Articolul precedentA Lélek is…
  Articolul următorDiavolul deghizat

  Prințul lumii acesteia

  Acum are loc judecata lumii acesteia, acum stăpânitorul lumii acesteia va fi aruncat afară. (Ioan 12:31)

  Ascultă ediția audio aici.

  Cea mai influentă lucrare a lui Johann Wolfgang von Goethe este Faust, al cărei erou încheie un pact cu diavolul, căruia își vinde sufletul în schimbul tinereții, cunoașterii, fericirii și întregului spectru de pasiuni și plăceri posibile pe lumea aceasta. Astfel, Faust ajunge jucăria supusă și dependentă de Mefistofel, un demon al diavolului, căruia i-a încredințat dreptul de proprietate asupra sufletului său. În versiunea lui Goethe însă, Faust scapă, în cele din urmă, de pedeapsa veșnică, pentru că nu a încetat niciodată să aspire către un ideal. La fel ca în cazul altor opere literare, și aceasta ilustrează istoria unui mare conflict între bine și rău.

  Poate, într-adevăr, Satana să le ofere fericirea celor care fac un pact cu el? Este, cu adevărat, „stăpânitorul lumii acesteia”? Asta e ceea ce a crezut el când i-a ispitit pe oameni în grădina Edenului. Acela a fost momentul în care și-a impus influența asupra planetei, ca fiind a lui, asigurându-se că ființele omenești i-au cedat domnia asupra ei. Iată de ce astăzi oamenii, și ca urmare întreaga lume, sunt dominați de el. Cu toate acestea, „cu toate că prin trădare Adam a trecut stăpânirea lui în mâinile lui Satana, Hristos a rămas încă împărat de drept. […] Satana poate exercita stăpânirea smulsă prin înșelăciune numai atât cât îi îngăduie Dumnezeu” (Hristos, Lumina lumii, p. 95). Cum s-ar putea reduce la un lucru fără urmări farsa pretinsului regat al lui Lucifer? Prin Isus care, ca simplu om, I-a rămas credincios lui Dumnezeu. „Ca Fiu al omului, Hristos avea să stea hotărât de partea lui Dumnezeu. În felul acesta, se dovedea că Satana nu stăpânea întregul neam omenesc, iar pretenția lui asupra lumii era falsă. Toți cei care doreau aveau să fie eliberați de sub puterea lui” (Hristos, Lumina lumii, p. 82). După ce Isus Şi-a împlinit lucrarea de ispășire și de restaurare și Și-a recuperat suveranitatea asupra lumii, Satana a fost destituit și, începând de atunci, luptă cu disperare împotriva puterii care lucrează cu răbdare pentru a dobândi întâietate în inimile oamenilor.

  În mod curent, lumea pare complet stăpânită de Satana, care susține că planeta îi aparține. Dar nu este adevărat. Dominația lui nu este completă și nici nu a fost vreodată. Există vieți asupra cărora el nu domnește, ca a voastră și a mea. Cu siguranță că a fost, nu o singură dată, pe punctul de a ne cuceri inimile, dar nu a reușit să o facă atâta timp cât mai avem suflare pentru a alerga la Isus și a fi eliberați de puterea lui, pentru a da mărturie apoi, cu putere, că există în ceruri un Dumnezeu.

  Să Îi spunem astăzi lui Isus: „Salvează-mă, Îți aparțin.”

  Prințul lumii acesteia - 2020. După ce Isus Şi-a împlinit lucrarea de ispășire și de restaurare și Și-a recuperat suveranitatea asupra lumii, Satana a fost destituit și, începând de atunci, luptă cu disperare împotriva puterii care lucrează cu răbdare pentru a dobândi întâietate în inimile oamenilor. Să Îi spunem astăzi lui Isus: „Salvează-mă, Îți aparțin.”
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...