Articolul precedentHotărâre definitivă
  Articolul următorAz érzelmek nem iránytadóak…

  Mergi cu puterea pe care o ai!

  Domnul S-a uitat la el şi a zis: „Du-te cu puterea aceasta pe care o ai şi izbăveşte pe Israel din mâna lui Madian. Oare nu te trimit Eu?” (Judecătorii 6:14)

  Ascultă ediția audio aici.

  Trecuseră șapte ani de când amaleciții și madianiții oprimau poporul Israel. Le furau recoltele, le distrugeau locuințele și le ucideau tinerii. Cu fiecare zi ce trecea, israeliții erau mai săraci. Fără o bună organizare, se simțeau fără apărare în fața unei armate bine antrenate. Disperați, au ridicat glasul către Dumnezeu pentru a-I cere ajutorul. Aveau nevoie de un conducător. Dumnezeu îl reperase deja. Era vorba de Ghedeon, care „plănuia în mintea lui cum s-ar putea frânge jugul asupritorului” (Patriarhi și profeți, p. 515).

  Biblia prezintă un dialog între Îngerul Domnului și Ghedeon (Judecătorii 6:11-16), care este, de fapt, un dialog între Dumnezeu și poporul Său oprimat, o expresie a gândirii credinciosului aflat în momente de incertitudine și nesiguranță. Și, mai mult, reprezintă reflecția rezultată din confruntarea dintre porunca imperioasă a lui Dumnezeu și credința oscilantă care tinde să Îl evite. Inima dialogului se află în versetul 14 și conține patru idei diferite: Dumnezeu îl interpelează pe Ghedeon („Domnul S-a uitat la el şi a zis”), îi dă o poruncă cu caracter urgent („izbăveşte pe Israel din mâna lui Madian”), îl face să își dea seama de puterea pe care o are („du-te cu puterea aceasta pe care o ai”) și îi face o promisiune („oare nu te trimit Eu?”).

  Dumnezeu nu rămâne niciodată surd la luptele noastre interioare. Ne privește și vrea să fie interlocutorul nostru personal. Destul de des, răspunsul Său este o poruncă: „Du-te!” Este un fel de imbold dat voinței noastre, paralizată de apatie sau neputință, un stimul și o promisiune față de sentimentele noastre de dezamăgire. „Du-te cu puterea aceasta pe care o ai”, ne îndeamnă El. Dar care este puterea noastră? Puterea noastră se bazează pe Cuvântul lui Dumnezeu, această sabie cu două tăișuri, pe Evanghelia veșnică, această putere a lui Dumnezeu de a mântui, pe Isus Hristos, care este Dumnezeu în și cu noi, pe puterea harului care ne reabilitează și ne transformă, pe preafericita speranță care luminează prezentul și viitorul și pe Duhul Sfânt, care ne face capabili și ne susține.

  Dumnezeu ne garantează conducerea și ajutorul Său. Ne spune că luptele noastre sunt ale Lui, că jocul este dirijat de El, care construiește strategia de urmat, garantându-ne victoria finală. Suntem tentați să credem că nu stă în puterea noastră să facem ceva pentru Dumnezeu? Să nu ne înșelăm. Pentru El, fiecare este un element fundamental care să proclame Cuvântul Său în vremurile de azi. Să acceptăm chemarea Lui și să fim deciși să Îi urmăm indicațiile.

  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Unitate în casă și în biserică

  Fie ca rugăciunea apostolului să se împlinească cu privire la noi și cu privire la frații și surorile noastre: „Domnul să vă facă să creșteți tot mai mult în dragoste unii față de alții și față de toți” (1 Tesaloniceni 3:12)! Provocare: Roagă-te astăzi pentru diaconii și diaconesele din biserica ta!

  Sfânt în familie și în biserică

  Doamne, ajută-mă să am o inimă curată și să nu fiu o pricină de poticnire pentru cei din familia mea! Provocare: Ai un obicei pe care nu ai vrea să îl aibă și copiii tăi? Hotărăște-te să renunți la el chiar astăzi!

  Familia și misiunea bisericii

  Provocare: Fii martor al lui Dumnezeu acasă, la biserică, la locul de muncă și în societate!

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...