Crearea atmosferei

  Dumnezeu a zis: „Să fie o întindere între ape şi ea să despartă apele de ape.” Şi Dumnezeu a făcut întinderea, şi ea a despărţit apele care sunt dedesubtul întinderii de apele care sunt deasupra întinderii. Şi aşa a fost. Dumnezeu a numit întinderea cer. Astfel, a fost o seară şi apoi a fost o dimineață: aceasta a fost ziua a doua. (Geneza 1:6-8)

  Ascultă ediția audio aici.

  Întinderea de care vorbește Moise aici desemnează învelișul atmosferic al planetei noastre. Dacă apele de jos sunt cele din care s-au format mările, apele de sus nu pot fi altceva decât cele pe care le conțin norii. Norii nu se află deasupra atmosferei, ci plutesc, în general, deasupra părții din atmosferă în care se găsește aerul pe care îl respirăm.

  Putem să ne imaginăm ce s-a întâmplat în ziua aceea în felul următor. Pământul era acoperit de o atmosferă grea, densă, poluată puternic. În momentul în care substanțele gazoase s-au separat de cele care au trecut în stare lichidă sau solidă, s-a format această întindere, această pătură transparentă și ușoară pe care o numim atmosferă. Totodată, deasupra stratului celui mai apropiat de sol s-au ridicat vapori, mai ușori decât aerul, care au ajuns în zone cu temperaturi mai scăzute și s-au condensat, formând astfel pătura de nori care acoperă globul pământesc. Acestea sunt apele de sus.

  Oxigenul pe care îl respirăm se află jos, norii și vaporii de apă – la mijloc și stratul de ozon al atmosferei – deasupra, pentru a ne proteja de radiațiile solare. Dumnezeu stabilește totul, astfel încât pe Terra să fie posibil un climat echilibrat și temperat. Astăzi, când activitatea iresponsabilă a omenirii reduce sau distruge stratul de ozon, schimbările climatice care se petrec în consecință atrag după ele catastrofe naturale enorme, deșertificarea a importante zone ale planetei, topirea unei părți a ghețurilor polare, însoțită de creșterea pe măsură a nivelului apelor marine și inundarea a numeroase zone de coastă. Dumnezeu a făcut bune lucrurile în cea de a doua zi, însă omul este pe cale de a le distruge, deteriorând echilibrul original.

  Totuși, există un Dumnezeu în ceruri, deși se pare că ființele omenești lucrează pentru distrugerea minunatei Sale creații și poluarea afectează cerul și marea. Prin mila Sa, putem încă să trăim și să ne bucurăm de momentele de fericire pe care ni le oferă zilnic, în ciuda atâtor distrugeri cauzate de supraexploatarea planetei.

  Să Îi cerem lui Dumnezeu astăzi să ne ajute să medităm la dragostea pe care o manifestă prin intermediul creației Sale.

  Crearea atmosferei - 2020. Totuși, există un Dumnezeu în ceruri, deși se pare că ființele omenești lucrează pentru distrugerea minunatei Sale creații și poluarea afectează cerul și marea. Prin mila Sa, putem încă să trăim și să ne bucurăm de momentele de fericire pe care ni le oferă zilnic, în ciuda atâtor distrugeri cauzate de supraexploatarea planetei.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Te rog, salvează-mă!

  Doamne, Îți mulțumesc pentru binecuvântările pe care mi le-ai oferit prin copiii mei! Te rog, ajută-mă să fac tot posibilul să îi îndrum prin exemplu și învățătură spre mântuire! PROVOCARE: Caută să descoperi astăzi „bombele” cu care se joacă copiii tăi sau cei din jurul tău și fă tot ce poți ca să îi salvezi!

  Timiditatea spirituală

  Doamne, dă-ne curajul să permitem „focului” Cuvântului Tău și lucrării Duhului Tău să curețe viața noastră și a copiilor noștri pentru a fi în siguranța oferită de făgăduința Ta de mântuire! PROVOCARE: Mai știi făgăduința primită la începutul anului? Dar textul de memorat de la Școala de Sabat? Ce-ar fi să îți faci un plan de a memora cât mai mult din Biblie și de a-i ajuta și pe copii să o facă?

  Cea mai valoroasă moştenire

  Lucrează, Doamne, în noi dorința de a Te cunoaște, de a ne lăsa cunoscuți de Tine și de a le lăsa copiilor noștri o moștenire trainică! PROVOCARE: Roagă-te astăzi în mod special pentru tații și mamele din biserica ta! Roagă-L pe Dumnezeu să le dea putere să le lase copiilor lor moștenirea credinței autentice!

  Privind, suntem schimbaţi

  Doamne, ajută-ne să privim la Tine în fiecare zi pentru a fi cu adevărat fericiți și a reflecta frumusețea Ta cât mai complet! PROVOCARE: Roagă-L pe Dumnezeu să te ajute să descoperi care sunt lucrurile din viața ta care te împiedică să fii un exemplu bun, apoi cere-I puterea de a le depăși!

  Publicate astăzi

  Sămânța pe cale – partea 2

  Dragostea L-a determinat să Se arunce în mijlocul păcatului meu și să moară, ca eu să trăiesc! Te iubesc, Isuse!

  Adevărul

  Cu cât este noaptea mai întunecoasă, cu atât este mai strălucitoare şi clară lumina adevărului. Cel care a promis că ne ajută să rezistăm la fiecare ispită ne-a promis şi că adevărul va fi scutul nostru.

  Te rog, salvează-mă!

  Doamne, Îți mulțumesc pentru binecuvântările pe care mi le-ai oferit prin copiii mei! Te rog, ajută-mă să fac tot posibilul să îi îndrum prin exemplu și învățătură spre mântuire! PROVOCARE: Caută să descoperi astăzi „bombele” cu care se joacă copiii tăi sau cei din jurul tău și fă tot ce poți ca să îi salvezi!

  Mások megmentéséért élni

  „Mondta pedig mindenkinek: Ha valaki énutánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye fel a keresztjét...

  Frații mei

  Căci Ezra își pusese inima să adîncească și să împlinească Legea Domnului, și să învețe...