Există posedare demonică?

  Când a ajuns Isus de partea cealaltă, în ţinutul gadarenilor, L-au întâmpinat doi îndrăciţi, care ieşeau din morminte. Erau aşa de cumpliţi, că nimeni nu putea trece pe drumul acela. (Matei 8:28)

  Ascultă ediția audio aici.

  Francisco Luis era un tânăr de vreo douăzeci de ani care începuse să studieze Cuvântul lui Dumnezeu. Pastorul Luis Bueno ținea studii biblice la domiciliu cu el, sora lui și mama lor. Într-o zi, tânărul a venit la întâlnire cu răni și arsuri pe față. Mama i-a spus pastorului că fiul ei suferea de o boală ciudată: avea uneori convulsii care îl făceau să se lovească de pereți, să se arunce în pat sau pe jos sau, ca de data aceea, pe soba casei. Pastorul a întrebat-o dacă îl consultase vreun medic. Mama i-a răspuns afirmativ și i-a arătat medicamentele pe care tânărul le lua. Pastorul a rămas perplex. Remarcase tristețea din privirea lui Francisco Luis la întâlnirile lor. În timpul studiilor biblice abia dacă vorbea. După ce s-a rugat pentru el și pentru familia lui, pastorul a început să studieze cazul, reacțiile, gesturile tânărului și să îi analizeze puținele cuvinte.

  Îmi amintesc ziua în care l-am cunoscut pe Francisco Luis. Venise să asiste la o conferință biblică ce se ținea la biserică. Eu însumi eram la începuturile mele în ce privește frecventarea bisericii. La sfârșitul întâlnirii, după ce majoritatea participanților a plecat, Francisco Luis a fost cuprins de una dintre straniile convulsii. A fost oribil. Cu fața descompusă, cu ochii ieșiți din orbite, cu brațele încrucișate ca și cum ar fi vrut să se apere de ceva sau cineva, sărea pe deasupra a șase rânduri de scaune în sala de conferință, în timp ce dialoga feroce cu demonul care îl chinuia: „Pleacă, Satano, nu mă mai chinui!” Frații din biserică au încercat să îl stăpânească, dar patru sau cinci bărbați nu au avut nicio putere împotriva lui! Ne-am rugat cu toții, foarte speriați. După câteva minute teribile, s-a calmat. Pastorul l-a vizitat timp de luni de zile. Membrii bisericii și familia lui au făcut din cazul său un permanent subiect de rugăciune. Cu timpul, Francisco Luis a fost eliberat de Domnul și și-a regăsit un comportament senin, încrezător. Apoi, surâzător, ne privea în ochi cu recunoștință. S-a botezat și a dus o viață normală până la moartea sa. Am fost unul dintre prietenii lui din biserică de-a lungul multor ani.

  Da, posedarea există și i-am fost martor. Dar puterea Evangheliei este mai tare decât demonul. Răul nu poate birui binele, căci există în ceruri un Dumnezeu.

  Există posedare demonică? - 2020. Da, posedarea există și i-am fost martor. Dar puterea Evangheliei este mai tare decât demonul. Răul nu poate birui binele, căci există în ceruri un Dumnezeu.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...