Articolul precedentTökéletesség a végcél
  Articolul următorTotul a fost creat pentru om

  Ceea ce se vede este făcut din ce nu se vede

  Prin credință pricepem că lumea a fost făcută prin Cuvântul lui Dumnezeu, așa că tot ce se vede n-a fost făcut din lucruri care se văd. (Evrei 11:3)

  Ascultă ediția audio aici.

  Creația este rezultatul manifestării înțelepciunii și puterii infinite a lui Dumnezeu. Ellen White afirmă că opera creatoare a lui Dumnezeu a fost precedată de… nimic: „Pentru crearea pământului, Dumnezeu nu s-a folosit de materie preexistentă. «El a zis și s-a făcut; a poruncit și a luat ființă» (Psalmii 33:9). Toate lucrurile, materiale sau spirituale, au apărut la cuvântul Său și au fost create după planul Său. Cerurile și toată oștirea lor, pământul și toate lucrurile de pe el și-au început existența prin suflarea gurii Sale” (Divina vindecare, „Crearea pământului”).

  Creațiunea relatată în Geneza nu a fost o operațiune realizată folosind materie preexistentă. Crearea lumii din nimic și evoluția, care are ca punct de plecare materia preexistentă, sunt două concepte ireconciliabile și antagonice din mai multe puncte de vedere. De exemplu, în ce privește:

  1. Timpul. Dumnezeu a creat lumea în șase zile. Evoluției îi sunt necesare milioane de ani.

  2. Mijlocul. Dumnezeu a creat prin cuvântul Său. Evoluția este posibilă prin mutații și selecție naturală, adică prin moarte.

  3. Scopul. Dumnezeu a creat cu un scop, un plan, o finalitate. Evoluția lasă totul la voia întâmplării.

  4. Rezultatele. Dumnezeu S-a bucurat pentru că tot ce a creat era foarte bun. Evoluția dă naștere unei mecanici a morții și imperfecțiunii: selecția naturală.

  5. Crearea omului. Dumnezeu a creat omul după chipul și asemănarea Lui. În evoluție, s-a recurs la o maimuță antropoidă ca verigă prealabilă omului.

  6. Mântuirea sau răscumpărarea omului decăzut. Dumnezeu a răscumpărat omul prin intermediul Crucii, prin intervenția directă și istorică a Dumnezeului-Om. În evoluție, procesul de restaurare a omului se face prin forță și prin dominarea celui slab de către cel mai puternic.

  7. Cerurile noi și Noul Pământ. Dumnezeu va crea ceruri noi și un pământ nou (1 Corinteni 15:52). În evoluție, procesul trebuie să se realizeze după mii, milioane de transformări intermediare.

  Să ne amintim că, din moment ce Dumnezeu a avut puterea de a crea universul, are și puterea de a transforma viața noastră.

  Ceea ce se vede este făcut din ce nu se vede - 2020. Să ne amintim că, din moment ce Dumnezeu a avut puterea de a crea universul, are și puterea de a transforma viața noastră.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...