Articolul precedentGyőzni kell Isten ereje által
  Articolul următorToate erau foarte bune

  Totul a fost creat pentru om

  Cerurile au fost făcute prin cuvântul Domnului şi toată oștirea lor, prin suflarea gurii Lui. (Psalmii 33:6)

  Ascultă ediția audio aici.

  „Și Dumnezeu a zis.” Iată propoziția care constituie firul roșu din întreaga relatare. Este refrenul, repetat de zece ori, al acestui minunat poem. A spune înseamnă, totodată, a gândi și a voi. În rostirea lui Dumnezeu rezidă puterea de legiferare a inteligenței Sale și puterea de aducere la îndeplinire a voinței Sale. Aceste cuvinte revelează un principiu luminos, un proiect inteligent și bun, aflat la baza a tot ce există. Dincolo de vălul universului vizibil, care ne ia ochii, dincolo de regularitatea anotimpurilor și de legile fixe care le guvernează și care ne pot împiedica să vedem dincolo de mersul firesc și necesar al lucrurilor, această propoziție: „Și Dumnezeu a zis” ne descoperă un braț puternic, un ochi cu discernământ, o inimă care ne caută, plină de bunăvoință, o Ființă care lucrează prin providență și care ne iubește.

  Raza de lumină care, odată ce ne-a atins retina, desenează înaintea noastră un splendid peisaj perfect realizat își împlinește menirea fiindcă Dumnezeu i-a spus să strălucească. Aerul pe care plămânii noștri îl respiră își îndeplinește rolul pentru că El i-a spus să ne asigure oxigen și viață. Florile și fructele pe care le recoltăm aproape tot timpul anului au fost semănate de El pentru noi, în frumoasa grădină a Terrei. Soarele care determină durata anilor, a zilelor și a orelor, luna care separă anii în luni și lunile în săptămâni fac astfel pentru că Dumnezeu le dirijează mișcările pe bolta cerească.

  Multitudinea de viețuitoare care umplu de viață apele, aerul și pământul, animalele domestice alături de care trăim, există pentru că ne-a înconjurat de ele fie pentru a ne stimula să fim activi, în încercarea noastră de a le înfrânge rezistența, fie pentru a putea profita de docila lor cooperare. Și, în cele din urmă, dacă noi înșine suntem aici, ca încununare a creației, dacă putem să Îl numim Tată pe Cel care ne numără cele o sută patruzeci de mii de fire de păr din cap, precum și miile de astre care se rotesc pe cer, este pentru că El a binevoit să ne facă după chipul Său și să pună în noi o strălucire din Ființa Sa.

  Facem parte cu toții din planul divin al creației. Să nu ne izolăm și să ne privăm, astfel, de prezența Sa. El are un plan astăzi pentru noi. Să ne lăsăm conduși de El.

  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Tăria capului limpede

  Vezi ce te supără la cei mai tineri! Cu siguranță, vei putea găsi o rezolvare dacă vei gândi curat și limpede. PROVOCARE: Arată-i simpatie unui tânăr care a făcut alegeri greșite! Ajută-l să înțeleagă că, deși nu ești de acord cu ce a făcut, îl iubești și ești gata să îl ajuți cu ce poți!

  O singură variantă

  Când te vei ruga, pune în balanță moștenirea pregătită de tine pentru cei din generația tânără! PROVOCARE: Ia-ți un angajament în fața Cerului că nu vei lăsa să treacă nicio zi fără să le vorbești celor tineri despre Calea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...