Articolul precedentUn nou capitol
  Articolul următorAz Ige megtartó ereje

  Cerul a luptat împotriva lui Sisera

  Din ceruri se luptau, de pe cărările lor, stelele se luptau împotriva lui Sisera, Pârâul Chison i-a luat, pârâul din vremurile străvechi, pârâul Chison! Suflete, calcă-n picioare pe viteji! (Judecătorii 5:20-21)

  Ascultă ediția audio aici.

  Barac s-a ridicat și a răspuns apelului Deborei: „Du-te, îndreaptă-te spre Muntele Taborului şi ia cu tine zece mii de oameni din copiii lui Neftali şi din copiii lui Zabulon; voi trage spre tine, la pârâul Chison, pe Sisera, căpetenia oştirii lui Iabin, împreună cu carele şi oştile lui, şi-l voi da în mâinile tale” (Judecătorii 4:6-7). Barac a mobilizat o armată și s-a așezat în linie de bătaie. Lupta a avut loc într-una dintre cele mai strategice zone din toată geografia Palestinei, aproape de defileul Carmelului, în câmpia Izreel, la picioarele lui Meghido, loc de război consacrat.

  Barac nu a pretins că se poate lupta în câmpie, unde cele nouă sute de care de fier ale lui Sisera ar fi fost un mare pericol. Așa că a urcat pe versantul Taborului, alături de oamenii lui, pentru a aștepta acolo porunca lui Dumnezeu. Pârâul Chison traversează câmpia Izreel, dar aduce foarte puțină apă. Carele lui Sisera aveau un loc perfect de manevră în imediata apropiere a muntelui, putând să traverseze ușor apele joase ale Chisonului superior, etalându-și puterea înaintea israeliților. Dar nici Debora și nici Barac nu s-au lăsat intimidați. Au așteptat, în schimb, intervenția divină. Din senin, nori grei și întunecați au apărut pe cer și au turnat torențial împrejurul Taborului și în câmpie. Chisonul s-a revărsat și terenul a devenit impracticabil pentru mașinile de război ale lui Sisera, ducând la vale carele și caii care nu se împotmoliseră. Atunci israeliții au coborât de pe Tabor cavaleria ușoară, i-au încercuit și i-au învins.

  După luptă, Debora și Barac au cântat: „Din ceruri se luptau, de pe cărările lor, stelele se luptau împotriva lui Sisera. Pârâul Chison i-a luat” (Judecătorii 5:20-21). Cum sunt bătăliile pe care le ducem pentru Cel Veșnic? Cum vor fi cele care ne așteaptă în aceste vremuri dificile? Să urmăm poruncile pe care Domnul le-a dat poporului Său prin Cuvântul Său și să luptăm uniți, spre deosebire de Israel, ale cărui triburi nu au ieșit toate la luptă (Judecătorii 5:20-21). Așa cum îi spunea Winston Churchill unuia dintre opozanții săi: „Suntem atât de puțini, inamicii sunt atât de numeroși, cauza noastră este atât de mare, încât nu ne putem permite să manifestăm slăbiciune.” Cu providența lui Dumnezeu alături, „vom face mari isprăvi; El va zdrobi pe vrăjmaşii noştri” (Psalmii 108:13).

  Dumnezeu vrea să ne folosească astăzi ca agenți eliberatori ai celor care suferă din cauza păcatului. Pregătiți-vă să vedeți puterea cerului în acțiune.

  Cerul a luptat împotriva lui Sisera - 2020. Dumnezeu vrea să ne folosească astăzi ca agenți eliberatori ai celor care suferă din cauza păcatului. Pregătiți-vă să vedeți puterea cerului în acțiune.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...