Articolul precedentNe félj a próbában!
  Articolul următorPoarta cerului

  Mielul lui Dumnezeu

  Atunci Isaac, vorbind cu tatăl său, Avraam, a zis: „Tată!” „Ce este, fiule?”, i-a răspuns el. Isaac a zis din nou: „Iată focul şi lemnele, dar unde este mielul pentru arderea-de-tot?” „Fiule”, a răspuns Avraam, „Dumnezeu Însuşi va purta grijă de mielul pentru arderea-de-tot.” Şi au mers amândoi împreună înainte. (Geneza 22:7-8)

  Ascultă ediția audio aici.

  Porunca Domnului în ce privește jertfa era precisă, dar foarte stranie: „Ia pe fiul tău, pe singurul tău fiu, pe care-l iubești, pe Isaac; du-te în țara Moria şi adu-l ardere-de-tot acolo” (Geneza 22:2). Niciodată nu a cerut Dumnezeu jertfe omenești. Și aici, mielul pentru jertfă este Isaac! Cum să îi spună Avraam fiului său că victima era chiar el? Pașii tărăgănați ai patriarhului ezitau, mâinile îi tremurau și sufletul îi era tulburat în timp ce mergeau. Înainta rugându-se, zdruncinat, fără îndoială, de hohote de plâns și strigăte interioare.

  Nicio clipă în mijlocul acestei tulburări încrederea sa în Dumnezeu nu l-a părăsit. O credință puternică îl îndemna să creadă că, după moarte, Dumnezeu putea să îl învie pe Isaac și să i-l redea. Viziunea profetică a sacrificiului lui Isus pe o cruce îl încuraja și ea. El, un biet muritor, urma să fie modelul darului prețios, infinit, după care Fiul lui Dumnezeu urma să răscumpere omenirea.

  Când au ajuns aproape de locul unde urma să fie adusă jertfa și când Isaac l-a întrebat pe tatăl său unde era mielul de sacrificat, răspunsul lui Avraam a fost mesianic, în sensul în care revela planul lui Dumnezeu pentru salvarea omului: „Fiule, Dumnezeu Însuși va purta de grijă de mielul pentru arderea-de-tot.” Și așa a fost. Când tânărul s-a întins supus pe altar și Avraam a ridicat cuțitul cu mâna tremurândă, o voce l-a oprit și cerul a confirmat cuvintele patriarhului printr-un berbec încurcat într-un tufiș. E motivul pentru care Avraam a numit locul acela „Dumnezeu va purta de grijă”, nume pe care îl are și astăzi.

  Cuvintele de pe muntele Moria vor fi mai târziu confirmate de Isus: „Tatăl vostru Avraam a săltat de bucurie că are să vadă ziua Mea: a văzut-o şi s-a bucurat” (Ioan 8:56). La fel și când Ioan Botezătorul l-a prezentat pe Isus: „Iată Mielul lui Dumnezeu…” (Ioan 1:29). În cele din urmă, pe Golgota, în apropiere de Moria, Mântuitorul a murit pe cruce, în timp ce la templu, mielul i-a scăpat din mâini preotului pe când acesta se pregătea să aducă jertfa, nemaifiind sacrificat, grație Mielului pregătit de Dumnezeu pentru a muri în locul omului.

  Să nu uităm niciodată că Dumnezeu a pregătit tot ce a fost necesar pentru ca noi să fim mântuiți. Nu este imposibil. Ce a fost mai greu, a făcut El. Să Îl acceptăm astăzi pe Mielul lui Dumnezeu.

  Mielul lui Dumnezeu - 2020. Pe Golgota, în apropiere de Moria, Mântuitorul a murit pe cruce, în timp ce la templu, mielul i-a scăpat din mâini preotului pe când acesta se pregătea să aducă jertfa, nemaifiind sacrificat, grație Mielului pregătit de Dumnezeu pentru a muri în locul omului. Dumnezeu a pregătit tot ce a fost necesar pentru ca noi să fim mântuiți. Să Îl acceptăm astăzi pe Mielul lui Dumnezeu.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...