Articolul precedentMenekülj az önteltségtől…
  Articolul următorA cui e vina?

  O lume vrăjită

  Să nu mai trăiţi cum trăiesc păgânii […], având mintea întunecată, fiind străini de viaţa lui Dumnezeu, din pricina neştiinţei în care se află în urma împietririi inimii lor. (Efeseni 4:17-18)

  Ascultă ediția audio aici.

  Uneori, nepoții mei îmi cer să le spun povestea Cenușăresei, de Charles Perrault. Prin vrăjile ei, zâna, nașa Cenușăresei, a transformat-o pe mica slujnică în prințesă, dintr-un dovleac a făcut o trăsură maiestuoasă, iar din niște șoricei, armăsari. Însă la miezul nopții, totul a revenit la realitate. Cam la fel se întâmplă cu cele mai multe dintre închipuirile prin care Satana a vrăjit lumea. Ellen White confirmă: „Ne găsim pe terenul fermecat al lui Satana” (Tragedia veacurilor, p. 517).

  Când Saul Bellow a primit Premiul Nobel pentru Literatură, în 1976, a declarat în discursul său de decernare că scriitorii actuali sunt pe cale să trădeze omenirea. Prin aceste cuvinte, scriitorul se referea la conceptele pe care autorii le-au generalizat în producția literară și care nu au de-a face cu valorile tradiționale și nu aduc nimic pozitiv sau constructiv. Bellow califica drept „bătrâni monștri ai muzeului de paleontologie” pe creatorii doctrinelor filozofice care au influențat atât de mult literatura contemporană: Nietzsche, Marx, Freud, Baudelaire. Unele dintre ele, regăsite în romane, piese de teatru, poezie, cinema, ca să vorbim doar despre acestea, arată că prințul acestei lumi se ocupă să ne hrănească spiritul și inteligența cu fantezii, fabule, momeli, vicii și obiceiuri care ne vrăjesc și ne acaparează. Aceste influențe îndepărtează puțin câte puțin sufletul de la rugăciune și de la dorința de a fi cu Isus. Subit, la fel ca în Eden, prezența lui Dumnezeu nu mai este la fel de atrăgătoare pentru oameni. Numai Cuvântul lui Dumnezeu poate să rupă aceste farmece și să readucă lucrurile la normal.

  Lumea seamănă cu un castel vrăjit. Omul aleargă precum un ogar pe o pistă de câini, forțându-se să ajungă la momeală, la iepure, care nu e altceva decât o jucărie de plastic, pe care nici nu reușește vreodată să o atingă. Lumea mai seamănă și cu un mare spectacol de focuri de artificii în care cerul se luminează fără să fie nevoie de stele. Când totul se termină, nu rămâne nimic mai mult decât fum și miros puternic de praf. Iată „terenul fermecat al lui Satana”, un loc în care falsa fericire și falsa bucurie sunt efemere, un loc în care cel care e fascinat de farmecele lui își irosește cei mai buni ani, își pierde șansele la mântuire, fără ca măcar să își dea seama că există un Dumnezeu în ceruri.

  Să ne ajute Dumnezeu să ne eliberăm de influențele rele care ne pândesc la tot pasul!

  O lume vrăjită - 2020. Lumea seamănă cu un mare spectacol de focuri de artificii în care cerul se luminează fără să fie nevoie de stele. Când totul se termină, nu rămâne nimic mai mult decât fum și miros puternic de praf. Iată „terenul fermecat al lui Satana”, un loc în care falsa fericire și falsa bucurie sunt efemere. Să ne ajute Dumnezeu să ne eliberăm de influențele rele care ne pândesc la tot pasul!
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Strângeţi-vă comori în cer!

  Te rog, dragă părinte, să nu lași nimic și pe nimeni să te abată de la misiunea vieții tale! Copleșit uneori de propria-mi neputință și de propriile eșecuri și limitări, aleg astăzi, Părinte, să-mi pun încrederea mea în credincioșia Ta, știind că atunci se vor petrece lucruri cu adevărat frumoase în căminul meu. PROVOCARE: Studiază astăzi împreună cu copiii sau nepoții tăi, dacă este posibil, studiile lor de Școala de Sabat!

  Formează-i pe copii pentru cer!

  Doamne, ajută-ne să lucrăm pentru copiii noștri și să facem o prioritate din convertirea lor! PROVOCARE: Ce programe se organizează în biserica ta pentru copii și tineri? Gândește-te cum i-ai putea susține și oferă-ți ajutorul!

  Oferă-le timp copiilor! Vei învăţa cea mai preţioasă lecţie

  Doamne, fă-mă dispus să învăț de la copiii mei ce înseamnă în mod autentic smerenia! PROVOCARE: Lasă deoparte telefonul și petrece timp cu copilul tău!

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...