Biblia și libertatea

  Şi a zis iudeilor care crezuseră în El: „Dacă rămâneţi în Cuvântul Meu, sunteţi în adevăr ucenicii Mei; veţi cunoaşte adevărul, şi adevărul vă va face slobozi.” (Ioan 8:31-32)

  Ascultă ediția audio aici.

  L-am cunoscut pe Jean Henri Weidner în Franța, cu ocazia unei ceremonii de absolvire a Facultății de Teologie de la Collonges. Acest sexagenar franco-olandez cu temperament jovial era un credincios convins și un om al rugăciunii. Îngrozit de exterminarea a mii de evrei de către naziști în timpul celui de al Doilea Război Mondial, tânărul Weidner a organizat o rețea secretă nonviolentă, Olanda-Paris, pentru a salva evrei și a-i introduce clandestin în Elveția.

  În timp ce căutau o nouă rută pentru a ajunge în Spania, de unde să fugă mai apoi în Anglia, Weidner și încă o persoană au fost arestați în orașul francez Toulouse. Numele său figura pe listele cu oamenii cei mai căutați de Gestapo. Cei doi prizonieri au fost conduși la cartierul general al Miliției, corp militar francez care colabora cu nemții. După ce au fost torturați cu brutalitate, au fost aruncați într-o celulă aflată la etajul cinci al clădirii. Acolo și-a făcut apariția câteva ore mai târziu un ofițer care l-a întrebat sec pe Weidner:

  – Ești protestant?

  – Sunt adventist de ziua a șaptea, a răspuns el. Dar de ce mă întrebați?

  – Am găsit această Biblie în buzunarul de la geaca ta, a răspuns militarul cu hotărâre. Sunt catolic și am mult respect pentru oamenii care citesc Biblia. Am studiat la Universitatea din Montpellier alături de colegi evanghelici care citeau Biblia în fiecare zi. I-am admirat.

  Când a auzit aceste cuvinte, Weidner s-a bucurat că își făcuse obiceiul să aibă mereu Biblia cu el. Apoi un alt ofițer de poliție s-a apropiat pentru a le comunica prizonierilor că polițiști nemți urmau să vină a doua zi să îi caute pentru a-i executa.

  – Aș vrea să pot face ceva pentru voi, dar …

  Atunci Weidner și-a făcut curaj și i-a cerut:

  – Ajutați-ne să evadăm! Transferați-ne la subsolul clădirii! De acolo avem acces direct la ferestrele care dau în stradă.

  De necrezut, dar ofițerul așa a și făcut! La ora șase dimineața, Weidner și colegul său de celulă au sărit de pe un balcon în stradă și au scăpat.

  Totuși este un Dumnezeu în ceruri chiar când totul pare pierdut și fără cea mai mică licărire de speranță. Pentru Dumnezeu, nimic nu e imposibil. Și la fel cum l-a scăpat pe Jean Weidner de la o moarte iminentă, poate să vă elibereze astăzi și pe voi de orice neajuns care vă bulversează viața.

  Biblia și libertatea - 2020. Totuși este un Dumnezeu în ceruri chiar când totul pare pierdut și fără cea mai mică licărire de speranță. Pentru Dumnezeu, nimic nu e imposibil. Și la fel cum l-a scăpat pe Jean Weidner de la o moarte iminentă, poate să vă elibereze astăzi și pe voi de orice neajuns care vă bulversează viața.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...