Articolul precedentGyere ahogy vagy!
  Articolul următorCreați pentru a iubi

  Scria în Biblia lui

  Cum își va ține tânărul curată cărarea? Îndreptându-se după Cuvântul Tău. (Psalmii 119:9)

  Ascultă ediția audio aici.

  Israel Moyano Herrero era un tânăr adventist de douăzeci de ani, originar din Barcelona. Făcuse studii în Spania, la Colegiul Adventist din Sagunto. Într-o zi, s-a hotărât să plece în Statele Unite pentru a se înscrie la un curs, astfel încât să poată sluji ca pilot misionar. Eu însumi m-am ocupat de documentele care trebuiau completate ca el să aplice ca pilot misionar. Însă în timpul ultimului curs practic de zbor deasupra împrejurimilor Los Angelesului, micul avion în care se afla a căzut în mare, fapt ce a dus la moartea lui, a instructorului și a unui alt tânăr spaniol. Părinții lui, fratele său, Joel, și toți cei care îl cunoscuseră au fost împietriţi de durere. Părinții lui, de neconsolat, s-au dus în Arizona, unde locuise, pentru a-i recupera lucrurile. Acolo i-au găsit Biblia în limba engleză, pe care o lua cu el la biserică în Sabat.

  Israel era un tânăr foarte legat de biserică, dar foarte puțin extrovertit din punct de vedere spiritual. Părinții lui aveau uneori impresia că era mai degrabă interesat să trăiască și să profite de tinerețe decât să se pregătească pentru revenirea lui Isus. Însă Israel citea din Biblie. Răsfoind-o, la o simplă privire, părinții au putut simți credința vibrantă a fiului lor dispărut, spiritualitatea, speranța, angajamentul lui față de Dumnezeu și experiența sa spirituală profundă cu Isus. Această Biblie a fost pentru ei un fel de testament spiritual al fiului lor.

  Nu doar că multe dintre pagini era subliniate, dar pe margini se puteau citi numeroase comentarii personale, scrise cu mâna lui. O serie de reflecții spirituale, gânduri și aspirații care descopereau ce credea Israel despre Dumnezeu, despre slujirea creștină, despre experiența religioasă. Am recopiat în întregime unele dintre aceste fraze, dintre care majoritatea erau în engleză. Cele mai importante erau, totuși, scrise în spaniolă, limbă pe care părinții lui puteau să o înțeleagă, ca și cum, scriindu-le, avusese o presimțire a tragediei care avea să îl smulgă din sânul familiei sale: „Doamne, ce pot face pentru Tine astăzi?”; „Situația noastră înaintea lui Dumnezeu nu depinde atât de mult de câtă lumină am primit, ci mai degrabă de ce am făcut cu ceea ce am primit.”; „Doamne, dă-mi înțelepciunea necesară pentru a învăța să mă rog, curajul pentru a încerca să mă rog și perseverența pentru a continua să mă rog.”; „Dumnezeu nu dorește să înțelegem totul întotdeauna, ci să avem încredere în El.”

  Să scriem, la fel ca Israel, în Biblia pe care o studiem, dialogul nostru cu Dumnezeu, credința, încrederea noastră, luptele noastre, iar Duhul Sfânt care a inspirat această Carte ne va transforma viața.

  Scria în Biblia lui - 2020. Să scriem, la fel ca Israel, în Biblia pe care o studiem, dialogul nostru cu Dumnezeu, credința, încrederea noastră, luptele noastre, iar Duhul Sfânt care a inspirat această Carte ne va transforma viața.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...