Articolul precedentAz Úr kész áldani
  Articolul următorIazul de foc și pucioasă

  A avut Lucifer ocazia să se pocăiască?

  Şi în cer s-a făcut un război. Mihail şi îngerii lui s-au luptat cu balaurul. Şi balaurul cu îngerii lui s-au luptat şi ei, dar n-au putut birui; şi locul lor nu li s-a mai găsit în cer. (Apocalipsa 12:7-8)

  Ascultă ediția audio aici.

  În acest fel explică Apocalipsa începutul marelui conflict din ceruri dintre Hristos și Satana. La început, Satana nu a avut fața unei ființe demonice, ci pe aceea a unei ființe cerești de la curtea Domnului, care putea sta de vorbă în mod familiar cu El. Odată devenit Satana, dușmanul, putea Lucifer să se întoarcă și să se pocăiască? Ellen White declară: „Dumnezeu, în mila Sa cea mare, l-a suportat îndelung pe Lucifer. Nu l-a îndepărtat imediat din starea lui înălțată atunci când, pentru prima oară, și-a permis un spirit de nemulțumire, nici chiar atunci când a început să dea pe față pretențiile lui false înaintea îngerilor credincioși. El a fost menținut în ceruri multă vreme. Mereu și mereu i s-a oferit iertarea, condiționată de pocăință și supunere. […] Dacă atunci ar fi făcut lucrul acesta, s-ar fi salvat pe sine și pe mulți alți îngeri. Până atunci nu părăsise cu totul supunerea față de Dumnezeu. […] Dar mândria l-a împiedicat să se supună” (Tragedia veacurilor, p. 425).

  Înaintea ființelor cerești, Satana, marele uzurpator, a continuat să Îl acuze pe Dumnezeu de nedreptate. În cele din urmă, conflictul a ajuns într-un punct fără întoarcere. Îngerul răzvrătit și-a epuizat ocaziile de a se căi și a fost aruncat din cer. Urma ca planul de mântuire să se petreacă în alt cadru: pe planeta Pământ. Aici, conflictul dintre Hristos și Satana a continuat, având ca miză creatura omenească. Isus a venit în lumea noastră pentru a salva omul și pentru a-l răscumpăra, eliberându-l de sub dominația lui Satana. Însă mai există încă un motiv în cadrul acestui scenariu: demonstrarea caracterului lui Dumnezeu față de întreg universul, pentru ca îndoiala semănată de Lucifer să nu mai planeze asupra Lui.

  „În lupta dintre Hristos și Satana, în timpul lucrării pământești a Mântuitorului, caracterul marelui amăgitor a fost demascat. Nimic altceva nu l-ar fi putut dezrădăcina atât de mult pe Satana, din simpatia îngerilor cerești și a întregului univers rămas credincios, cum a făcut-o lupta lui cruntă împotriva Mântuitorului lumii. […] Când marea jertfă a fost adusă, […] vina lui Satana a rămas fără scuză. El își dezvăluise adevăratul caracter de mincinos și ucigaș” (Tragedia veacurilor, pp. 429, 430).

  Crucea l-a ucis temporar pe Fiul omului, dar l-a zdrobit definitiv pe Satana. Prin ea, „stăpânitorul lumii acesteia a fost aruncat afară” și și-a sigilat sentința eternă. Să acceptăm astăzi acest adevăr în viața noastră.

  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Prima mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să facă din tine și din credincioșii din biserica ta oameni ai Cărții! PROVOCARE: Dacă în biserica ta nu există o grupă de studiu biblic pentru tineri, sugerează comitetului să înființeze una!

  Prima mare redeșteptare religioasă din SUA (I)

  Roagă-te lui Dumnezeu să ridice tineri din biserica ta care să predice cu putere despre Împărăția cerurilor! PROVOCARE: Gândește-te la un tânăr din biserica ta care crezi că ar putea deveni un pastor bun și încurajează-l în această direcție!

  Adevăratul motiv al mustrării

  Doamne, ajută-mă să nu mă mai simt așa de repede lezat de cuvintele sau faptele altora! Dă-mi dragostea de a vorbi cu ei și înțelepciunea de a găsi calea spre împăcare! PROVOCARE: Este cineva care consideri că ți-a greșit? Ai curaj și mergi astăzi să vorbești cu el!

  Disciplinează prin vulnerabilitate!

  Tată, dă-mi tăria de caracter să fiu vulnerabil disciplinându-mi copilul spre slava Ta! PROVOCARE: Alege astăzi să îți controlezi mânia și, atunci când este nevoie de disciplină, gândește-te și la propriile tale greșeli!

  Publicate astăzi

  Telefonul exploziv

  Adevărul este că un om care nu se alimentează cu puterea Duhului lui Dumnezeu se va hrăni cu putere din resursele vrăjmașului și, pe lângă pericolul reprezentat pentru sine, îi va pune în pericol și pe cei din viața lui. Este o mare responsabilitate așadar alegerea izvorului de putere la care să ne conectăm.

  Ai vreun regret?

  Stăteam nemișcată și Îl lăudam pe Dumnezeu pentru că mă ajutase să vin la școală, în această primă zi, ca profesor suplinitor. Duhul Său mă binecuvânta prin acel imn cântat de o elevă de clasa a doua, care nici nu avea idee de impactul avut asupra mea.

  Inteligenţa

  Dacă medităm la Dumnezeu şi la poruncile Sale, putem să ne sporim inteligenţa, dar, dacă ne „închinăm” la imagini/chipuri, vom sfârşi în confuzie. Ai vrea să-ţi sporeşti inteligenţa? Nu uita că „începutul înţelepciunii este frica de Domnul şi ştiinţa sfinţilor este priceperea”.

  Prima mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să facă din tine și din credincioșii din biserica ta oameni ai Cărții! PROVOCARE: Dacă în biserica ta nu există o grupă de studiu biblic pentru tineri, sugerează comitetului să înființeze una!

  Hitehagyás és pusztulás

  „A föld megfertőztetett lakosai alatt, mert áthágták a törvényeket, a rendelést megszegték, megtörték az örök...