Articolul precedentElvetni a csüggedés gondolatát!
  Articolul următorBiblia și libertatea

  O sabie cu două tăișuri

  Căci Cuvântul lui Dumnezeu este viu şi lucrător, mai tăietor decât orice sabie cu două tăișuri: pătrunde până acolo că desparte sufletul şi duhul, încheieturile şi măduva, judecă simțirile şi gândurile inimii. (Evrei 4:12)

  Ascultă ediția audio aici.

  Într-o zi, pastorul Javier Moliner a avut o conversație de necrezut. Era sergent în forțele aeriene, pilot de elicoptere și instructor de trupe al unui detașament militar din Sevilla. Acolo a cunoscut doi soldați adventiști care citeau Biblia, pretindeau că păzesc Sabatul și dădeau mărturie pentru credința lor. Ca să mențină disciplina în unitatea sa militară, el s-a opus fățiș acelor doi tineri și le-a făcut viața imposibilă trimițându-i în arest, persecutându-i și umilindu-i în tot felul. Subofițerul Moliner era un bărbat grosolan, bețiv, violent și lipsit de respect. Însă undeva în inima lui sălășluia un sentiment de admirație față de acești doi tineri care, în ciuda unei asemenea ostilități, rămâneau credincioși principiilor lor. Într-o zi, unul dintre soldații adventiști i-a vorbit despre Biblie și Moliner a fost impresionat de Duhul Sfânt în așa fel încât, cu ocazia unei călătorii la Sagunto, localitatea sa natală, a intrat în contact cu Francisco Domenech, profesor la colegiul adventist local, care i-a prezentat principalele învățături ale Bibliei. Javier Moliner și soția lui s-au convertit la Evanghelie. A renunțat la armată, a urmat cursurile institutului teologic și a schimbat armata pe slujirea pastorală. Sufletul i-a fost străpuns, transformat de „sabia cu două tăișuri”.

  Biblia este cartea istoriei mântuirii. Din ea aflăm cum Dumnezeu Se angajează să rezolve problema păcatului în lume. Ea prezintă un vast repertoriu de acțiuni ale lui Dumnezeu în favoarea oamenilor, pe care îi eliberează din robia păcatului. Această eliberare este rezultatul înlănțuirii a trei factori implicați în procesul revelației: întâi Dumnezeu, autorul Bibliei, care convertește textul literar omenesc într-o întâlnire cu Cuvântul Său Însuși; apoi Duhul Sfânt, a cărui influență pozitivă lucrează la duhul omului, convingându-l cu privire la păcat, dreptate și judecată; și în final, omul, care își manifestă în mod indubitabil libertatea cercetând Scripturile, primindu-le drept Cuvânt al lui Dumnezeu, acceptându-le autoritatea suverană și practicându-le preceptele.

  Așa cum comentează Ellen White, „acest Cuvânt oferă putere; aduce viață, […] transformă firea și reface sufletul după chipul lui Dumnezeu” (Educație, p. 98).

  Dumnezeu poate să vă transforme și pe voi astăzi, prin Cuvântul Său. Studiați-l cu fervoare!

  O sabie cu două tăișuri - 2020. Biblia este cartea istoriei mântuirii. Din ea aflăm cum Dumnezeu Se angajează să rezolve problema păcatului în lume. Ea prezintă un vast repertoriu de acțiuni ale lui Dumnezeu în favoarea oamenilor, pe care îi eliberează din robia păcatului.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Publicate astăzi

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”