Articolul precedentAz Úr megjeleníti magát
  Articolul următorCum a devenit Lucifer Satana

  Arca lui Noe

  Şi iată că Eu am să fac să vină un potop de ape pe pământ, ca să nimicească orice făptură de sub cer care are suflare de viaţă; tot ce este pe pământ va pieri. Dar cu tine fac un legământ: să intri în corabie, tu şi fiii tăi, nevasta ta şi nevestele fiilor tăi împreună cu tine. (Geneza 6:17-18)

  Ascultă ediția audio aici.

  Pierre Jansen, un bogat negustor olandez care a trăit la începutul secolului al XVII-lea, a pus să se construiască un model în miniatură al corăbiei lui Noe pentru a demonstra că proporțiile ambarcațiunii erau favorabile îndeosebi transportului, ceea ce conferă verosimilitate construirii navei antediluviene. Curios este și faptul că termenul evreiesc tebah, tradus prin arcă, mai apare o a doua și ultima dată în Vechiul Testament pentru a desemna coșulețul de papură (o minusculă barcă, de fapt) în care Moise a fost salvat din apele Nilului. În ambele cazuri, tebah este un mijloc de salvare folosit în mod providențial de Dumnezeu.

  Noe a primit porunca să construiască arca înainte cu o sută douăzeci de ani de potop. În tot acest timp, și-a avertizat contemporanii prin vorbă și faptă că pământul va fi distrus prin apă. Cât de lungi trebuie să i se fi părut toți acești ani petrecuți anunțând un potop care nu mai venea, muncind și sperând în timp ce oamenii râdeau pe seama lui și îl batjocoreau, ca să nu mai punem la socoteală dezmințirile științei, care îl etichetau drept șarlatan fanatic! Și cu toate acestea, construirea corăbiei a fost adusă la îndeplinire. Într-o zi, au apărut din păduri, din munți și din cer vieţuitoare care au intrat în arcă, îndemnate de îngeri. „Animalele au ascultat de porunca lui Dumnezeu, în timp ce oamenii s-au dovedit a fi neascultători” (Patriarhi și profeți, p. 82). Noe s-a adresat pentru ultima dată contemporanilor săi. Timpul de har luase sfârșit. El și familia lui au intrat în arcă și Dumnezeu a închis ușa. Șapte zile mai târziu, au venit apele. Și au supraviețuit doar opt persoane.

  În același fel în care distrugerea lumii prin potopul universal este un tip al distrugerii pământului prin foc la a doua venire a lui Hristos, i se poate atribui un sens tipologic lui Noe, predicator al dreptății, și corăbiei în care el și familia lui au fost salvați. Cei care anunță revenirea lui Isus invitând lumea să intre în arca Evangheliei sunt antitipul lui Noe. Mii de oameni de pe toate meridianele pământului sunt pe cale să răspundă predicării celor trei solii îngerești și să intre în biserică. Și, când va veni sfârșitul, ei vor fi mântuiți, la fel ca cele opt persoane care au găsit salvare în arca lui Noe. Atunci toți vor recunoaște că există în ceruri un Dumnezeu!

  Să proclamăm astăzi acest adevăr, oriunde vom merge!

  Arca lui Noe - 2020. Mii de oameni de pe toate meridianele pământului sunt pe cale să răspundă predicării celor trei solii îngerești și să intre în biserică. Și, când va veni sfârșitul, ei vor fi mântuiți, la fel ca cele opt persoane care au găsit salvare în arca lui Noe. Atunci toți vor recunoaște că există în ceruri un Dumnezeu!
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...