Articolul precedentKrisztus szeretette magához vonz
  Articolul următorDumnezeu este dragoste

  Piei de miel

  Domnul Dumnezeu a făcut lui Adam şi nevestei lui haine de piele şi i-a îmbrăcat cu ele. (Geneza 3:21)

  Ascultă ediția audio aici.

  După relatările ispitirii și căderii, în capitolul 3 din Geneza ni se prezintă în cinci etape ce s-a întâmplat după păcătuire: 1. Dumnezeu îi caută pe Adam și pe Eva și îi întreabă: „Unde ești?” 2. Le anunță vestea bună. 3. Le comunică femeii și bărbatului care sunt consecințele păcatului. 4. Le acoperă goliciunea confecționându-le haine din piei de animale. 5. Îi exilează din Eden, unde se află pomul vieții, și pune la porțile grădinii heruvimi care o păzesc cu săbii de flăcări. Aceste relatări trebuie înțelese în contextul soluțiilor și remediilor prevăzute de Dumnezeu pentru a face față noului statut al ființei omenești. Puse în practică imediat după cădere, aceste fapte au o semnificație mântuitoare și deschid lungul drum al planului de mântuire.

  Una dintre primele senzații pe care primii noștri părinți le-au simțit după neascultare a fost rușinea de fi goi. Ellen White spune că „veșmântul de lumină care-i acoperea a dispărut și, pentru a-l înlocui, ei au încercat să-și facă un acoperământ; căci goi nu puteau să dea ochii cu Dumnezeu și cu sfinții îngeri” (Patriarhi și profeți, p. 42). Este evident că își pierduseră inocența și că nuditatea impudică pe care o contemplau era rezultatul cunoașterii răului. Însă ceea ce umplea cu adevărat sufletul lor de rușine era goliciunea sufletului, o conștiință vinovată pe care au vrut să o reducă la tăcere, înlocuind haina de lumină pe care o pierduseră cu șorțuri din frunze de smochin.

  Așa i-a găsit Creatorul, ascunși printre arborii din grădină, cu trupul acoperit cu stângăcie de astfel de acoperăminte nevrednice. Domnul nu mai putea să le ofere aceeași haină de lumină ca înainte, dar le-a confecționat haine din piei, pentru care a trebuit să sacrifice câteva animale. Moartea acestor animale a fost primul sacrificiu crud care făcea parte din planul de mântuire, primul sânge de ispășire pentru păcat, un tip sau o prefigurare a însuși sacrificiului Mântuitorului. Adam și Eva au înțeles că cineva trebuia să moară pentru a plăti greșeala lor și pentru a acoperi păcatul lor. Astfel s-a născut sistemul de jertfe pe care îl regăsim în întreg Vechiul Testament. Pieile au fost simbolul morții înlocuitoare a Mielului lui Dumnezeu, hainele dreptății cu care Hristos înlocuiește acoperămintele nevrednice ale omului păcătos și hainele albe, imaculate, de gală cu care vom intra la nunta Mielului.

  Da, există în ceruri un Dumnezeu care ne spală de păcat. Să Îi mulțumim astăzi pentru această binecuvântare.

  Piei de miel - 2020. Adam și Eva au înțeles că cineva trebuia să moară pentru a plăti greșeala lor și pentru a acoperi păcatul lor. Astfel s-a născut sistemul de jertfe pe care îl regăsim în întreg Vechiul Testament. Pieile primite au fost simbolul morții înlocuitoare a Mielului lui Dumnezeu.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Ștefan

  PROVOCARE: Găsește-l pe Ștefan în jurul tău și oferă-i ce ți-ai dori tu să primești!

  Scrie o listă!

  PROVOCARE: Fă astăzi o listă cu persoanele pe care le poți susține în momentele mai puțin plăcute și actualizeaz-o constant! Responsabilitatea noastră este de a continua exercițiul de la Golgota pentru ca, în final, să ne regăsim numele în Cartea Vieții.

  Regele tuturor

  PROVOCARE: Fii smerit și estompează bariera dintre egoul tău și ceilalți! Modelul Regelui Isus Hristos să fie certificatul tău de creștin autentic în relațiile cu cei din jur!

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...