Articolul precedentHogyan lehet üdvösségre jutni
  Articolul următorScria în Biblia lui

  O întâlnire cu Dumnezeu

  Când am primit cuvintele Tale, le-am înghițit; cuvintele Tale au fost bucuria şi veselia inimii mele, căci după Numele Tău sunt numit, Doamne, Dumnezeul oștirilor! (Ieremia 15:16)

  Ascultă ediția audio aici.

  Vocația profetică a lui Ieremia s-a manifestat pe când nu era încă născut: „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale te cunoșteam şi mai înainte ca să fi ieșit tu din pântecele ei, Eu te pusesem deoparte şi te făcusem proroc al neamurilor” (Ieremia 1:5). Și-a primit darul profetic cu porunca divină de a-și începe misiunea pe când nu era decât un copil. A răspuns: „Ah! Doamne Dumnezeule, vezi că eu nu știu să vorbesc, căci sunt un copil” (Ieremia 1:6). Însă Domnul i-a garantat ajutorul Său: „Apoi Domnul Şi-a întins mâna şi mi-a atins gura. Şi Domnul mi-a zis: „Iată, pun cuvintele Mele în gura ta” (Ieremia 1:9). Mai târziu, profetul a relatat ce a reprezentat pentru viața sa această întâlnire personală cu Cuvântul lui Dumnezeu: „Când am primit cuvintele Tale, le-am înghițit; cuvintele Tale au fost bucuria şi veselia inimii mele, căci după Numele Tău sunt numit, Doamne, Dumnezeul oștirilor!” (Ieremia 15:16).

  Misiunea lui Ieremia nu a fost ușoară. A fost chemat să fie profet într-o perioadă de apostazie și criză politică în regatul lui Iuda, pentru a comunica poporului răzvrătit mesajele divine care anunțau consecințe dure. Și-a pierdut curajul în fața opoziției tuturor și a vrut să renunțe la Cuvântul lui Dumnezeu, dar nu a reușit. Iată că în inima mea este ca un foc mistuitor închis în oasele mele. Caut să-l opresc, dar nu pot” (Ieremia 20:7,9). Experiența lui Ieremia se poate aplica la întâlnirea pe care o avem noi cu Dumnezeu când citim Cuvântul Său. Dumnezeu îi vorbește omului prin paginile Bibliei. Ni se adresează, ne cheamă din nou, ne cere să renunțăm la un stil de viață, ne arată care este voia Sa, ne dezvăluie planurile Sale, ne consolidează credința și speranța. Și noi reacționăm adresându-I-ne, fie cu puternice îndoieli, fie cu încredere, fie cu devoțiune și sacrificiu, loialitate și dragoste. Dar, oricare ar fi cazul, dacă dovedim o căutare sinceră a lui Dumnezeu și întâlnirea noastră cu El este reală, citirea Cuvântului Său nu ne poate lăsa vreodată indiferenți. Este ceea ce Ellen White formulează astfel: „Cel care studiază Cuvântul lui Dumnezeu cu un spirit sincer și educabil, căutând să-i înțeleagă adevărurile, va fi adus în legătură cu Autorul lui și nu există vreo limită a posibilităților lui de dezvoltare, în afară de cazul în care alege el însuși aceasta” (Educație, p. 97).

  Credeți că întâlnirea cu Dumnezeu este posibilă și doriți să experimentați puterea Cuvântului? Deschideți-I ușa inimii și veți fi martori ai unor mari minuni în viața voastră.

  O întâlnire cu Dumnezeu - 2020. Dumnezeu îi vorbește omului prin paginile Bibliei. Ni se adresează, ne cheamă din nou, ne cere să renunțăm la un stil de viață, ne arată care este voia Sa, ne dezvăluie planurile Sale, ne consolidează credința și speranța.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...