Articolul precedentDe egyet cselekszem!
  Articolul următorHristos Creator

  Toate erau foarte bune

  Dumnezeu S-a uitat la tot ce făcuse şi iată că erau foarte bune. (Geneza 1:31)

  Ascultă ediția audio aici.

  Relatarea creațiunii afirmă cu insistență că lucrarea pe care a făcut-o Dumnezeu a fost desăvârșită. Adjectivul „bun”, care are mai multe semnificații în Vechiul Testament, de la moral, corect, până la frumos, plăcut, util, subliniază, mai ales în această relatare, că tot ceea ce există este bun pentru că este realizat de Dumnezeu și pentru că își îndeplinește menirea. Ceea ce înseamnă că efectul produs de actul creator coincide cu gândul și voia Creatorului. Această idee este diametral opusă față de miturile păgâne care vorbesc despre o lume creată de niște zei capricioși, sau față de teoria unui univers rătăcitor, care există fără niciun scop sau care este răuvoitor și reprezintă o permanentă amenințare pentru planeta Pământ.

  Din mâinile lui Dumnezeu nu a ieșit nimic imperfect. Tot ceea ce face El este foarte bun. Orice lucru, substanță sau formă este apărută prin voința creatoare, liberă, providențială și atotputernică a lui Dumnezeu. Lumea creată nu este cea mai bună dintre lumile posibile și nici singura de același fel. Însuși faptul că există posibilitatea degradării stă ca dovadă a perfecțiunii ei. Dar fără ea înseamnă fără libertate morală!

  „Când a ieșit din mâna Creatorului său, pământul era deosebit de frumos. Suprafața sa era variat dispusă, cu munți, dealuri și câmpii, intersectate din loc în loc de râuri mari și lacuri încântătoare. […] Aerul era curat și sănătos, nepoluat de miasme otrăvitoare. […] Oștile cerești priveau scena cu încântare și se bucurau la vederea minunatelor lucrări ale lui Dumnezeu. […] Creațiunea era acum completă. […] Edenul înflorise pe pământ. Adam și Eva aveau cale liberă la pomul vieții. Nicio pată a păcatului și nicio umbră a morții nu întina minunata creațiune. «Stelele dimineții izbucneau în cântări de bucurie și… toți fiii lui Dumnezeu scoteau strigăte de veselie» (Iov 38:7). Iehova cel mare a pus temeliile pământului; El a îmbrăcat tot pământul în veșmântul frumuseții și l-a umplut cu tot felul de lucruri folositoare omului; El a creat toate minunățiile pământului și ale mării” (Patriarhi și profeți, pp. 28, 31).

  Începând de la creațiune, existența și bunăstarea tuturor vietăților, de la insecta minusculă până la om, depind zilnic de Providența divină.

  Să nu uităm că, atunci când experiența noastră spirituală pare lipsită de binecuvântări și când îndurarea lui Dumnezeu pare imposibil de obținut, El este lângă noi, având mereu puterea să ne salveze și să ne descopere minunile Sale.

  Toate erau foarte bune - 2020. Să nu uităm că, atunci când experiența noastră spirituală pare lipsită de binecuvântări și când îndurarea lui Dumnezeu pare imposibil de obținut, El este lângă noi, având mereu puterea să ne salveze și să ne descopere minunile Sale.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  Fața Lui și fața mea

  PROVOCARE: Cu siguranță că printre rudele tale sunt și persoane care încă nu Îl cunosc pe Dumnezeu. Ia-ți timp astăzi să te rogi pentru ele! Dacă ai ocazia, spune-le că Dumnezeu abia așteaptă să le vadă acasă!

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...