Articolul precedentErős és gyengéd
  Articolul următorÎntre teamă și speranță

  Unde ești?

  Dar Domnul Dumnezeu a chemat pe om şi i-a zis: „Unde ești?” (Geneza 3:9)

  Ascultă ediția audio aici.

  La scut timp după cădere, Dumnezeu l-a întrebat pe Adam: „Unde ești?” Dumnezeu știa răspunsul; îl căuta, deși îl cunoștea. De ce? În acest fel, nu doar că este scoasă în evidență natura harului și a dragostei divine, ci și nevoia omului de pocăință și de credință. Nu există mântuire fără mărturisire sinceră, nu există mărturisire fără pocăință, nu există pocăință fără recunoașterea greșelii, nu există recunoașterea greșelii fără meditație și autoexaminare profundă.

  „Unde ești?” Întrebarea înglobează totul. Semnifică, în primul rând, manifestarea harului și a dragostei divine în căutarea omului vinovat, dezgolit, înspăimântat și rușinat, care se ascunde de Creatorul Său. Ea exprimă apoi acuzația gravă, fără circumstanțe atenuante, de încălcare a justiției divine. Este ca o săgeată îndreptată spre conștiința omului, un apel la natura sa morală și responsabilă. „Unde ești?” este și o invitație de a mărturisi și de a se întâlni din nou cu Creatorul; este un apel la capacitatea de a se pocăi a omului și de a accepta mântuirea.

  Această întrebare a Creatorului, inima problematicii păcatului, introducea primul act al planului de mântuire, era cea dintâi profeție mesianică ce garanta păcătosului pierdut că Dumnezeu este în căutarea lui. Plecând de aici, istoria mântuirii va fi un lanț neîntrerupt de inițiative divine în căutarea ființelor umane, căutare a cărei supremă realizare este Isus Hristos.

  „Unde ești?” nu este o întrebare generală, colectivă, retorică. Directă, privată, personală, ea mă privește pe mine. Nu pot să o evit, nici să privesc în altă parte și nici să mă refugiez în carențele spirituale ale altora, pentru că mântuirea e personală. Cum trebuie să îi răspund? Oprindu-mă, gândindu-mă, îndreptându-mi privirea asupra mea în primul rând, printr-o introspecție care să îmi permită să analizez fundamentele crezului meu: credința mea, speranța mea, bucuria mea, iubirea mea. Apoi, privind în sus, către Dumnezeu, să caut comuniunea cu El, cerându-I ajutorul, rugându-L să îmi ofere ocrotirea Sa. Și în cele din urmă, privind în jur, către cei care mă înconjoară, și evaluând propria responsabilitate în relație cu ceilalți, admițând îndatoririle mele familiale și sociale.

  Către ce ne îndreaptă atenția cele trei direcții ale acestui răspuns?

  Ne arată că este timpul să ne întrebăm în ce stadiu se află astăzi viața noastră spirituală și ce facem pentru a fi creștini mai buni?

  Întrebarea din Eden continuă să rezoneze în inima omului pentru ca noi să nu uităm că există, în ceruri, un Dumnezeu.

  Unde ești? - 2020. „Unde ești?” nu este o întrebare generală, colectivă, retorică. Directă, privată, personală, ea mă privește pe mine. Ne arată că este timpul să ne întrebăm în ce stadiu se află astăzi viața noastră spirituală și ce facem pentru a fi creștini mai buni?
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...