Articolul precedentFii liniștit!
  Articolul următorA tisztaság keresése

  Trezește-te, căci iată ziua!

  Atunci Debora a zis lui Barac: „Scoală-te, căci iată ziua când dă Domnul pe Sisera în mâinile tale. Într-adevăr, Domnul merge înaintea ta.” (Judecătorii 4:14)

  Ascultă ediția audio aici.

  Multe dintre învățăturile relatărilor de război din cartea Judecătorii pot avea o aplicație spirituală în lucrarea misionară a bisericii în mijlocul unei lumi ostile, puternic înarmată și echipată, după modelul popoarelor canaanite care continuau să domine, din cetățile-stat, câmpiile palestiniene. La fel ca atunci, poporul lui Dumnezeu este adesea oprimat de agenți ai lui Satana, care îl mențin paralizat în mijlocul oamenilor ce ar trebui să fie influențați de credința și speranța noastră. Este o realitate dureroasă, prezentă mai ales în țările dezvoltate ale lumii occidentale. În aceste zone, carele de război cu roți de fier ale canaaniților, adică armele puternice ale inamicilor poporului lui Dumnezeu, sunt necredința, materialismul, indiferența, frivolitatea și imoralitatea, și toate dovedesc că fac parte din arsenalul solid al secularizării. În vremea noastră, confruntarea dintre bine și rău este imperioasă și de neevitat pentru biserică.

  Și astăzi, în mijlocul crizei generale a valorilor, Dumnezeu ridică o nouă Debora care, prin mesajele ei profetice, să reînsufleţească curajul poporului speriat al lui Dumnezeu. Există și astăzi soldați plini de eroism, strategi înțelepți ca Barac, care să îi mobilizeze pe cei curajoși, pentru a-i conduce la nebănuite victorii în care Providența divină determină eșecul și anihilarea forțelor inamice. La fel ca atunci, slujitoarea Domnului îndeamnă: „Trezește-te, căci iată ziua!”

  Trezirea înseamnă în primul rând abandonarea prostrației religioase, trecerea la acțiune, răspândirea mesajului (Isaia 60:1-3). Apoi, trezirea înseamnă antrenarea trupelor pentru luptă, căci este imposibil să învingi fără arme și organizare. Cântecul celebru al Deborei spune că israeliții încetaseră să mai mânuiască sabia, să mai întindă arcul și să arunce sulița (Judecătorii 5:8). Trezirea înseamnă începerea luptei spirituale, o luptă fără vărsare de sânge, o luptă a dragostei și a mărturiei, o luptă a credinței: „Mântuitorul dorește așa de mult ca slujitorii Săi să prezinte lumii spiritul și caracterul Său. Nu există nimic de care lumea să aibă atâta nevoie ca de manifestarea prin oameni a iubirii Mântuitorului. Întreg cerul așteaptă bărbați și femei prin care Dumnezeu să poată descoperi puterea creștinismului” (Faptele apostolilor, p. 412). Acești bărbați și aceste femei suntem noi.

  Ce așteptăm? Să ascultăm de Dumnezeu și să ne trezim! Vom vedea mâna lui Dumnezeu la lucru în viața noastră chiar astăzi.

  Trezește-te, căci iată ziua! - 2020. „Mântuitorul dorește așa de mult ca slujitorii Săi să prezinte lumii spiritul și caracterul Său. Nu există nimic de care lumea să aibă atâta nevoie ca de manifestarea prin oameni a iubirii Mântuitorului. Întreg cerul așteaptă bărbați și femei prin care Dumnezeu să poată descoperi puterea creștinismului”
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...