Articolul precedentKrisztus szeretette magához vonz
  Articolul următorDumnezeu este dragoste

  Piei de miel

  Domnul Dumnezeu a făcut lui Adam şi nevestei lui haine de piele şi i-a îmbrăcat cu ele. (Geneza 3:21)

  Ascultă ediția audio aici.

  După relatările ispitirii și căderii, în capitolul 3 din Geneza ni se prezintă în cinci etape ce s-a întâmplat după păcătuire: 1. Dumnezeu îi caută pe Adam și pe Eva și îi întreabă: „Unde ești?” 2. Le anunță vestea bună. 3. Le comunică femeii și bărbatului care sunt consecințele păcatului. 4. Le acoperă goliciunea confecționându-le haine din piei de animale. 5. Îi exilează din Eden, unde se află pomul vieții, și pune la porțile grădinii heruvimi care o păzesc cu săbii de flăcări. Aceste relatări trebuie înțelese în contextul soluțiilor și remediilor prevăzute de Dumnezeu pentru a face față noului statut al ființei omenești. Puse în practică imediat după cădere, aceste fapte au o semnificație mântuitoare și deschid lungul drum al planului de mântuire.

  Una dintre primele senzații pe care primii noștri părinți le-au simțit după neascultare a fost rușinea de fi goi. Ellen White spune că „veșmântul de lumină care-i acoperea a dispărut și, pentru a-l înlocui, ei au încercat să-și facă un acoperământ; căci goi nu puteau să dea ochii cu Dumnezeu și cu sfinții îngeri” (Patriarhi și profeți, p. 42). Este evident că își pierduseră inocența și că nuditatea impudică pe care o contemplau era rezultatul cunoașterii răului. Însă ceea ce umplea cu adevărat sufletul lor de rușine era goliciunea sufletului, o conștiință vinovată pe care au vrut să o reducă la tăcere, înlocuind haina de lumină pe care o pierduseră cu șorțuri din frunze de smochin.

  Așa i-a găsit Creatorul, ascunși printre arborii din grădină, cu trupul acoperit cu stângăcie de astfel de acoperăminte nevrednice. Domnul nu mai putea să le ofere aceeași haină de lumină ca înainte, dar le-a confecționat haine din piei, pentru care a trebuit să sacrifice câteva animale. Moartea acestor animale a fost primul sacrificiu crud care făcea parte din planul de mântuire, primul sânge de ispășire pentru păcat, un tip sau o prefigurare a însuși sacrificiului Mântuitorului. Adam și Eva au înțeles că cineva trebuia să moară pentru a plăti greșeala lor și pentru a acoperi păcatul lor. Astfel s-a născut sistemul de jertfe pe care îl regăsim în întreg Vechiul Testament. Pieile au fost simbolul morții înlocuitoare a Mielului lui Dumnezeu, hainele dreptății cu care Hristos înlocuiește acoperămintele nevrednice ale omului păcătos și hainele albe, imaculate, de gală cu care vom intra la nunta Mielului.

  Da, există în ceruri un Dumnezeu care ne spală de păcat. Să Îi mulțumim astăzi pentru această binecuvântare.

  Piei de miel - 2020. Adam și Eva au înțeles că cineva trebuia să moară pentru a plăti greșeala lor și pentru a acoperi păcatul lor. Astfel s-a născut sistemul de jertfe pe care îl regăsim în întreg Vechiul Testament. Pieile primite au fost simbolul morții înlocuitoare a Mielului lui Dumnezeu.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...