Articolul precedentHasználd az elmédet!
  Articolul următorO lume vrăjită

  Diavolul deghizat

  Şi nu este de mirare, căci chiar Satana se preface într-un înger de lumină. (2 Corinteni 11:14)

  Ascultă ediția audio aici.

  De-a lungul multor ani, una dintre cele mai caracteristice trăsături ale societății contemporane a fost dorința de a rupe orice legătură cu supranaturalul.

  Într-un anume sens, s-a încercat ascunderea acestui element chiar până acolo încât să se nege faptul că este o componentă fundamentală a conștiinței umane. Și dacă prezența supranaturalului este lucru sigur în ce privește existența și activitatea lui Dumnezeu în lume, ea este și mai evidentă când este vorba de diavol. Chiar și printre credincioși, sunt puțin numeroși cei care îl consideră pe diavol un personaj real și activ. Pare mai degrabă că civilizația noastră l-a uitat. În cel mai bun caz, cei mai mulți îl consideră un personaj de comedie, o sperietoare cu coarne, coadă și trident; este o referință legendară care evocă răul ocult, bună pentru a speria copiii. Această caricatură reprezintă unul dintre cele mai mari triumfuri diabolice: să ne facă să credem că nu există, ceea ce nu îl împiedică să acționeze ci, din contră, îi facilitează activitatea.

  Învățătura lui Isus este că nimeni nu poate fi neutru în această lume: „Cine nu este cu Mine este împotriva Mea şi cine nu strânge cu Mine risipeşte” (Matei 12:30). Bineînțeles, Satana dispune de numeroase mijloace de deghizare pentru a-și îndeplini obiectivul principal: să îi îndepărteze pe oameni de mântuirea prin Hristos și să le irosească astfel viața, privându-i de soluția prin care Isus a devenit biruitor pentru ei asupra păcatului la crucea de pe Calvar. El acționează astfel: „Când nu se depune niciun efort deosebit pentru a rezista puterii sale și când nepăsarea predomină în biserică și în lume, Satana nu este îngrijorat; căci nu este în primejdie să-i piardă pe aceia pe care-i duce robi după voia lui. Dar atunci când atenția este atrasă către lucrurile veșnice, iar sufletele întreabă: „Ce să fac ca să fiu mântuit?”, el este la lucru, căutând să opună puterea lui puterii lui Hristos și să contracareze influența Duhului Sfânt” (Tragedia veacurilor, p. 445).

  Baudelaire spunea că este mai dificil să Îl iubești pe Dumnezeu decât să crezi în El, dar că este mai dificil să crezi în diavol decât să îl iubești. Nu este bine ca existența să îi fie negată și ispitirile ignorate. Da, Satana se poate deghiza astăzi în ceva foarte atrăgător pentru a ne îndepărta de Tatăl ceresc, până acolo încât într-o zi să ajungem să respingem istoria mântuirii și să uităm că există un Dumnezeu în ceruri…

  Să ne amintim astăzi următorul mare adevăr: „Cel nelegiuit nu poate trece de paza pe care Dumnezeu a pus-o în jurul poporului Său” (Tragedia veacurilor, p. 444). Să trăim având această certitudine în inimă!

  Diavolul deghizat - 2020. Nu este bine ca existența Satanei să îi fie negată și ispitirile ignorate. Da, Satana se poate deghiza astăzi în ceva foarte atrăgător pentru a ne îndepărta de Tatăl ceresc, până acolo încât într-o zi să ajungem să respingem istoria mântuirii și să uităm că există un Dumnezeu în ceruri…
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...