Articolul precedentIsten a javunkat akarja
  Articolul următorUnde ești?

  Îndoiala

  Șarpele era mai șiret decât toate fiarele câmpului pe care le făcuse Domnul Dumnezeu. El a zis femeii: „Oare a zis Dumnezeu să nu mâncați din toți pomii din grădină?” (Geneza 3:1)

  Ascultă ediția audio aici.

  Bucuria și lumina Edenului au fost pentru prima dată umbrite de o întrebare care suna diferit de tot ce auzise Eva până atunci. Deși poate părea greu de imaginat astăzi, Eva nu auzise până atunci nicio minciună sau un cuvânt de îndoială. Pentru prima dată mintea ei a observat că o expresie poate fi și altfel decât adevărată. Subtilitatea întrebării cu siguranță că a uimit-o și a surprins-o.

  Îndoiala a fost arma cu care Lucifer reușise să convingă o treime din îngeri să i se alăture. Acum o folosea pentru a-i câștiga pe Adam și pe Eva. Amestecând puțin adevăr cu multă minciună, spera să îi facă să creadă că el poate să le ofere ceva ce Dumnezeu le oferise deja. Erau creați după chipul lui Dumnezeu, se bucurau de nemurire și erau pe deplin fericiți. Șarpele însă a încercat să îi convingă că doar el le poate da aceste daruri la puterea lor absolută.

  Nu putem găsi o justificare în păcatul primilor noștri părinți. Tot ce s-a întâmplat acolo sfidează logica și gândirea argumentată. Dar metoda a rămas aceeași. Semănând îndoială, cel rău încearcă să ne convingă că nu avem nimic din ceea ce Dumnezeu ne-a dat deja. Uitând de binecuvântările Sale care ne-au condus și susținut viața în mod minunat până acum, renunțăm la ele pentru mirajul unor iluzii care ne lasă sufletul gol, în numele aceleiași minciuni: „Hotărât că nu veți muri.”

  Păcatul este un răspuns înșelător la foamea noastră de viață. Dar, în Hristos, Dumnezeu ne-a oferit deja soluția reală. Mântuirea nu mai este pentru noi un moment viitor, ci un prezent de care ne putem bucura cu adevărat. A ignora acest dar pentru soluțiile iluzorii ale celui rău denotă lipsă de cunoaștere, de credință și de dragoste.

  Venind să moară pentru noi, Isus a vrut să ne convingă încă o dată de dragostea Sa și să înlăture astfel îndoiala și necredința. Am primit tot cerul într-un singur dar. Nu există ceva mai mult ce am putea primi și nu există altcineva care ne-ar putea da ceva mai bun.

  Adam și Eva au părăsit Edenul, dar Edenul nu îi va părăsi niciodată. Dumnezeu a pășit cu ei dincolo de poartă pentru a-i conduce pe drumul suferinței și pentru a le deschide, prin viața Sa, încă o dată porțile cerului, așa cum vrea să facă pentru fiecare dintre noi astăzi!

  Îndoiala - 2020. Adam și Eva au părăsit Edenul, dar Edenul nu îi va părăsi niciodată. Dumnezeu a pășit cu ei dincolo de poartă pentru a-i conduce pe drumul suferinței și pentru a le deschide, prin viața Sa, încă o dată porțile cerului, așa cum vrea să facă pentru fiecare dintre noi astăzi!
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...