Articolul precedentElvetni a csüggedés gondolatát!
  Articolul următorBiblia și libertatea

  O sabie cu două tăișuri

  Căci Cuvântul lui Dumnezeu este viu şi lucrător, mai tăietor decât orice sabie cu două tăișuri: pătrunde până acolo că desparte sufletul şi duhul, încheieturile şi măduva, judecă simțirile şi gândurile inimii. (Evrei 4:12)

  Ascultă ediția audio aici.

  Într-o zi, pastorul Javier Moliner a avut o conversație de necrezut. Era sergent în forțele aeriene, pilot de elicoptere și instructor de trupe al unui detașament militar din Sevilla. Acolo a cunoscut doi soldați adventiști care citeau Biblia, pretindeau că păzesc Sabatul și dădeau mărturie pentru credința lor. Ca să mențină disciplina în unitatea sa militară, el s-a opus fățiș acelor doi tineri și le-a făcut viața imposibilă trimițându-i în arest, persecutându-i și umilindu-i în tot felul. Subofițerul Moliner era un bărbat grosolan, bețiv, violent și lipsit de respect. Însă undeva în inima lui sălășluia un sentiment de admirație față de acești doi tineri care, în ciuda unei asemenea ostilități, rămâneau credincioși principiilor lor. Într-o zi, unul dintre soldații adventiști i-a vorbit despre Biblie și Moliner a fost impresionat de Duhul Sfânt în așa fel încât, cu ocazia unei călătorii la Sagunto, localitatea sa natală, a intrat în contact cu Francisco Domenech, profesor la colegiul adventist local, care i-a prezentat principalele învățături ale Bibliei. Javier Moliner și soția lui s-au convertit la Evanghelie. A renunțat la armată, a urmat cursurile institutului teologic și a schimbat armata pe slujirea pastorală. Sufletul i-a fost străpuns, transformat de „sabia cu două tăișuri”.

  Biblia este cartea istoriei mântuirii. Din ea aflăm cum Dumnezeu Se angajează să rezolve problema păcatului în lume. Ea prezintă un vast repertoriu de acțiuni ale lui Dumnezeu în favoarea oamenilor, pe care îi eliberează din robia păcatului. Această eliberare este rezultatul înlănțuirii a trei factori implicați în procesul revelației: întâi Dumnezeu, autorul Bibliei, care convertește textul literar omenesc într-o întâlnire cu Cuvântul Său Însuși; apoi Duhul Sfânt, a cărui influență pozitivă lucrează la duhul omului, convingându-l cu privire la păcat, dreptate și judecată; și în final, omul, care își manifestă în mod indubitabil libertatea cercetând Scripturile, primindu-le drept Cuvânt al lui Dumnezeu, acceptându-le autoritatea suverană și practicându-le preceptele.

  Așa cum comentează Ellen White, „acest Cuvânt oferă putere; aduce viață, […] transformă firea și reface sufletul după chipul lui Dumnezeu” (Educație, p. 98).

  Dumnezeu poate să vă transforme și pe voi astăzi, prin Cuvântul Său. Studiați-l cu fervoare!

  O sabie cu două tăișuri - 2020. Biblia este cartea istoriei mântuirii. Din ea aflăm cum Dumnezeu Se angajează să rezolve problema păcatului în lume. Ea prezintă un vast repertoriu de acțiuni ale lui Dumnezeu în favoarea oamenilor, pe care îi eliberează din robia păcatului.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...