Articolul precedentHotărâre definitivă
  Articolul următorAz érzelmek nem iránytadóak…

  Mergi cu puterea pe care o ai!

  Domnul S-a uitat la el şi a zis: „Du-te cu puterea aceasta pe care o ai şi izbăveşte pe Israel din mâna lui Madian. Oare nu te trimit Eu?” (Judecătorii 6:14)

  Ascultă ediția audio aici.

  Trecuseră șapte ani de când amaleciții și madianiții oprimau poporul Israel. Le furau recoltele, le distrugeau locuințele și le ucideau tinerii. Cu fiecare zi ce trecea, israeliții erau mai săraci. Fără o bună organizare, se simțeau fără apărare în fața unei armate bine antrenate. Disperați, au ridicat glasul către Dumnezeu pentru a-I cere ajutorul. Aveau nevoie de un conducător. Dumnezeu îl reperase deja. Era vorba de Ghedeon, care „plănuia în mintea lui cum s-ar putea frânge jugul asupritorului” (Patriarhi și profeți, p. 515).

  Biblia prezintă un dialog între Îngerul Domnului și Ghedeon (Judecătorii 6:11-16), care este, de fapt, un dialog între Dumnezeu și poporul Său oprimat, o expresie a gândirii credinciosului aflat în momente de incertitudine și nesiguranță. Și, mai mult, reprezintă reflecția rezultată din confruntarea dintre porunca imperioasă a lui Dumnezeu și credința oscilantă care tinde să Îl evite. Inima dialogului se află în versetul 14 și conține patru idei diferite: Dumnezeu îl interpelează pe Ghedeon („Domnul S-a uitat la el şi a zis”), îi dă o poruncă cu caracter urgent („izbăveşte pe Israel din mâna lui Madian”), îl face să își dea seama de puterea pe care o are („du-te cu puterea aceasta pe care o ai”) și îi face o promisiune („oare nu te trimit Eu?”).

  Dumnezeu nu rămâne niciodată surd la luptele noastre interioare. Ne privește și vrea să fie interlocutorul nostru personal. Destul de des, răspunsul Său este o poruncă: „Du-te!” Este un fel de imbold dat voinței noastre, paralizată de apatie sau neputință, un stimul și o promisiune față de sentimentele noastre de dezamăgire. „Du-te cu puterea aceasta pe care o ai”, ne îndeamnă El. Dar care este puterea noastră? Puterea noastră se bazează pe Cuvântul lui Dumnezeu, această sabie cu două tăișuri, pe Evanghelia veșnică, această putere a lui Dumnezeu de a mântui, pe Isus Hristos, care este Dumnezeu în și cu noi, pe puterea harului care ne reabilitează și ne transformă, pe preafericita speranță care luminează prezentul și viitorul și pe Duhul Sfânt, care ne face capabili și ne susține.

  Dumnezeu ne garantează conducerea și ajutorul Său. Ne spune că luptele noastre sunt ale Lui, că jocul este dirijat de El, care construiește strategia de urmat, garantându-ne victoria finală. Suntem tentați să credem că nu stă în puterea noastră să facem ceva pentru Dumnezeu? Să nu ne înșelăm. Pentru El, fiecare este un element fundamental care să proclame Cuvântul Său în vremurile de azi. Să acceptăm chemarea Lui și să fim deciși să Îi urmăm indicațiile.

  Mergi cu puterea pe care o ai! - 2020. Suntem tentați să credem că nu stă în puterea noastră să facem ceva pentru Dumnezeu? Să nu ne înșelăm. Pentru El, fiecare este un element fundamental care să proclame Cuvântul Său în vremurile de azi. Să acceptăm chemarea Lui și să fim deciși să Îi urmăm indicațiile.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Strângeţi-vă comori în cer!

  Te rog, dragă părinte, să nu lași nimic și pe nimeni să te abată de la misiunea vieții tale! Copleșit uneori de propria-mi neputință și de propriile eșecuri și limitări, aleg astăzi, Părinte, să-mi pun încrederea mea în credincioșia Ta, știind că atunci se vor petrece lucruri cu adevărat frumoase în căminul meu. PROVOCARE: Studiază astăzi împreună cu copiii sau nepoții tăi, dacă este posibil, studiile lor de Școala de Sabat!

  Formează-i pe copii pentru cer!

  Doamne, ajută-ne să lucrăm pentru copiii noștri și să facem o prioritate din convertirea lor! PROVOCARE: Ce programe se organizează în biserica ta pentru copii și tineri? Gândește-te cum i-ai putea susține și oferă-ți ajutorul!

  Oferă-le timp copiilor! Vei învăţa cea mai preţioasă lecţie

  Doamne, fă-mă dispus să învăț de la copiii mei ce înseamnă în mod autentic smerenia! PROVOCARE: Lasă deoparte telefonul și petrece timp cu copilul tău!

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...