Articolul precedentHogyan lehet üdvösségre jutni
  Articolul următorScria în Biblia lui

  O întâlnire cu Dumnezeu

  Când am primit cuvintele Tale, le-am înghițit; cuvintele Tale au fost bucuria şi veselia inimii mele, căci după Numele Tău sunt numit, Doamne, Dumnezeul oștirilor! (Ieremia 15:16)

  Ascultă ediția audio aici.

  Vocația profetică a lui Ieremia s-a manifestat pe când nu era încă născut: „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale te cunoșteam şi mai înainte ca să fi ieșit tu din pântecele ei, Eu te pusesem deoparte şi te făcusem proroc al neamurilor” (Ieremia 1:5). Și-a primit darul profetic cu porunca divină de a-și începe misiunea pe când nu era decât un copil. A răspuns: „Ah! Doamne Dumnezeule, vezi că eu nu știu să vorbesc, căci sunt un copil” (Ieremia 1:6). Însă Domnul i-a garantat ajutorul Său: „Apoi Domnul Şi-a întins mâna şi mi-a atins gura. Şi Domnul mi-a zis: „Iată, pun cuvintele Mele în gura ta” (Ieremia 1:9). Mai târziu, profetul a relatat ce a reprezentat pentru viața sa această întâlnire personală cu Cuvântul lui Dumnezeu: „Când am primit cuvintele Tale, le-am înghițit; cuvintele Tale au fost bucuria şi veselia inimii mele, căci după Numele Tău sunt numit, Doamne, Dumnezeul oștirilor!” (Ieremia 15:16).

  Misiunea lui Ieremia nu a fost ușoară. A fost chemat să fie profet într-o perioadă de apostazie și criză politică în regatul lui Iuda, pentru a comunica poporului răzvrătit mesajele divine care anunțau consecințe dure. Și-a pierdut curajul în fața opoziției tuturor și a vrut să renunțe la Cuvântul lui Dumnezeu, dar nu a reușit. Iată că în inima mea este ca un foc mistuitor închis în oasele mele. Caut să-l opresc, dar nu pot” (Ieremia 20:7,9). Experiența lui Ieremia se poate aplica la întâlnirea pe care o avem noi cu Dumnezeu când citim Cuvântul Său. Dumnezeu îi vorbește omului prin paginile Bibliei. Ni se adresează, ne cheamă din nou, ne cere să renunțăm la un stil de viață, ne arată care este voia Sa, ne dezvăluie planurile Sale, ne consolidează credința și speranța. Și noi reacționăm adresându-I-ne, fie cu puternice îndoieli, fie cu încredere, fie cu devoțiune și sacrificiu, loialitate și dragoste. Dar, oricare ar fi cazul, dacă dovedim o căutare sinceră a lui Dumnezeu și întâlnirea noastră cu El este reală, citirea Cuvântului Său nu ne poate lăsa vreodată indiferenți. Este ceea ce Ellen White formulează astfel: „Cel care studiază Cuvântul lui Dumnezeu cu un spirit sincer și educabil, căutând să-i înțeleagă adevărurile, va fi adus în legătură cu Autorul lui și nu există vreo limită a posibilităților lui de dezvoltare, în afară de cazul în care alege el însuși aceasta” (Educație, p. 97).

  Credeți că întâlnirea cu Dumnezeu este posibilă și doriți să experimentați puterea Cuvântului? Deschideți-I ușa inimii și veți fi martori ai unor mari minuni în viața voastră.

  O întâlnire cu Dumnezeu - 2020. Dumnezeu îi vorbește omului prin paginile Bibliei. Ni se adresează, ne cheamă din nou, ne cere să renunțăm la un stil de viață, ne arată care este voia Sa, ne dezvăluie planurile Sale, ne consolidează credința și speranța.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...