Articolul precedentA Lélek is…
  Articolul următorDiavolul deghizat

  Prințul lumii acesteia

  Acum are loc judecata lumii acesteia, acum stăpânitorul lumii acesteia va fi aruncat afară. (Ioan 12:31)

  Ascultă ediția audio aici.

  Cea mai influentă lucrare a lui Johann Wolfgang von Goethe este Faust, al cărei erou încheie un pact cu diavolul, căruia își vinde sufletul în schimbul tinereții, cunoașterii, fericirii și întregului spectru de pasiuni și plăceri posibile pe lumea aceasta. Astfel, Faust ajunge jucăria supusă și dependentă de Mefistofel, un demon al diavolului, căruia i-a încredințat dreptul de proprietate asupra sufletului său. În versiunea lui Goethe însă, Faust scapă, în cele din urmă, de pedeapsa veșnică, pentru că nu a încetat niciodată să aspire către un ideal. La fel ca în cazul altor opere literare, și aceasta ilustrează istoria unui mare conflict între bine și rău.

  Poate, într-adevăr, Satana să le ofere fericirea celor care fac un pact cu el? Este, cu adevărat, „stăpânitorul lumii acesteia”? Asta e ceea ce a crezut el când i-a ispitit pe oameni în grădina Edenului. Acela a fost momentul în care și-a impus influența asupra planetei, ca fiind a lui, asigurându-se că ființele omenești i-au cedat domnia asupra ei. Iată de ce astăzi oamenii, și ca urmare întreaga lume, sunt dominați de el. Cu toate acestea, „cu toate că prin trădare Adam a trecut stăpânirea lui în mâinile lui Satana, Hristos a rămas încă împărat de drept. […] Satana poate exercita stăpânirea smulsă prin înșelăciune numai atât cât îi îngăduie Dumnezeu” (Hristos, Lumina lumii, p. 95). Cum s-ar putea reduce la un lucru fără urmări farsa pretinsului regat al lui Lucifer? Prin Isus care, ca simplu om, I-a rămas credincios lui Dumnezeu. „Ca Fiu al omului, Hristos avea să stea hotărât de partea lui Dumnezeu. În felul acesta, se dovedea că Satana nu stăpânea întregul neam omenesc, iar pretenția lui asupra lumii era falsă. Toți cei care doreau aveau să fie eliberați de sub puterea lui” (Hristos, Lumina lumii, p. 82). După ce Isus Şi-a împlinit lucrarea de ispășire și de restaurare și Și-a recuperat suveranitatea asupra lumii, Satana a fost destituit și, începând de atunci, luptă cu disperare împotriva puterii care lucrează cu răbdare pentru a dobândi întâietate în inimile oamenilor.

  În mod curent, lumea pare complet stăpânită de Satana, care susține că planeta îi aparține. Dar nu este adevărat. Dominația lui nu este completă și nici nu a fost vreodată. Există vieți asupra cărora el nu domnește, ca a voastră și a mea. Cu siguranță că a fost, nu o singură dată, pe punctul de a ne cuceri inimile, dar nu a reușit să o facă atâta timp cât mai avem suflare pentru a alerga la Isus și a fi eliberați de puterea lui, pentru a da mărturie apoi, cu putere, că există în ceruri un Dumnezeu.

  Să Îi spunem astăzi lui Isus: „Salvează-mă, Îți aparțin.”

  Prințul lumii acesteia - 2020. După ce Isus Şi-a împlinit lucrarea de ispășire și de restaurare și Și-a recuperat suveranitatea asupra lumii, Satana a fost destituit și, începând de atunci, luptă cu disperare împotriva puterii care lucrează cu răbdare pentru a dobândi întâietate în inimile oamenilor. Să Îi spunem astăzi lui Isus: „Salvează-mă, Îți aparțin.”
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Ștefan

  PROVOCARE: Găsește-l pe Ștefan în jurul tău și oferă-i ce ți-ai dori tu să primești!

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...