Articolul precedentIsten hív
  Articolul următorMonumentul creațiunii

  Coroana creațiunii

  Apoi Dumnezeu a zis: „Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră; el să stăpânească peste peștii mării, peste păsările cerului, peste vite, peste tot pământul şi peste toate târâtoarele care se mișcă pe pământ.” (Geneza 1:26)

  Ascultă ediția audio aici.

  V-ați întrebat vreodată de ce a creat Dumnezeu omul? La ce S-a gândit când a făcut creaturi după chipul și asemănarea Sa? Conform Bibliei, omul a fost făcut pentru gloria lui Dumnezeu, dar cu siguranță nu pentru că Dumnezeu l-ar fi destinat să formeze un cor cosmic care să Îi aducă laude veșnice! De fapt, ființa umană contribuie la gloria lui Dumnezeu pentru că a fost concepută ca să se bucure de o comuniune plină de dragoste cu Tatăl ceresc.

  După primele cinci zile ale creațiunii, a venit rândul animalelor terestre și al ființei umane. Relatarea sfântă spune că fiecare animal a fost creat „după specia sa”. Ce trebuie să învățăm din această expresie este principiul diversității și al multitudinii de ființe vii create de Dumnezeu, excepție făcând omul. Acest principiu reiterat de mai multe ori în relatarea creațiunii este, în mod explicit, contrar postulatului transformării succesive, care pleacă de la cele mai simple la cele mai complexe organisme, postulat care stă la baza teoriei evoluționiste și care face ca evoluția și creația să fie complet incompatibile. Dumnezeu a creat viața deja diversificată, fără a fi supusă macroevoluției prin transformarea unei specii în alta. Dimpotrivă, microevoluția (sau mutațiile minore, schimbările și adaptările în interiorul aceleiași specii) este cea care a fost posibilă ulterior și se petrece și astăzi.

  „După ce pământul, cu bogăția vieții animale și vegetale, a fost adus la existență, omul, coroana lucrării Creatorului, pentru care a fost făcut pământul în toată frumusețea lui, a fost adus și el în prim planul acțiunii divine. Lui i-a fost dată stăpânirea peste tot ceea ce ochii săi puteau cuprinde cu privirea. […] Aici este prezentată în mod clar originea neamului omenesc, iar raportul divin este așa de clar prezentat, încât nu lasă nicio posibilitate de a se trage concluzii greșite. Dumnezeu l-a creat pe om după chipul Său. Nu este nicio taină în aceasta. Nu există niciun temei pentru a presupune că omul a evoluat printr-un proces lent de dezvoltare, de la formele inferioare de viață animală sau vegetală. O astfel de învățătură anulează marea lucrare a Creatorului” (Patriarhi și profeți, pp. 28–29).

  Adam a fost creat pentru a avea relații personale cu Dumnezeu, pentru a trăi în comuniune și prietenie cu El, pentru a-și forma caracterul după cel al Domnului, sursă de inspirație și înțelepciune, urmându-L zi după zi.

  Această șansă ne este oferită și nouă chiar acum. Să profităm de ea!

  Coroana creațiunii - 2020. Adam a fost creat pentru a avea relații personale cu Dumnezeu, pentru a trăi în comuniune și prietenie cu El, pentru a-și forma caracterul după cel al Domnului, sursă de inspirație și înțelepciune, urmându-L zi după zi.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...