece ani pentru a se îngriji. Ce bucurie că veridicitatea Bibliei a fost confirmată! „Cuvântul Tău este adevărul” (Ioan 17:17).

  Și filosoful Dietrich von Hildebrand adaugă: „Nu va fi niciodată posibil să existe contradicție între adevărul revelat și știință. Interpretările filozofice eronate pot fi incompatibile cu adevărul revelat, nu descoperirile științifice însele. Toate contradicțiile între descoperirile științifice și adevărul revelat nu sunt nimic altceva decât aparente contradicții” (The Trojan horse in the City of God, pp. 46, 47).

  Să trăiți având liniștitoarea încredințare că Biblia este adevărul lui Dumnezeu.

  Biblia a avut dreptate - 2020. Nu va fi niciodată posibil să existe contradicție între adevărul revelat și știință. Interpretările filozofice eronate pot fi incompatibile cu adevărul revelat, nu descoperirile științifice însele. Toate contradicțiile între descoperirile științifice și adevărul revelat nu sunt nimic altceva decât aparente contradicții.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...